Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baudet gaat Provinciale Staten van Noord-Holland in

Baudet gaat Provinciale Staten van Noord-Holland in

DEN HAAG (ANP) - Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet is van plan om een zetel in de Provinciale Staten van Noord-Holland op te eisen. Dat bevestigt zijn woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf. Hij volgt zijn partijgenoot Joyce Vastenhouw op die uit de Staten vertrekt.

Baudet aanvaardt zijn zetel deels omdat die anders naar Hugo Berkhout zou gaan. Berkhout was bij de Statenverkiezingen in 2019 kandidaat voor FVD, maar stapte in 2020 over naar JA21. "Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in 2019 stemden 56.154 Noord-Hollanders op Baudet", laat FVD weten. Baudet spreekt via zijn woordvoerder van "een fantastische kans en eer" om hen te vertegenwoordigen.

Baudets Kamerlidmaatschap is een fulltimebaan. Toch is Baudet volgens zijn woordvoerder van plan om tijd vrij te maken voor de Provinciale Staten. De vergoeding die hij daarvoor krijgt, zal hij "een-op-een" overmaken naar de zogenoemde Renaissanceschool van zijn partij.

Negen zetels

FVD werd bij de verkiezingen in 2019 de grootste partij van Noord-Holland en behaalde negen zetels. De partij is in de jaren daarna uiteengevallen, waardoor de fractie nog drie leden telt. De andere twee zijn Eerste Kamerlid Johan Dessing en Tweede Kamerlid Ralf Dekker.

Op 15 maart zijn de nieuwe Provinciale Statenverkiezingen.

Meer uit Binnenland

Al ruim 7 ton binnen op Giro 7244 voor slachtoffers aardbevingen

DEN HAAG (ANP) - Op Giro 7244 is inmiddels ruim 700.000 euro binnengekomen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië, meldt het Rode Kruis. De hulporganisatie heeft Giro 7244 eerder maandag geopend.

1 uur geleden
Turkse belangenorganisatie Milli Görüs: beving verschrikkelijk

AMSTERDAM (ANP) - De duizenden doden en de enorme verwoesting door de zware aardbevingen in het zuiden van Turkije zijn "verschrikkelijk". Dat zegt Orhan Kocer van de belangenorganisatie voor Turkse Nederlanders Milli Görüs Noord-Nederland. "Ik heb er geen woorden voor. We volgen het nieuws constant."

2 uur geleden
Nederlands reddingsteam vertrokken naar Turkije

EINDHOVEN (ANP) - Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR is rond 19.20 uur vanaf Eindhoven Airport met een vliegtuig van Corendon vertrokken naar het Turkse Adana. De 65 mensen en acht reddingshonden gaan helpen in het land dat is getroffen door zware aardbevingen. Die hebben in Turkije en buurland Syrië meer dan 2600 mensen het leven gekost.

3 uur geleden
Geen hoger beroep in zaak advocatenneef Taghi

AMSTERDAM (ANP) - Er komt geen hoger beroep in de strafzaak tegen de 39-jarige Youssef T., voormalig advocaat en neef van verondersteld crimineel kopstuk Ridouan Taghi. Zowel het Openbaar Ministerie als T.'s advocaat André Seebregts legt zich neer bij de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam, die T. vorige maand veroordeelde tot 5,5 jaar cel.

3 uur geleden
Erasmus Universiteit roept klimaatnoodtoestand uit en vergroent

ROTTERDAM (ANP) - De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) ziet klimaatverandering en de achteruitgang van de biodiversiteit voortaan als een "noodtoestand". De universiteit wil het niet alleen laten bij het erkennen van de ernst van de problemen, maar belooft ook de eigen duurzaamheidsambities aan te scherpen. Volgens het bestuur van de EUR is "dringend en gecoördineerd actie nodig om de gevolgen van klimaatverandering en de verwoesting van ecosystemen tegen te gaan".

3 uur geleden
Vakbonden laten opnieuw cao-bod werkgevers streekvervoer vervallen

HEERENVEEN (ANP) - Het cao-bod van werkgevers in het streekvervoer is komen te vervallen, waarmee de onderhandelingen opnieuw moeten beginnen. Vakbonden hadden tot maandagmiddag 17.00 uur om te reageren op het bod dat voorlag, maar dat is niet gebeurd, meldt vervoersbedrijf Arriva. Het betreft een bod voor de cao multimodaal. Een eerder bod voor de grotere cao in het streekvervoer was al vervallen. Voor beide cao's wordt deze week door het hele land gestaakt.

4 uur geleden
Coldeweijer in hoger beroep tegen uitspraak in zaak Rachel Hazes

AMSTERDAM (ANP) - Yvonne Coldeweijer gaat in hoger beroep tegen de uitspraak in de zaak die Rachel Hazes tegen haar heeft aangespannen. Dit maakt ze maandag bekend in een video op haar YouTube-account, waarbij ze opmerkt dat het puur om het gebruik van de woorden "gecremeerde kroket" gaat.

4 uur geleden