Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bayern en Barça willen eindelijk weer eens succes in Europa

Bayern en Barça willen eindelijk weer eens succes in Europa

LISSABON (ANP) - Bayern München en FC Barcelona wonnen de Europa Cup 1 en Champions League allebei vijf keer. Voor beide topclubs is het laatste succes in het belangrijkste Europese clubtoernooi wel alweer even geleden. Bayern won de Champions League in 2013 en Barcelona deed dat in 2015 voor het laatst. Daarna was het drie keer op rij de beurt aan Real Madrid en vorig jaar won Liverpool de Champions League.

Bayern begint het kwartfinaleduel in Lissabon voor de meeste mensen als favoriet. De Duitsers maakten na de gedwongen coronapauze een sterke indruk en wonnen in Duitsland zowel de titel als de beker. Barcelona moest het kampioenschap in Spanje aan Real Madrid laten. De competitie is in Duitsland echter al een tijdje afgelopen, Barcelona zit wat dat betreft beter in het ritme. Bayern begint misschien wat uitgeruster aan het vervolg van de Champions League in Portugal.

"We weten dat we een goede kans hebben. We kijken enorm naar deze wedstrijd uit", aldus international Leon Goretzka van Bayern over het duel dat vrijdag om 21.00 uur begint.

Bayern ongeslagen

Voor Arturo Vidal wordt het een bijzondere ontmoeting. De Chileen speelde van 2015 tot 2018 voor Bayern en nu is FC Barcelona zijn werkgever. "Voor ons is het morgen de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Bayern behoort altijd tot de favorieten, maar morgen spelen ze tegen FC Barcelona, het beste team ter wereld. We hebben veel talent, we hebben Lionel Messi en we hebben de beste spelers van de wereld. We zullen het morgen laten zien", zei hij.

Bayern München is ongeslagen sinds december. Van de laatste 27 wedstrijden won de club er 26. Spits Robert Lewandowski maakte, alle competities en toernooien meegerekend, 53 doelpunten. 13 daarvan noteerde de Pool in de Champions League. Vidal: "Lewandowski is een fantastische speler. Het wordt lastig hem af te stoppen, maar we zijn erop voorbereid. Messi is van een andere planeet."

Messi in vorm

Trainer Quique Setién van Barcelona sloot zich bij Vidal aan. "Lewandowski is niet van hetzelfde niveau als Messi, zoveel is wel duidelijk. Hij verkeert in goede vorm, maar dat doet Messi ook.

Bayern en Barcelona troffen elkaar in de knock-outfase van de Champions League drie keer eerder. De winnaar van dat duel won uiteindelijk ook de Champions League, FC Barcelona in 2009 en 2015 en Bayern München in 2013.

Meer uit Voetbal

Girona zet met gelijkspel bij Alavés tweede plek op het spel

VITORIA-GASTEIZ (ANP) - Oranje-international Daley Blind heeft met Girona met een 2-2-gelijkspel bij Deportivo Alavés de tweede plek in de Spaanse competitie op het spel gezet. De thuisploeg maakte diep in blessuretijd de gelijkmaker.

1 uur geleden
Internazionale in Serie A veel te sterk voor Frosinone

FROSINONE (ANP) - Internazionale heeft de uitwedstrijd tegen Frosinone met ruime cijfers gewonnen. De kampioen van Italië was met 5-0 te sterk voor de laagvlieger uit de Serie A. Frosinone staat zeventiende en strijdt nog tegen degradatie.

3 uur geleden
Topscorer Guirassy schiet VfB Stuttgart langs FC Augsburg

AUGSBURG (ANP) - VfB Stuttgart heeft in de Duitse voetbalcompetitie een 1-0-overwinning behaald bij FC Augsburg. Topscorer Serhou Guirassy maakte kort na rust de enige treffer van de wedstrijd. Het was alweer zijn 26e doelpunt van het seizoen.

4 uur geleden
Lukkien en Robben genieten van promotie FC Groningen

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen-trainer Dick Lukkien genoot na de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC (2-0) volop van het feestvierende publiek op het veld en op de tribunes. Het doel om na de degradatie direct terug te keren naar de Eredivisie werd na een moeizaam begin van het seizoen toch nog gerealiseerd.

4 uur geleden
FC Emmen en NAC Breda plaatsen zich voor play-offs om promotie

EMMEN (ANP) - FC Emmen en NAC Breda hebben zich tijdens de laatste speelronde van de eerste divisie geplaatst voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Drentse ploeg won met 2-1 van De Graafschap en de Brabanders hadden genoeg aan een 1-1-gelijkspel bij TOP Oss.

4 uur geleden
Willem II pakt ook titel in Keuken Kampioen Divisie

TILBURG (ANP) - Willem II is kampioen geworden van de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers van coach Peter Maes stelden een week geleden al promotie naar de Eredivisie veilig met een gelijkspel bij FC Dordrecht. Willem II won de laatste wedstrijd in eigen huis met 3-2 van Telstar.

4 uur geleden
FC Groningen verslaat concurrent Roda JC en promoveert

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen is er in geslaagd om na de degradatie van vorig seizoen direct terug te keren in de Eredivisie. Tijdens de laatste speelronde werd concurrent Roda JC met 2-0 verslagen, waardoor de Groningers plek twee overnamen van de Limburgers.

4 uur geleden