Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bayer Leverkusen en Bayern München winnen in Bundesliga

DARMSTADT/MÜNCHEN (ANP) - Bayer Leverkusen en Bayern München hebben geen fout gemaakt in de strijd om het Duitse landskampioenschap. Koploper Leverkusen won met 2-0 bij SV Darmstadt 98. Titelverdediger Bayern München was thuis met 3-1 te sterk voor Borussia Mönchengladbach, mede door een treffer van Matthijs de Ligt.

Leverkusen heeft door de zestiende seizoenszege 52 punten. Dat zijn er twee meer dan Bayern, dat eveneens zestien keer won, maar twee keer gelijkspeelde en twee keer verloor. De koploper is nog zonder nederlaag, maar speelde wel vier keer gelijk.

Nathan Tella maakte in Darmstadt beide doelpunten voor de ploeg van trainer Xabi Alonso. Op een hoge voorzet van Álex Grimaldo kopte hij de openingstreffer binnen. In de tweede helft maakte hij de 2-0 op aangeven van Florian Wirtz. Jeremie Frimpong en Timothy Fosu-Mensah bleven bij Leverkusen op de bank.

Stuttgart

Bayern kwam in eigen huis op achterstand tegen Mönchengladbach. Nico Elvedi zette een combinatie op met Jordan Pefok en schoot de bal goed achter doelman Manuel Neuer. Bayern kwam nog voor de rust op gelijke hoogte. Aleksandar Pavlovic kreeg de bal goed mee van Thomas en schoot raak. In de tweede helft zette Harry Kane Bayern met zijn 24e competitietreffer op voorsprong. De Ligt kopte uit een vrije trap van Leroy Sané nog de 3-1 binnen.

Stuttgart blijft derde in de Bundesliga. De club won met 3-1 bij Freiburg en staat op 40 punten, twaalf minder dan Leverkusen. Deniz Undav en Chris Führich scoorden in de eerste paar minuten. Lukas Kübler was trefzeker voor de thuisploeg in de lange extra tijd van de eerste helft. Maximilian Mittelstädt bepaalde in de tweede helft met het derde doelpunt voor Stuttgart de eindstand.

Meer uit Voetbal

Atlético Madrid zeker van Champions League na Griezmann-show

GETAFE (ANP) - Antoine Griezmann heeft met drie doelpunten Atlético Madrid aan een 3-0-zege op Getafe geholpen. De ploeg van coach Diego Simeone verzekerde zich twee duels voor het einde van het seizoen van deelname aan de Champions League. Daarvoor was de zege niet eens nodig, concurrent Athletic Club ging zelf onderuit bij Celta.

6 uur geleden
Celtic na ruime zege kampioen van Schotland

KILMARNOCK (ANP) - Celtic heeft voor de 54e keer de landstitel in Schotland veroverd. De voetbalclub uit Glasgow won het uitduel bij Kilmarnock met 5-0, waar het aan een gelijkspel al voldoende had gehad.

7 uur geleden
Pusic wint met voetbalclub Sjachtar Donetsk ook beker Oekraïne

RIVNE (ANP/Belga) - Coach Marino Pusic heeft met Sjachtar Donetsk de dubbel in Oekraïne gewonnen. De voormalig assistent-trainer van Feyenoord won woensdag met zijn elftal de nationale beker, nadat de ploeg zich vier dagen geleden had verzekerd van de landstitel.

Bologna maakt verblijf AZ-huurling Odgaard permanent

ALKMAAR (ANP) - Jens Odgaard keert niet meer terug naar AZ. De 25-jarige Deen wordt definitief overgenomen door Bologna, waar hij sinds februari op huurbasis speelt. De nummer 3 van de Serie A licht een koopoptie in het contract van de aanvaller.

8 uur geleden
Italiaans international Zaniolo mist EK voetbal door blessure

ROME (ANP/AFP) - Aanvaller Nicolò Zaniolo van Aston Villa moet het EK voetbal missen door een blessure aan zijn linkervoet. Die liep de 19-voudig international van Italië op in een duel van zijn club met Liverpool.

9 uur geleden
Clubs in Premier League willen discussie over afschaffing VAR

LONDEN (ANP) - Voetbalclubs uit de Premier League gaan op 6 juni praten over mogelijke afschaffing van de videoscheidsrechter, kortweg VAR. Dat melden diverse media waaronder Sky Sports, The Athletic en de Daily Telegraph. Daartoe heeft Wolverhampton Wanderers een voorstel ingediend. Als dat de steun krijgt van dertien andere clubs uit de hoogste Engelse voetbalklasse, dan heeft het een kans.

Stuttgart-aanvaller Undav in Duitse selectie voor EK voetbal

BERLIJN (ANP) - Aanvaller Deniz Undav maakt deel uit van de selectie van Duitsland voor het EK voetbal in eigen land. Bondscoach Julian Nagelsmann maakte weer enkele namen bekend van de spelers waarmee hij komende zomer een gooi wil doen naar de Europese titel. Dit gebeurt telkens op een ludieke manier.