Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beatrix helpt bij kinderboerderij Bilthoven voor NLdoet

Beatrix helpt bij kinderboerderij Bilthoven voor NLdoet

BILTHOVEN (ANP) - Prinses Beatrix hielp vrijdagochtend voor vrijwilligersactie NLdoet mee op kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven. De 84-jarige Beatrix plantte bloemen, voerde geiten en konijnen en sloot de dag af met het verven van een schuur.

Directeur van het Oranje Fonds Sandra Jetten ontving de prinses op de kinderboerderij. Daarna maakte Beatrix aan de picknicktafel kennis met haar tijdelijke collega's. Omdat De Schaapskooi onderdeel is van zorgorganisatie Reinaerde, wordt het werk op de boerderij gedaan door mensen met een verstandelijke beperking.

"Ik heb de medewerkers vooraf niets verteld over het bezoek van de prinses", vertelt Jan Deurloo, de beheerder van de kinderboerderij. Toen ze er net was, zag hij wel dat ze het even spannend vonden, zegt hij. "Maar omdat ze daarna rustig kennis konden maken was de spanning ervan af en konden ze aan het werk gaan. Ze vinden het vooral een eer dat ze er is."

Beatrix begon haar klus met het planten van viooltjes samen met twee mannen. Ze gingen voor paarse bloemen, de favoriete kleur van een van de collega's van de prinses. Daarna ging de oud-koningin naar het verblijf met de geiten. Daar vertelden de medewerkers van de kinderboerderij over de dieren, terwijl Beatrix de geiten en later de konijnen voerde. Tot slot hielp ze met het verven van een schuur.

Meer uit Binnenland

Minderjarigen aangevallen in Heenvliet, twee personen aangehouden

HEENVLIET (ANP) - In het Zuid-Hollandse Heenvliet (gemeente Nissewaard) zijn zaterdagavond laat twee minderjarigen aangevallen. Een 15-jarige jongen uit Heenvliet raakte bij de aanval lichtgewond. Hij is in een ambulance onderzocht.

2 uur geleden
Tien gewonden door val stellage, niemand in levensgevaar

GEESTEREN (ANP) - Door de val van een stellage op voetbalsupporters in het Overijsselse Geesteren zijn in totaal tien mensen gewond geraakt, meldt de brandweer Twente. Zaterdagavond viel een groot spandoek dat aan een hijskraan hing op publiek dat klaarstond voor een oefenduel tussen FC Twente en Stevo.

6 uur geleden
Gewonden door val stellage op voetbalpubliek bij oefenduel Twente

GEESTEREN (ANP) - In het Overijsselse Geesteren zijn zaterdagavond meerdere mensen gewond geraakt nadat een stellage op hen terecht was gekomen, meldt de brandweer Twente. Het ongeluk gebeurde op het voetbalveld van de club Stevo. Een groot spandoek dat aan een hijskraan hing kwam voorafgaand aan het oefenduel tegen FC Twente naar beneden.

9 uur geleden
Geen explosieven in verdacht pakketje langs A7 bij Boerakker

BOERAKKER (ANP) - Het verdachte pakketje dat zaterdag aan het begin van de middag werd aangetroffen op een carpoolplaats langs de A7 bij het Groningse Boerakker bevat geen explosieven. Dat meldt de politie na onderzoek.

13 uur geleden
Vijf verdachten Mallorca-zaak in cassatie om schadevergoeding

DEN HAAG (ANP) - Vijf van de zeven verdachten uit de Mallorca-zaak, waarin de dood van Carlo Heuvelman (27) centraal stond, gaan in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof. Ze zijn het niet eens met de schadevergoeding die ze moeten betalen. Advocaat Anis Boumanjal, de advocaat van Sanil B., bevestigt berichtgeving hierover door RTL Boulevard.

14 uur geleden
Verdacht pakketje langs A7 bij Boerakker, weg deels afgezet

BOERAKKER (ANP) - Op een carpoolplaats langs de A7 bij het Groningse Boerakker is zaterdag aan het begin van de middag een verdacht pakketje gevonden. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door RTV Noord. De omgeving is afgezet en de politie doet onderzoek. De A7 is voor het onderzoek deels afgesloten, meldt een woordvoerder.

14 uur geleden
Na het weekend volop zon en temperaturen tot 30 graden verwacht

HOUTEN (ANP) - Na een wisselvallige periode wordt het de komende dagen warm, zoals gebruikelijk is voor deze tijd van het jaar. Volgens weerbureau Weeronline loopt de temperatuur zondag mogelijk op tot 24 graden. Halverwege de week kan het zelfs 30 graden worden.

14 uur geleden