Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beachvolleybalduo Brouwer/Meeuwsen verliest opnieuw van Cerutti

Beachvolleybalduo Brouwer/Meeuwsen verliest opnieuw van Cerutti

TOKIO (ANP) - Het is beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen op de Olympische Spelen niet gelukt ook hun derde groepswedstrijd te winnen. Ze moesten met 21-14 24-22 hun meerdere erkennen in de Brazilianen Alison Cerutti en Alvaro Morias Filho.

Brouwer en Meeuwsen hadden in Tokio hun eerste twee wedstrijden in twee sets gewonnen. Ondanks de nederlaag verzekerden ze zich van een plek in de achtste finales.

De Nederlanders lieten in de tweede set, bij een 22-21-voorsprong, één setpoint onbenut. De Braziliaanse combinatie benutte het derde wedstrijdpunt. In de slotfase sloeg het Nederlandse duo bij 19-19 een service buiten de lijnen.

Slechte herinneringen

Aan Cerutti bewaren Brouwer en Meeuwsen slechte herinneringen; vijf jaar geleden verloren ze op de Spelen in Rio de Janeiro in de halve finales van de Braziliaan, die toen aan de zijde van Bruno Schmidt olympisch kampioen werd.

"Het was een teleurstellende wedstrijd. Alleen aan het einde was het een goed gevecht. Het had niet zo lang mogen duren voordat we de oplossingen hadden gevonden, bijvoorbeeld op het goede netspel van Alison", zei Meeuwsen. "Maar als je deze hele wedstrijd bekijkt, dan moet je helaas concluderen dat zij de terechte winnaar zijn."

Eindstand

Voor Brouwer en Meeuwsen stond vooral de eindstand in de groep op het spel, ze konden niet uitgeschakeld worden. "De scenario's vonden we niet interessant. Dit was een nieuwe wedstrijd en deze wilden we ook winnen. Daar zijn we vol voor gegaan. Ik wist dat het open lag, maar ik zou echt niet weten hoeveelste we nu zijn geworden."

De wedstrijd begon om 22.00 uur plaatselijke tijd, toen het flink was afgekoeld. "Dit is een stuk lekkerder dan 10.00 uur 's ochtends", aldus Brouwer. "En het is nu ook mooi midden op de dag in Nederland. Ze hebben goed rekening met ons gehouden."

Vijf jaar geleden pakten Brouwer en Meeuwsen een bronzen plak. "Of we nu beter zijn? Dan is dit de verkeerde wedstrijd om het na te vragen", zei Meeuwsen lachend. "Maar we zijn wel diverser geworden. De resultaten van de komende dagen zullen dat uitwijzen."

Meer uit Sport

Bols concurrente McLaughlin-Levrone snel op 200 meter

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De Amerikaanse atlete Sydney McLaughlin-Levrone heeft bij wedstrijden in Los Angeles de op een na beste jaartijd gerealiseerd op de 200 meter. De olympisch kampioene en wereldrecordhoudster op de 400 meter horden kwam tot een tijd van 22,07, een persoonlijk record. McLaughlin-Levrone is de voornaamste concurrente van Femke Bol op de 400 meter horden, maar de 24-jarige Amerikaanse heeft zich op dat onderdeel al bijna twee jaar niet meer laten zien.

12 minuten geleden
Bokser Fury twijfelt over revanche tegen Oesik

RIYAD (ANP/AFP) - Bokser Tyson Fury weet nog niet of hij terugkeert in de ring voor een revanche tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De 35-jarige Brit verloor in de nacht van zaterdag op zondag in Riyad zijn wereldtitel in het zwaargewicht voor de bond WBC. Het miljoenencontract van beide boksers biedt de mogelijkheid voor een nieuw duel.

46 minuten geleden
Golfer Lowry evenaart record op PGA Championship

LOUISVILLE (ANP/AFP) - De Ierse golfer Shane Lowry heeft zich met een ronde van 62 slagen op de derde dag van het PGA Championship in de recordboeken geslagen. Slechts vier golfers kwamen eerder op een major tot een dergelijke lage score.

1 uur geleden
Doncic leidt basketballers Mavericks naar halve finale play-offs

DALLAS (ANP/DPA) - Aan de hand van Luka Doncic hebben de basketballers van Dallas Mavericks ten koste van Oklahoma City Thunder de halve finales bereikt van de play-offs om de titel in de NBA. De nipte 117-116-zege was genoeg om de best-of-sevenserie met 4-2 te beslissen. De aanstaande tegenstander komt uit de laatste partij tussen titelverdediger Denver Nuggets en Minnesota Timberwolves. Daar staat het na zes duels 3-3.

1 uur geleden
Verstappen hoopt McLarens weer te verslaan op Imola

IMOLA (ANP) - Max Verstappen gaat in de Grote Prijs van Emilia-Romagna vanaf poleposition op jacht naar zijn zevende seizoenszege in de Formule 1. De regerend wereldkampioen wacht een strijd met de McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri. Norris won de laatste race, de Grote Prijs van Miami en staat na een straf voor zijn teamgenoot Piastri naast Verstappen op de voorste rij.

6 uur geleden
Bokser Oesik verslaat Fury en heeft alle wereldtitels zwaargewicht

RIYAD (ANP) - Bokser Oleksandr Oesik heeft de tweekamp om de wereldtitel in het zwaargewicht gewonnen van Tyson Fury. Na twaalf ronden werd de 37-jarige Oekraïener door twee van de drie juryleden aangewezen als de winnaar.

6 uur geleden
Kickbokser Rigters verslaat Horta op Glory 92

ROTTERDAM (ANP) - Kickbokser Levi Rigters heeft tijdens het vechtgala Glory 92 Nico Horta verslagen. De 28-jarige kickbokser werd na drie ronden in de RTM Stage in Rotterdam unaniem aangewezen als de winnaar van het gevecht.

10 uur geleden