Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BBB'er laat EU-klimaatdoel 2050 in verkiezingsdebat los

BBB'er laat EU-klimaatdoel 2050 in verkiezingsdebat los

BRUSSEL (ANP) - BBB steunt de Europese afspraak niet om in 2050 klimaatneutraal te zijn, zegt de nummer twee van de partij voor de Europese verkiezingen. Dat doel zou "niet realistisch" zijn.

De Europese Unie heeft vastgelegd dat de EU tegen 2050 de uitstoot van broeikasgassen zo moet terugdringen dat zij evenveel opneemt als uitstoot. Dat moet voorkomen dat de aarde nog verder opwarmt en het klimaat uit het lood schiet. Dat streven kreeg eerder ook steun van BBB.

Maar klimaatneutraliteit in 2050 is "niet haalbaar en betaalbaar", stelde kandidaat-Europarlementariër Jessika van Leeuwen dinsdag in een verkiezingsdebat in aanloop naar de verkiezingen van juni. Ze pleit voor "realistische doelstellingen" die geen "draconische maatregelen" vergen.

BBB wil zich niet regelrecht tegen het klimaatdoel voor 2050 keren, laat de partij weten. Maar dat moet "niet koste wat het kost" worden nagestreefd. Of BBB nu al concludeert dat de prijs te hoog is, wil een woordvoerder niet zeggen. Ook laat zij in het midden of de partij dan zal proberen onder de Europese en nationale wetgeving uit te komen waarin de doelen nu zijn vastgelegd.

Meer uit Politiek

Minister Veldkamp stelt Jordanië gerust na rel over tweet Wilders

DEN HAAG (ANP) - Minister Caspar Veldkamp (Buitenlandse Zaken) heeft tegenover zijn Jordaanse collega benadrukt dat het Nederland nog steeds achter de tweestatenoplossing staat, waarbij een veilig Israël en levensvatbare Palestijnse staat in vrede naast elkaar bestaan. Hij hoopt zo een diplomatieke rel met het bevriende land snel de kop in te drukken.

1 uur geleden
Kamerleden: computerstoring laat zien dat weerbaarheid beter moet

DEN HAAG (ANP) - De computerstoring vrijdag in Nederland en andere landen legt een kwetsbaarheid bloot waar de overheid meer tegen moet doen, vinden verschillende Kamerleden. "We moeten toe naar een samenleving waarin de ziekenhuizen spoedeisende hulp kunnen aanbieden, bussen kunnen blijven rijden en vliegtuigen blijven vliegen op het moment dat de systemen uitvallen", vindt Jesse Six Dijkstra (NSC). Kamerleden van VVD en GroenLinks-PvdA pleiten ook voor maatregelen om de weerbaarheid te vergroten.

6 uur geleden
Europese Commissie: EU-landen moeten internet beter beveiligen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft geen last van de wereldwijde internetstoring, zegt een woordvoerder tegen het ANP. Het is wel van "cruciaal belang" dat de EU-lidstaten hun internetbeveiligingscapaciteit vergroten. Ook vindt de Commissie dat de EU-landen hun inwoners bewuster moeten maken van het belang van internetbeveiliging.

9 uur geleden
Veldkamp belt collega Jordanië na diplomatieke rel om tweet Wilders

DEN HAAG (ANP) - Minister van Buitenlandse Zaken Caspar Veldkamp belt later vrijdag met zijn Jordaanse evenknie naar aanleiding van een tweet van PVV-leider Geert Wilders. Dat zei de minister in het NOS Radio 1 Journaal.

9 uur geleden
BuZa heeft last van storing, geen hinder bij andere ministeries

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft last van de wereldwijde computerstoring, bevestigt een woordvoerster na een rondgang door het ANP. Waar het departement precies last van heeft, kon ze nog niet zeggen.

10 uur geleden
Diverse Europese landen willen migratiedeal zoals met Albanië

WOODSTOCK (ANP) - Verschillende Europese landen voelen voor vergelijkbare migratie-overeenkomsten zoals Italië die heeft gesloten met Albanië. Premier Dick Schoof zei na afloop van de top van de Europese Politieke Gemeenschap dat het hem op de top was opgevallen dat ook Albanië duidelijk had aangegeven deze constructie te willen.

22 uur geleden
Premier Schoof had 'leuk gesprekje' met koning Charles

WOODSTOCK (ANP) - Premier Dick Schoof heeft op een top van Europese staatshoofden en regeringsleiders op het Engelse landgoed Blenheim een "leuk gesprekje" gevoerd met koning Charles.

1 dag geleden