Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baudet krijgt coronaboete voor optreden in Urk

Baudet krijgt coronaboete voor optreden in Urk

UTRECHT (ANP) - Voorman Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FVD) krijgt een coronaboete van 95 euro voor zijn optreden in Urk in februari van dit jaar. Baudet hield daar geen anderhalve meter afstand tot zijn omstanders en deelde daar zelf ook beelden van op Twitter. Een strafrechtelijke reactie kon niet uitblijven, aldus het Openbaar Ministerie.

Baudet bezocht Urk tijdens zijn verkiezingstournee. Hij werd door honderden mensen ontvangen en liep al handenschuddend over een plein. Hij liet zich gearmd met anderen op de foto zetten en klom aan boord van vissersboten. Vergezeld van een grote groep mensen bezocht hij zonder een mondkapje te dragen een visrestaurant en at daar haring.

Enkele dagen later kondigde het OM aan dat onderzocht zou worden of Baudet de coronaregels had overtreden of dat anderen hem in die situatie hadden gebracht. De FVD-leider is daar zelf in maart over gehoord, aldus het OM. Besloten is om hen voor alle coronaovertredingen één boete te geven, zegt een woordvoerster van het OM. Baudet kan daar nog verzet tegen aantekenen en dan komt de zaak voor de rechter.

Volgens het OM zijn organisatoren van een manifestatie of een soortgelijke bijeenkomst er verantwoordelijk voor dat de coronaregels in acht worden genomen. Dat is in Urk niet gebeurd en Baudet heeft zich zelf ook niet aan de regels gehouden. Dat blijkt uit de vele beelden van de bijeenkomst.

Er lopen nog onderzoeken naar optredens van de FVD-voorman in het Westerpark in Amsterdam en op het Jaarbeursplein in Utrecht in maart. Daar verzocht hij zijn aanhangers om dicht bij het podium te komen staan, waardoor er onvoldoende afstand werd gehouden. Tijdens het afspelen van een levenslied liepen de bezoekers in polonaise langs de meedansende Baudet. In Utrecht zou de FVD-leider ook kwetsende uitspraken hebben gedaan. Het is nog niet bekend wanneer deze onderzoeken zijn afgerond, aldus het OM.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Pindakaas1983 2 weken geleden
Onzinnig alsof de Rest van die Politieke Fakers zich allemaal aan de Regels hielden.Begin maar met een boete te geven aan de Koning als je ballen heb. Anders is het Politiek lopen zieken.
JoMePi 2 weken geleden
Elke keer als ik Rutte iemand een elleboogje zie geven zijn ze ook hoogstens een meter van elkaar Waarom word deze onbetrouwbare man dan niet bekeurt?
J. Davidse. 2 weken geleden
Wanneer wordt er een boete uitgeschreven aan de heer De Jonge, die nota bene op een foto staat in een winkel zonder mondkapje? Onee, dat doe we maar niet, die behoort tot het heersende regime van deze dictatuur. Om misselijk van te worden hoe het OM een slaafje van de gangbare leugenpolitiek is. Scheiding der machten heeft Nederland verlaten, de dictatuur heeft zijn intrek genomen.
2stroke4me 2 weken geleden
Fijn voor hem. Ondertussen is bekend dat Rutte wederom heeft gelogen. Dit keer over de groepsimmuniteit. Volgens een WOB staat in de agenda van NCTV dat het wel degelijk beleid is, gemodelleerd door het RIVM, Het was tevens het advies van Van Dissel die het daarvoor, net als Rutte, ontkent heeft. Vandaar het gevaarlijk trage vaccineren en de vele beleidsveranderingen. Je zal maar op iemand gestemd hebben die de burger als experiment gebruikt.

Meer uit Binnenland

Bonaire versoepelt de coronamaatregelen

KRALENDIJK (ANP) - Bonaire gaat donderdag de coronamaatregelen versoepelen. Dat heeft gezaghebber Edison Rijna bekendgemaakt. Op het eiland is het aantal met corona besmette personen gedaald naar tien. Er zijn geen mensen met het virus meer in het ziekenhuis opgenomen.

5 uur geleden
Suikerfeest door corona opnieuw in kleine kring

DEN HAAG (ANP) - De islamitische vastenmaand ramadan zit erop. Moslims over de hele wereld mogen overdag weer eten, drinken en roken. Het einde van het vasten vieren ze met Eid al-Fitr, ook wel het Suikerfeest genoemd.

6 uur geleden
Sinds lange tijd geen besmettingen en coronadoden op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao zijn woensdag geen nieuwe coronabesmettingen geregistreerd en is er niemand overleden aan de gevolgen van het virus. Ook een dag eerder waren er geen besmettingen, toen overleed er wel een coronapatiënt. Daarmee lijkt de hevige coronagolf van de afgelopen maanden achter de rug. De laatste keer dat het eiland geen besmettingen kende, was bijna drie maanden geleden.

6 uur geleden
Gemeente: rust in Doetinchem teruggekeerd na rellen bij stadion

DOETINCHEM (ANP) - De rust is in de nacht van woensdag op donderdag in Doetinchem teruggekeerd na de ongeregeldheden die kort na het mislopen van promotie door De Graafschap uitbraken bij stadion de Vijverberg. Dat laat een woordvoerder van de gemeente namens burgemeester Mark Boumans weten. De ME trad op nadat fans met zwaar knalvuurwerk gooiden en na de wedstrijd tegen Helmond Sport bleven hangen bij het stadion. Ook werden er in de buurt van het stadion vernielingen aangericht.

8 uur geleden
Spelersbus Go Ahead Eagles warm onthaald in Deventer

DEVENTER (ANP) - De spelersbus van Go Ahead Eagles is aangekomen in Deventer. Daar werden de voetballers warm onthaald door supporters vanwege de promotie naar de Eredivisie door de winst op Excelsior (1-0).

8 uur geleden
Brand in loods vuilstort in Leeuwarden

LEEUWARDEN (ANP) - In een grote loods op de vuilstort aan de Greunsweg in Leeuwarden woedt sinds woensdagavond een zeer grote brand. De brandweer is met veel eenheden uitgerukt en zet onder meer twee hoogwerkers in om het vuur te bestrijden. Even na middernacht in de nacht van woensdag op donderdag is een kraan ingezet om een deel van de loods open te halen en zo beter bij de vuurhaard te kunnen komen. In het pand staat volgens de brandweer een grote hoeveelheid papier in brand.

10 uur geleden
ME grijpt in na onrust bij stadion De Graafschap

DOETINCHEM (ANP) - Na het mislopen van promotie is het nog enige tijd onrustig geweest bij stadion de Vijverberg. Fans gooiden met zwaar knalvuurwerk en bleven na de wedstrijd tegen Helmond Sport hangen bij het stadion. De ME heeft opgetreden. Ook zijn er in de buurt van het stadion vernielingen aangericht.

10 uur geleden