Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beautysalon Utrecht gesloten na vondst explosief

Beautysalon Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Een beautysalon op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is voor dertig dagen gesloten nadat vrijdagochtend voor de deur een explosief was gevonden, meldt de gemeente Utrecht. De salon moest al eerder tijdelijk dicht na een beschieting in februari.

"Gelet op de ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid door dit incident, de eerdere geweldsincidenten en de reële kans op herhaling wordt het pand gesloten voor de duur van 30 dagen", aldus de gemeente. "De sluiting is onderdeel van een breder pakket aan zichtbare en onzichtbare maatregelen."

Het explosief werd vrijdagochtend rond 05.30 uur ontdekt bij de voordeur van de salon. Een woning boven het pand moest ontruimd worden. Het explosief is op een veilige locatie tot ontploffing gebracht.

Voor de beschieting in februari en het plaatsen van een explosief aan de Brink in Laren diezelfde maand werd eerder deze maand nog een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden. Het doelwit was in beide gevallen een beautysalon van dezelfde eigenaar.

Meer uit Binnenland

Rechtbank spreekt Ali B vrij van aanranding Jill Helena

HAARLEM (ANP) - De rechtbank in Haarlem heeft Ali B vrijgesproken van aanranding van zangeres Jill Helena in 2018. Volgens de rechtbank is er onvoldoende steunbewijs.

5 minuten geleden
Rechtbank: verklaring van slachtoffer Ali B betrouwbaar

HAARLEM (ANP) - De rechtbank in Haarlem noemt de verklaringen van het slachtoffer dat als eerste aangifte deed tegen Ali B betrouwbaar. Het slachtoffer van de aanranding en de verkrachting tijdens een schrijverskamp in een villa in Heiloo, heeft volgens de rechtbank steeds op hoofdlijnen hetzelfde gezegd over de seksuele handelingen en de omstandigheden. De rechtbank oordeelt dat er voor de verkrachting voldoende wettig bewijs is. Ali B wordt vrijgesproken van aanranding, omdat daar steunbewijs ontbreekt.

16 minuten geleden
OM eist 6 maanden cel en tbs tegen vermeende stalker universiteit

DEN HAAG (ANP) - Tegen de 32-jarige student die vorig jaar dreigberichten en een rouwkaart naar de Haagse campus van de Universiteit Leiden heeft gestuurd, is zes maanden cel en tbs met dwangverpleging geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man zich schuldig gemaakt aan stalking, doodsbedreiging en wapenbezit.

1 uur geleden
ILT wil dat drankproducenten kijken naar verhoging statiegeld

DEN HAAG (ANP) - Producenten en importeurs van bijvoorbeeld frisdranken moeten het voor consumenten makkelijker en aantrekkelijker maken om plastic drankflessen in te leveren. Zij moeten onder meer onderzoeken of het daarvoor nodig is het statiegeld te verhogen. Te veel flessen worden nu niet teruggebracht, zegt de Inspectie Leefomgeving en Transport, die met dwangsommen zwaait om de branche in beweging te krijgen.

1 uur geleden
KNAW zet omstreden hoogleraar en partner aan de kant

AMSTERDAM (ANP) - Een hoogleraar en haar partner die van langdurig ongewenst en veelal grensoverschrijdend gedrag op de universiteit van Leiden worden beticht, zijn aan de kant gezet door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De hoogleraar was lid van het KNAW-genootschap en via de universiteit gedetacheerd bij het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV), een instituut van de KNAW. Haar partner was daar in tijdelijke dienst.

2 uur geleden
Geen dwangsom voor Staat om overtreden verbod F-35-onderdelen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse staat hoeft geen dwangsom te betalen voor elke dag dat het verbod om F-35-onderdelen naar Israël te laten vervoeren, wordt overtreden. Dit heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag besloten in een kort geding, aangespannen door meerdere mensenrechtenorganisaties.

3 uur geleden
Veldkamp: andere accenten en stijl in omgang met Israël

WASHINGTON (ANP) - Het nieuwe kabinet gaat Israël anders bejegenen dan het vorige. De nieuwe buitenlandminister Caspar Veldkamp hoopt met een "misschien minder uitgesproken" koers meer te bereiken.

9 uur geleden