Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baudet gaat Provinciale Staten van Noord-Holland in

Baudet gaat Provinciale Staten van Noord-Holland in

DEN HAAG (ANP) - Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet is van plan om een zetel in de Provinciale Staten van Noord-Holland op te eisen. Dat bevestigt zijn woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf. Hij volgt zijn partijgenoot Joyce Vastenhouw op die uit de Staten vertrekt.

Baudet aanvaardt zijn zetel deels omdat die anders naar Hugo Berkhout zou gaan. Berkhout was bij de Statenverkiezingen in 2019 kandidaat voor FVD, maar stapte in 2020 over naar JA21. "Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in 2019 stemden 56.154 Noord-Hollanders op Baudet", laat FVD weten. Baudet spreekt via zijn woordvoerder van "een fantastische kans en eer" om hen te vertegenwoordigen.

Baudets Kamerlidmaatschap is een fulltimebaan. Toch is Baudet volgens zijn woordvoerder van plan om tijd vrij te maken voor de Provinciale Staten. De vergoeding die hij daarvoor krijgt, zal hij "een-op-een" overmaken naar de zogenoemde Renaissanceschool van zijn partij.

Negen zetels

FVD werd bij de verkiezingen in 2019 de grootste partij van Noord-Holland en behaalde negen zetels. De partij is in de jaren daarna uiteengevallen, waardoor de fractie nog drie leden telt. De andere twee zijn Eerste Kamerlid Johan Dessing en Tweede Kamerlid Ralf Dekker.

Op 15 maart zijn de nieuwe Provinciale Statenverkiezingen.

Meer uit Binnenland

Man (21) uit Delft opgepakt om explosie in Pijnacker vorige week

PIJNACKER (ANP) - Een 21-jarige man uit Delft is vrijdag opgepakt in verband met een ontploffing bij een woning aan de Thorbeckelaan in het Zuid-Hollandse Pijnacker. Dit meldt de politie zaterdagmiddag. De woning liep in de nacht van 6 op 7 april veel schade op.

1 uur geleden
Cyberaanval op boekenleverancier, mogelijk bankgegevens gestolen

EDE (ANP) - Distributeur van onder meer schoolboeken Iddink Learning Materials in Ede is donderdag geraakt door een cyberaanval. Er zijn vermoedelijk persoonlijke data buitgemaakt of ingezien, maar het bedrijf zoekt nog uit hoeveel en welke. Iddink Learning Materials levert boeken en lesmateriaal aan middelbare scholen en aan leerlingen rechtstreeks. Het bedrijf zegt meteen te hebben ingegrepen.

2 uur geleden
KLM vliegt niet meer over Iran en Israël

SCHIPHOL (ANP) - KLM vliegt per direct niet meer over Iran en het grootste deel van Israël. Dit doet de luchtvaartmaatschappij "uit voorzorg" na signalen dat een Iraanse aanval op Israëlische doelen ophanden is. KLM blijft wel vliegen op de Israëlische stad Tel Aviv, aan de kust van de Middellandse Zee.

3 uur geleden
Wegblokkade klimaatactivisten bij provinciehuis Haarlem beëindigd

HAARLEM (ANP) - Een blokkade van een weg langs het Noord-Hollandse provinciehuis in Haarlem door Extinction Rebellion (XR) en de actiegroep Kappen met Kolen is zaterdagochtend beëindigd. Dat meldt de gemeente Haarlem. Vijf mensen zijn opgepakt.

5 uur geleden
Politie onderzoekt ontvoering in Amsterdam, slachtoffer ongedeerd

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse politie onderzoekt een ontvoering die woensdagmiddag plaatsvond in Amsterdam-Buitenveldert. Dit meldt de politie zaterdagochtend. De ontvoerde man is later ongedeerd teruggevonden. Een verdachte is opgepakt.

7 uur geleden
Vertegenwoordiging in Teheran en Erbil zondag dicht om spanningen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse ambassade in Teheran (Iran) en het consulaat in Erbil (Irak) blijven zondag 14 april uit voorzorg gesloten voor publiek. Dat heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken besloten vanwege de oplopende spanningen tussen Iran en Israël.

7 uur geleden
Week overlast door werkzaamheden aan het spoor

DEN HAAG (ANP) - Door werkzaamheden aan het spoor rijden er tot en met vrijdag geen treinen tussen Gouda en Den Haag Ypenburg, het laatste station voor het Prins Clausplein. Deze zaterdag en op de ochtenden van het weekend van 20 en 21 april rijden er geen treinen tussen Gouda en Den Haag Centraal. Vanaf die zaterdag en zondag om 11.30 uur hoopt de NS de normale dienstregeling te hervatten.

13 uur geleden