Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bayern München trekt stijgende lijn door met ruime zege bij Union

BERLIJN (ANP) - Bayern München is aan een opmars bezig. De Duitse topclub, die de landstitel dit jaar aan Bayer Leverkusen moest laten, won in de Bundesliga met ruime cijfers bij Union Berlin: 1-5. Drie dagen eerder plaatste Bayern zich ten koste van Arsenal al voor de halve finales van de Champions League.

Halverwege leidde de formatie van coach Thomas Tuchel al met 2-0. Leon Goretzka opende na een half uur spelen de score met een mooi doelpunt. De middenvelder draaide zich in het zestienmetergebied vrij en schoot de bal via de onderkant van de lat in het doel. In blessuretijd scoorde Harry Kane vanuit een vrije trap, ver buiten het zestienmetergebied, waar keeper Frederik Rønnow zich op verkeek. Kane heeft dit seizoen al 33 keer gescoord in de Bundesliga. Het record is in handen van voormalig Bayern-spits Robert Lewandowski, die in het seizoen 2020/2021 41 keer trefzeker was.

Bayern ging na rust door. Thomas Müller schoot het derde doelpunt binnen, na een uur spelen gevolgd door de 4-0 via de Fransman Mathys Tel. Müller zorgde voor nog een treffer en staat met 149 competitiedoelpunten op de zeventiende plek op de topscorerslijst aller tijden van de Bundesliga. Voormalig PSV'er Yorbe Vertessen deed in de laatste minuut van de reguliere speeltijd iets terug voor Union, waar de Nederlander Danilo Doekhi in de verdediging stond.

Matthijs de Ligt, basisspeler tegen Arsenal, bleef op de reservebank zitten. Noussair Mazraoui viel in.

Bayern München, dat op de tweede plaats staat, is nog op zoek naar een trainer voor komend seizoen. Oud-coach Julian Nagelsmann verlengde vrijdag zijn contract als bondscoach en Tuchel liet weten niet alsnog open te staan voor een langer verblijf. Zinédine Zidane wordt nu genoemd als een belangrijke kandidaat.

Meer uit Voetbal

Simons krijgt rode kaart en haalt einde duel RB Leipzig niet

SINSHEIM (ANP) - Xavi Simons heeft in het competitieduel van RB Leipzig bij Hoffenheim (1-1) het einde niet gehaald. De Oranje-international kreeg na 72 minuten zijn tweede gele kaart, en dus rood, en moest vertrekken.

9 minuten geleden
Fortuna en Go Ahead Eagles scoren niet, blessure voor Sierhuis

SITTARD (ANP) - Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles zijn niet tot scoren gekomen in de competitiewedstrijd in Limburg (0-0). Door het gelijkspel is de ploeg uit Deventer van coach René Hake dicht bij het bereiken van de play-offs voor Europees voetbal. Fortuna staat elfde.

22 minuten geleden
Roda JC en FC Groningen strijden op laatste speeldag om promotie

KERKRADE (ANP) - Roda JC is door een 2-0-zege op SC Cambuur nog niet zeker van promotie naar de Eredivisie. Omdat FC Groningen bij Telstar diep in blessuretijd met 1-1 gelijkspeelde, valt de beslissing volgende week.

38 minuten geleden
Geen winnaar bij Eredivisiewedstrijd Almere City - sc Heerenveen

ALMERE (ANP) - De wedstrijd tussen Almere City en sc Heerenveen is in een gelijkspel geëindigd. In Almere kwamen de Friezen via Osame Sahraoui terug tot 1-1 na een vroege achterstand. Kornelius Hansen had de ploeg van coach Alex Pastoor op voorsprong gezet.

39 minuten geleden
Willem II speelt gelijk in Dordrecht en is terug in Eredivisie

DORDRECHT (ANP) - Willem II keert na een afwezigheid van twee jaar terug in de Eredivisie. De Tilburgers hadden genoeg aan een gelijkspel in en tegen Dordrecht: 1-1. De gelijkmaker van Michael de Leeuw viel pas diep in blessuretijd.

41 minuten geleden
Dallinga maakt dertiende competitiegoal voor verliezend Toulouse

TOULOUSE (ANP) - Met zijn dertiende doelpunt van het seizoen in de Franse Ligue 1 heeft Thijs Dallinga zijn club Toulouse in het duel met Montpellier niet aan punten kunnen helpen. De bezoekers zegevierden met 1-2.