Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beatrix sluit werkbezoek aan Curaçao af

Beatrix sluit werkbezoek aan Curaçao af

WILLEMSTAD (ANP) - Prinses Beatrix heeft zondag haar vierdaagse werkbezoek aan Curaçao afgesloten. "Ik ben ontzettend blij met het bezoek en hou erg veel van dit eiland", zei de 83-jarige prinses tijdens een persmoment.

Beatrix zei dat het goed met haar gaat, dat ze een fijne tijd heeft gehad op het eiland en dat ze er nog eens hoopt terug te keren. "Ik geniet vooral van wat je allemaal meemaakt hier, de toewijding, de zorg voor mensen, de zorg voor dieren en voor de natuur als geheel."

Van haar bezoek heeft Beatrix ook veel opgestoken, bijvoorbeeld dat koraal een dier is en geen plant. "Die kunnen eten, luisteren, voelen. Dat weet eigenlijk niemand."

Raad van State

Aan het slot van de ontmoeting met de media op Curaçao zei Beatrix dat ze ervan overtuigd is dat haar kleindochter Amalia "opgroeit tot een verstandig mens". Op 7 december wordt ze 18 jaar. "Ontzettend leuk, vooral als ze gezond en verstandig blijft", zegt Beatrix daarover.

Een dag na haar verjaardag wordt de prinses binnengeleid in de Raad van State, de belangrijkste wetgevingsadviseur van regering en parlement. Haar vader, koning Willem-Alexander, is de voorzitter. Als beoogd troonopvolger krijgt Amalia zitting in de raad en in de adviserende tak van de raad. De Raad van State geldt ook als hoogste algemene bestuursrechter van het land.

Meer uit Binnenland

XR wil A10 in Amsterdam blokkeren op Koningsdag

AMSTERDAM (ANP) - Extinction Rebellion (XR) wil zaterdag om 12.00 uur de A10 ter hoogte van het voormalige ING-kantoor in Amsterdam opnieuw blokkeren. De actiegroep eist dat ING onmiddellijk stopt met het financieren van de fossiele industrie. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en justitie) noemt de blokkade op Koningsdag onverantwoordelijk en heeft de actie verboden.

1 uur geleden
Koning Willem-Alexander en gezin vieren Koningsdag in Emmen

EMMEN (ANP) - Koning Willem-Alexander viert zijn 57e verjaardag samen met koningin Máxima, prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane in Emmen. Het koninklijk gezin en leden van de koninklijke familie lopen op Koningsdag een route door de stad in de provincie Drenthe, waarbij thema's als cultuur, innovatie en sport aan bod komen. De wandeling begint om 11.00 uur en wordt live uitgezonden door de NOS op NPO 1.

1 uur geleden
Republikeinen demonstreren voor lagere uitkering voor de koning

EMMEN (ANP) - De antimonarchistische beweging Republiek demonstreert op Koningsdag in Emmen. De republikeinen willen dat de koning een stuk minder gaat verdienen en dat hij inkomsten-, erf- en schenkbelasting gaat betalen. In plaats van de 1,1 miljoen euro die Willem-Alexander nu jaarlijks ontvangt, hoeft de koning volgens Republiek niet meer te verdienen dan de balkenendenorm. Die ligt nu op zo'n 233.000 euro per jaar. De beweging is een handtekeningenactie gestart die zaterdag officieel wordt afgetrapt.

1 uur geleden
Man raakt gewond na val van steiger Westertoren Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een man is gewond geraakt nadat hij vrijdag even voor middernacht enkele verdiepingen naar beneden is gevallen van een steiger bij de Westertoren in Amsterdam. Hij is met onbekend letsel met spoed naar het ziekenhuis gebracht, meldt een woordvoerster van de politie.

4 uur geleden
Gewonde door brand in woning Oosterhout, explosies gehoord

OOSTERHOUT (ANP) - In een woning in het Brabantse Oosterhout heeft een grote brand gewoed na een explosie. De bewoonster van het pand aan Langenhof is zwaargewond geraakt. Ze is met zware brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd. Negen huizen werden ontruimd en de bewoners werden in de omgeving opgevangen, meldt de veiligheidsregio.

4 uur geleden
Kom niet meer naar de stad, het is te druk, zegt gemeente Utrecht

UTRECHT (ANP) - De gemeente Utrecht roept mensen op om niet meer naar de stad te komen. "Het is te druk op meerdere evenementen en routes in onze binnenstad. Toegang tot de pleinen is niet meer mogelijk. Kom daarom niet meer naar de stad!", zo staat in een oproep op sociale media.

6 uur geleden
Stadscentra stromen langzaam vol voor koningsnachtfeesten

DEN HAAG (ANP) - In een aantal grote steden stromen de straten en pleinen langzaam vol voor de vieringen in aanloop naar Koningsdag. In Utrecht was het al vroeg druk door de vrijmarkt die aan het begin van vrijdagavond startte.

6 uur geleden