Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baudet sluit zelf terugkeer in Kamer na verkiezingen niet uit

Baudet sluit zelf terugkeer in Kamer na verkiezingen niet uit

AMSTERDAM (ANP) - Thierry Baudet sluit niet uit dat hij, als hij in maart veel voorkeursstemmen krijgt bij de Tweede Kamerverkiezingen, terugkeert in de Tweede Kamer. "Ik kan niet vooruitlopen op die tijd", zei hij dinsdag bij het partijkantoor van Forum voor Democratie in Amsterdam.

Baudet geeft zijn plek als lijsttrekker op, maar wil graag helemaal onderaan de lijst. Zo wil hij de partij ondersteunen. Een 'lijstduwer' is vaak een prominent partijlid dat niet de ambitie heeft echt in de Kamer te komen.

Het dubbelzinnige antwoord van Baudet is opmerkelijk, want huidig onafhankelijk Kamerlid en FVD-kandidaat Wybren van Haga zei een uur eerder nog dat Baudet na de verkiezingen sowieso niet terugkomt in de Tweede Kamer.

Nog niet klaar

"Ik ben nog niet klaar met de politiek, met Forum of met Nederland", aldus Baudet. "Er is nog heel veel werk te doen."

Baudet stapte maandag op als lijsttrekker, dinsdag legde hij het voorzitterschap van de partij neer. Aanleiding daarvoor zijn opgedoken antisemitische en homofobe appberichten van leden van JFVD, de jongerenbeweging van de partij.

Media

Baudet zei over de berichten dat die "niet kunnen, niet horen". Tegelijkertijd herhaalde hij zijn aanklacht richting de media. Hij vindt dat er sprake is van een 'trial by media'-cultuur "met verwijten die werkelijk kant noch wal raken".

Desgevraagd wilde Lennart van der Linden, die als vicevoorzitter voorlopig de functie van partijvoorzitter op zich neemt, zich niet achter Baudets aantijging scharen. "Thierry gaf aan wat zijn overweging is om terug te treden. Dat is denk ik heel duidelijk, we respecteren het besluit dat hij neemt. Hij voelt dat echt zo, dan moet je dat doen, in jouw bewoordingen."

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

ravermeire 4 maanden geleden
Thierry is een groot verlies voor bestaan van de mens is nederland nu is er geen echt alternatief om op te stemmen wie moet deze extreem linkse te stoppen die alles kapot maken
Bert Kaiser 4 maanden geleden
ze zouden een film moeten maken van deze soap, titel: slechte tijden nog slechtere tijden .
Kwek 4 maanden geleden
And all you hear is blablabla....
riezzie 4 maanden geleden
hahahaha hoe voorspelbaar dit, het schip zinkt dan kom je toch met een statement en ben je 24/24 in het nieuws en probeer je zo een nieuw cluppie op te richten. Hopelijk zijn de ogen open bij iedereen hoe dit heerschap werkt.

Meer uit Politiek

Ook D66-leider Kaag wil niets zeggen over toeslagenkwestie

DEN HAAG (ANP) - D66-leider Sigrid Kaag wil evenmin ingaan op de beschuldiging dat het kabinet bewust gevoelige informatie over de toeslagenaffaire heeft achtergehouden voor de Tweede Kamer. Zij zegt zich ook niet te herinneren of zij zelf bij de ministerraad was op de dag dat daartoe zou zijn besloten. CDA-leider Wopke Hoekstra deed er eerder ook al het zwijgen toe.

1 uur geleden
Kamer wil snel debat met Rutte over achterhouden informatie

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil opheldering van demissionair minister-president Mark Rutte over de beschuldiging dat het kabinet doelbewust gevoelige informatie over de toeslagenaffaire heeft achtergehouden. Daar moet zo snel mogelijk een debat over worden gehouden met de premier en andere betrokken ministers.

2 uur geleden
Wilders: toeslagenkwestie roept ook vragen op over CDA en D66

DEN HAAG (ANP) - Als de ministers uit het inmiddels demissionaire kabinet-Rutte inderdaad bewust informatie hebben achtergehouden voor de Tweede Kamer, zoals RTL Nieuws woensdag meldt, is dat voor PVV-leider Geert Wilders reden om ook het vertrouwen op te zeggen in andere partijleiders die in dat kabinet zitten. Wilders vindt dat het formatieproces waar de Kamer nu in zit dan opgeschort moet worden, zei hij na zijn gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink.

2 uur geleden
Hoekstra zwijgt over achterhouden informatie door kabinet

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider en demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra weigerde na zijn gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink te reageren op beschuldigingen dat het inmiddels demissionaire kabinet bewust informatie heeft achtergehouden voor de Tweede Kamer. Hij verwacht dat daarover snel een Kamerdebat zal worden gehouden. "Ik ga daar nu niet over speculeren."

3 uur geleden
SP-vertrouwen in Rutte verder geslonken na toeslagenaffairenieuws

DEN HAAG (ANP) - De SP zou een voorstander zijn van een regeerakkoord op hoofdlijnen, maar denkt niet dat dat de oplossing zal zijn voor de veelbesproken bestuurscultuur in het kabinet. Partijleider Lilian Marijnissen vindt dat de andere partijen duidelijk moeten maken hoe zij vinden dat het kabinet moet omgaan met de Tweede Kamer. Ze herhaalde na overleg met informateur Herman Tjeenk Willink dat zij geen vertrouwen meer heeft in VVD-leider Mark Rutte, en wil van de andere partijen weten hoe die dat zien.

3 uur geleden
Oppositie wil notulen ministerraad over toeslagenaffaire openbaar

DEN HAAG (ANP) - Oppositiepartijen willen dat notulen van een of meer ministerraden waarin werd gesproken over de toeslagenaffaire (deels) openbaar worden gemaakt. Het gaat in ieder geval om de ministerraad van 15 november 2019. Aanleiding is berichtgeving van RTL Nieuws woensdag dat het kabinet in die vergadering de afspraak maakte dat er géén volledige tijdlijn openbaar zou worden gemaakt van de toeslagenaffaire. Dit terwijl de Kamer hierom had gevraagd.

3 uur geleden
Ploumen ziet geen beweging bij Rutte om vertrouwen te herstellen

DEN HAAG (ANP) - VVD-leider Mark Rutte heeft wat de PvdA betreft de afgelopen weken geen stappen gezet om het vertrouwen te herstellen. "Ik zie daar geen beweging", zei partijleider Lilianne Ploumen na een gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink.

6 uur geleden