Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bayern München naar achtste finales, Atlético stagneert

MÜNCHEN/MADRID (ANP) - Titelhouder Bayern München heeft zich na vier speelronden in de Champions League al verzekerd van een plaats in de achtste finale. De Duitse kampioen won in groep A voor de vierde keer op rij. Red Bull Salzburg ging in München met 3-1 onderuit.

Atlético Madrid bleef thuis tegen Lokomotiv Moskou steken op 0-0. De strijd om de tweede kwalificatieplek is daardoor nog open, met Atlético op 5 punten, Lokomotiv op 3 en Salzburg op 1 punt.

Bayern kwam in de 42e minuut op voorsprong. Robert Lewandowski sloeg toe in de rebound na een schot van Thomas Müller dat door doelman Cican Stankovic niet afdoende kon worden weggetikt. Voor de Pool was het zijn 71e treffer in de Champions League. Daarmee kwam hij op de topscorerslijst aller tijden van het kampioenenbal op gelijke hoogte met nummer 3 Raúl. Christiano Ronaldo (131) en Lionel Messi (118) zijn voor Lewandowski niet meer te achterhalen.

Na de rust tikte Maximilian Wöber (ex-Ajax) een schot van Kingsley Coman achter zijn eigen doelman: 2-0. In de 68e minuut kopte Leroy Sané raak uit een voorzet van Coman (3-0). Bayern speelde op dat moment al met tien man. Marc Roca moest in de 66e minuut het veld verlaten na zijn tweede gele kaart. In de 73e minuut zorgde Mergim Berisha voor de eindstand.

Meer uit Voetbal

Noslin leidt Hellas Verona naar gelijkspel bij Atalanta

BERGAMO (ANP) - De Nederlandse voetballer Tijjani Noslin heeft Hellas Verona 1 punt bezorgd in de uitwedstrijd bij Atalanta. De in januari van Fortuna Sittard overgenomen speler tekende voor de gelijkmaker (2-2) in de wedstrijd in Bergamo, waarin Atalanta al vroeg met 2-0 voor stond.

11 uur geleden
Cambuur verspeelt bij Jong Ajax punten in strijd om play-offs

AMSTERDAM (ANP) - SC Cambuur heeft 3 punten verspeeld in de strijd om een ticket voor de play-offs. Het elftal van trainer Henk de Jong verloor in de Keuken Kampioen Divisie met 2-1 bij Jong Ajax.

12 uur geleden
Atlético-coach Simeone waarschuwt voor felle start Dortmund

DORTMUND (ANP/DPA) - Atlético-coach Diego Simeone benadert de wedstrijd tegen Borussia Dortmund dinsdag in de Champions League met veel vertrouwen, maar heeft respect voor de Duitse tegenstander. "We spelen tegen een ploeg die thuis heel sterk is", keek de Argentijnse trainer vooruit. "Ze gaan starten met heel veel snelheid en we moeten onze recente vorm behouden. We nemen het op tegen een ploeg die voluit gaat en gevaarlijk is met standaardsituaties."

Voetballer AS Roma die onwel werd ontslagen uit het ziekenhuis

UDINE (ANP/RTR) - Voetballer Evan N'Dicka van AS Roma is ontslagen uit het ziekenhuis. Volgens de eerste onderzoeken is er geen sprake van een hartprobleem, meldt zijn club over de verdediger die zondag tijdens het duel met Udinese onwel was geworden.

Excelsior-speler Parrott mist door schorsing wedstrijd tegen Ajax

ROTTERDAM (ANP) - Voetballer Troy Parrott van Excelsior is geschorst voor de uitwedstrijd tegen Ajax op woensdag 24 april. De Ierse spits kreeg na de rode kaart tegen FC Volendam een schikkingsvoorstel van twee duels, waarvan een wedstrijd voorwaardelijk. De Rotterdamse club is daarmee akkoord gegaan.

13 uur geleden
Coach Enrique van PSG vol vertrouwen voor return tegen Barcelona

BARCELONA (ANP/RTR) - Trainer Luis Enrique van Paris Saint-Germain is vol vertrouwen voor de return tegen Barcelona in de kwartfinales van de Champions League, ondanks de nederlaag in het eerste duel in Parijs (2-3). "We zijn er vast van overtuigd dat we de score kunnen omdraaien", zei de Spaanse coach een dag voor de wedstrijd.

15 uur geleden
Scheidsrechter Gözübüyük fluit bekerfinale Feyenoord - NEC

ZEIST (ANP) - Scheidsrechter Serdar Gözübüyük fluit zondag de finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en NEC. De wedstrijd staat om 18.00 uur in De Kuip op het programma.