Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bayer Leverkusen één duel verwijderd van Bundesliga-historie

Bayer Leverkusen één duel verwijderd van Bundesliga-historie

LEVERKUSEN (ANP/DPA) - Bayer Leverkusen kan zaterdag in het laatste competitieduel van het seizoen opnieuw een record vestigen. Als de landskampioen niet verliest van FC Augsburg wordt het de eerste club ooit die ongeslagen blijft op het hoogste niveau in Duitsland.

"Morgen kan historisch worden. We willen ongeslagen blijven en het eerste team zijn dat een heel seizoen zonder nederlaag blijft in de Bundesliga. Het zal voelen als de eerste van drie finales," zei coach Xabi Alonso vrijdag tijdens een persconferentie.

Bayer Leverkusen is al vijftig wedstrijden op rij ongeslagen in alle competities en speelt ook nog de Europa League-finale tegen Atalanta (22 mei) en de Duitse bekerfinale tegen Kaiserslautern (25 mei). Na de wedstrijd tegen Augsburg van zaterdag wordt de kampioensschaal uitgereikt.

Meer uit Voetbal

Databureau Gracenote ziet Oranje wel finale van EK halen

WOLFSBURG (ANP) - Sportdatabureau Nielsen's Gracenote ziet Frankrijk en Duitsland als favorieten voor de eindzege van het EK. Beide landenploegen hebben volgens het bedrijf dat zich baseert op statistieken 11,6 procent kans op de winst.

6 minuten geleden
Koeman heeft puzzel af en wil ook zonder De Jong verrassen op EK

WOLFSBURG (ANP) - Ronald Koeman had op het komende EK een of twee en misschien wel drie groepswedstrijden willen wachten op de geblesseerde Frenkie de Jong. De bondscoach van Oranje vindt de middenvelder van FC Barcelona zo belangrijk, dat hij alleen voor hem een uitzondering maakte. Nu De Jong ontbreekt weet Koeman dat de kansen voor zijn elftal zijn geslonken, maar ook met de huidige groep hoopt de 61-jarige coach in Duitsland te kunnen verrassen.

13 minuten geleden
Trauner slaat weer training van Oostenrijk over

BERLIJN (ANP) - Gernot Trauner heeft vrijdag de training van Oostenrijk overgeslagen. De verdediger van Feyenoord is volgens de voetbalbond van zijn land niet geblesseerd. Hij zou rust krijgen.

1 uur geleden
Oranje werkt voorlaatste training af achter gesloten deuren

WOLFSBURG (ANP) - Het Nederlands elftal is begonnen aan de voorlaatste training richting de eerste groepswedstrijd op het EK, komende zondag tegen Polen. In het AOK Stadion in Wolfsburg, naast de Volkswagen Arena van VfL Wolfsburg, zijn journalisten niet welkom.

1 uur geleden
Laatbloeier Schouten (27) kijkt uit naar debuut op EK

WOLFSBURG (ANP) - Jerdy Schouten maakt komende zondag op 27-jarige leeftijd zijn debuut op het EK. De middenvelder van PSV lijkt, na het wegvallen van de geblesseerde Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners, tegen Polen zeker van een basisplaats. "Spelen op het allerhoogste podium, ik verwacht er heel veel van. Ik kijk ernaar uit", zei Schouten voorafgaand aan een training met het Nederlands elftal.

1 uur geleden
Gangmaker Dumfries ziet internationals elkaar snel waarheid zeggen

WOLFSBURG (ANP) - Vraag een speler van Oranje wie de gangmaker van het team is en hij noemt de naam van Denzel Dumfries. "Ik houd van grapjes maken", lacht de rechtsback als hij op de reacties van zijn ploeggenoten mag reageren. "Ik ben blij dat mijn geintjes aanslaan. Een goede sfeer is belangrijk."

1 uur geleden
Schouten blij met komst Zirkzee: potentie om wereldtopper te zijn

WOLFSBURG (ANP) - Jerdy Schouten is blij dat Joshua Zirkzee alsnog aan de selectie van het Nederlands elftal is toegevoegd. "Ik weet hoe goed hij kan zijn. Hij heeft de potentie om een wereldtopper te zijn", aldus de middenvelder van PSV voor aanvang van een besloten training in Wolfsburg. Zirkzee werd aan de groep toegevoegd omdat spits Brian Brobbey hamstringklachten heeft.

2 uur geleden