Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bayern München houdt Arsenal uit halve finales Champions League

Bayern München houdt Arsenal uit halve finales Champions League

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München heeft voor het eerst sinds het winnen van de Champions League in 2020 weer de halve finales bereikt. De Duitse recordkampioen met Matthijs de Ligt versloeg Arsenal met 1-0 in de Allianz Arena in München. De zege was genoeg na het gelijkspel (2-2) een week eerder in Londen.

Joshua Kimmich zorgde in de tweede helft met een kopbal voor het doelpunt.

Na het spectaculaire gelijkspel in Londen begonnen beide ploegen voorzichtig. Bayern-coach Thomas Tuchel had een basisplaats voor De Ligt centraal achterin en voor Noussair Mazraoui als linksback. Bayern scoorde in Londen de 1-1 via Serge Gnabry. De aanvaller was er nu niet bij. Voorin stond Harry Kane met erachter Jamal Musiala en met Leroy Sané en Raphaël Guerreiro op de vleugels.

Doelpunt Kimmich

Het eerste schot richting het doel van Arsenal kwam van Mazraoui, maar dat ging via de benen van Ben White voorlangs. Musiala zag vervolgens een schot gekeerd worden door doelman David Raya. Keeper Manuel Neuer redde aan de andere kant op een inzet van Arsenal-aanvoerder Martin Ødegaard die nog licht van richting was veranderd.

Bayern was al vroeg in de tweede helft dicht bij een doelpunt. Leon Goretzka kopte op de paal en ook de rebound van Guerreiro belandde op de buitenkant van de paal. In de 63e minuut was het wel raak. Kimmich kopte hard binnen uit een voorzet vanaf links van Guerreiro.

Slotoffensief Arsenal

Arsenal-coach Mikel Arteta bracht Gabriel Jesus en Leandro Trossard om de gelijkmaker te forceren. Ook na het doelpunt bleef de thuisploeg echter het gevaarlijkst. Musiala kreeg in de slotfase de kans op een tweede Duitse treffer, maar Raya zat erbij.

Arsenal probeerde er een verlenging uit te slepen, maar een schot van Ødegaard werd door Neuer naast getikt. Arsenal nam een late vrije trap, na een overtreding op Bukayo Saka snel, maar die leverde niets op, net als de aansluitende corner, waardoor de Champions League voor de Londenaren (net als de laatste keer in 2010) eindigt in de kwartfinales.

Meer uit Voetbal

Duizenden fans bij open training aanstaand kampioen PSV

EINDHOVEN (ANP) - Duizenden PSV-supporters zijn dinsdagochtend op de open training van hun club in het Philips-stadion afgekomen. Op die manier willen ze hun ploeg aanmoedigen richting de kampioenswedstrijd van zondag in eigen huis tegen Sparta Rotterdam. Op beelden op sociale media is te zien dat een groot deel van de onderste ring is gevuld met supporters.

1 uur geleden
Ex-topspits Ronaldo niet langer eigenaar oude club Cruzeiro

BELO HORIZONTE (ANP/RTR) - Oud-voetballer Ronaldo is niet langer grootaandeelhouder van het Braziliaanse Cruzeiro, de club waar hij zijn profloopbaan begon. De voormalige spits van onder meer PSV, Barcelona, Internazionale en Real Madrid had via zijn bedrijf Tara Sports Brazil in 2021 90 procent van de aandelen vergaard. Cruzeiro meldt dat het bedrijf BPW Sports dat aandelenpakket overneemt voor een bedrag van omgerekend zo'n 65 miljoen euro.

2 uur geleden
VS en Mexico toch geen kandidaat voor organisatie WK 2027

CHICAGO (ANP/RTR) - De Verenigde Staten en Mexico hebben hun bod op de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in 2027 ingetrokken. Dat betekent dat Nederland, dat het toernooi samen met Duitsland en België wil organiseren, een concurrent minder heeft. Ook Brazilië dingt mee naar de organisatie.

10 uur geleden
Leicester City pakt na promotie ook titel in de Championship

PRESTON (ANP) - Leicester City heeft zich na de promotie naar de Premier League ook verzekerd van de titel in de Championship, het tweede niveau in Engeland. De ploeg won met 3-0 bij Preston North End en is met 97 punten niet meer in te halen door Leeds United en Ipswich Town, die op 90 punten staan.

11 uur geleden
ADO Den Haag boekt moeizame zege op hekkensluiter Jong FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - ADO Den Haag heeft met de nodige moeite Jong FC Utrecht verslagen. Het elftal van Darije Kalezic won de uitwedstrijd bij de nummer laatst van de Keuken Kampioen Divisie met 2-0.

14 uur geleden
Dumfries noemt omhooghouden beledigend spandoek 'niet slim'

MILAAN (ANP) - Voetballer Denzel Dumfries heeft spijt betuigd voor een incident tijdens het kampioensfeest van Internazionale. De verdediger van de club nam tijdens de parade een spandoek over uit het publiek waarop hij stond afgebeeld met AC Milan-tegenstander Theo Hernández aan een ketting.

14 uur geleden
Geen wraakgevoelens bij Real-coach Ancelotti voor duel met Bayern

MÜNCHEN (ANP/DPA/AFP) - Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid heeft "geen wraakgevoelens" overgehouden aan zijn ontslag bij Bayern München in 2017. Dat zei de Italiaanse coach in aanloop naar het onderlinge duel in de halve finale van de Champions League van dinsdag.

15 uur geleden