Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Bayer wil Roundup-affaire schikken voor 10 miljard dollar'

'Bayer wil Roundup-affaire schikken voor 10 miljard dollar'

LEVERKUSEN (ANP) - Het Duitse chemieconcern Bayer is naar verluidt in onderhandeling om tienduizenden claims over de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup te schikken voor in totaal zo'n 10 miljard dollar. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het bedrijf zelf wil geen commentaar geven.

Het gaat om claims van mensen die zeggen kanker te hebben gekregen van de onkruidbestrijder. Bayer werd in eerdere rechtszaken rond Roundup al veroordeeld tot het betalen van hoge schadevergoedingen. Tot dusver heeft het bedrijf altijd volgehouden dat het middel veilig voor gebruik is en het ging in beroep in die zaken.

Het concern, dat het middel via de overname van Monsanto in handen kreeg, heeft eerder een speciale bemiddelaar aangesteld om onderhandelingen in goede banen te leiden. In augustus werd al door ingewijden gemeld dat het bedrijf bereid zou zijn de kwestie te schikken voor 8 miljard dollar, maar dat werd later ontkend.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Bank of America, Morgan Stanley stijgen op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Bank of America en Morgan Stanley gingen woensdag vooruit op de beurzen in New York. De twee grote banken kwamen met beter dan verwachte resultaten. De stemming op Wall Street verbeterde na de kwartaalcijfers, nadat de hoofdgraadmeters een dag eerder aanzienlijke verliezen hadden geleden door oplopende rentes.

2 minuten geleden
Rutte wil wachten op advies over vermogensongelijkheid

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte wil best kijken naar manieren om de vermogensongelijkheid in Nederland te verkleinen, maar hij wacht daarvoor wel een onderzoek af van ambtenaren van verschillende ministeries. Zij publiceren nog voor de zomer een rapport hierover. Het kabinet kom daarna pas met een reactie, zegt Rutte.

4 minuten geleden
Boze piloten verliezen rechtszaak van ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO hoeft tientallen boze piloten van de rechter geen compensatie te betalen. Zij hadden een zaak aangespannen omdat ze vonden dat de bank hun eigenlijk nooit een lening had mogen verstrekken voor een dure opleiding tot piloot. Hun vorderingen zijn afgewezen door de rechtbank in Amsterdam.

6 minuten geleden
Hoger ziekteverzuim leidt niet tot problemen bij grote bedrijven

AMSTERDAM (ANP) - Grote bedrijven zien het ziekteverzuim onder werknemers oplopen door de opkomst van de omikronvariant van het coronavirus. Maar het hogere verzuim leidt vooralsnog niet tot ernstige problemen bij de uitvoering van de werkzaamheden. Dat blijkt uit een rondgang langs verschillende belangrijke werkgevers in Nederland.

29 minuten geleden
Steeds vaker meer dan 1 miljoen betaald voor een huis

DEN HAAG (ANP) - Een steeds groter deel van de huizen gaat weg voor meer dan een miljoen euro. Volgens makelaarsvereniging NVM komt dat niet alleen door de harde stijging van de huizenprijzen in het algemeen. Ook hebben Nederlanders door de coronacrisis meer geld op de bank en zijn zij de laatste tijd steeds vaker bereid dit uit te geven aan comfortabel wonen. Vooral in de grote steden en de rijkere delen van Noord-Holland zoals het Gooi kostten veel huizen meer dan een miljoen, aldus NVM.

1 uur geleden
Reisbranche vindt quarantaineregels in Nederland onlogisch

LEUSDEN (ANP) - De reisbranche wil dat de overheid eindelijk eens met "logische quarantaineregels" komt. "Het geduld bij reisorganisaties is zo langzamerhand wel op", zegt voorzitter Frank Oostdam van reisbrancheorganisatie ANVR. Hij ergert zich eraan dat het quarantainebeleid dat vrijdag door het kabinet werd uitgedragen nog niet logisch zou zijn uitgewerkt.

1 uur geleden
FT: Europese beurstoezichthouder wil verbod op minen van bitcoin

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) roept op tot het verbieden van het minen van bitcoin in de Europese Unie. De beurstoezichthouder vreest dat het minen van cryptomunten een risico vormt voor het halen van de klimaatdoelstellingen van Parijs. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times.

1 uur geleden