Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Basketbalvedette Harden viert rentree bij Nets met zege op Spurs

Basketbalvedette Harden viert rentree bij Nets met zege op Spurs

NEW YORK (ANP) - James Harden heeft een succesvolle rentree gemaakt in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Hij maakte 18 punten, leverde 11 assists en noteerde 7 rebounds voor zijn club Brooklyn Nets en droeg aanzienlijk bij aan de zege op San Antonio Spurs: 128-116.

Harden ontbrak achttien wedstrijden vanwege een hardnekkige hamstringblessure en begon tegen de Spurs ook niet in de basis. Desondanks kreeg hij de nodige speelminuten en bewees meteen zijn waarde. Landry Shamet was de topschutter bij Brooklyn Nets met 21 punten. DeMar DeRozan maakte 21 punten voor San Antonio Spurs, dat zijn zevende nederlaag in de laatste negen wedstrijden leed.

Atlanta Hawks en New York Knicks verzekerden zich van een ticket voor de play-offs in de NBA. De Hawks versloegen Washington Wizards met 120-116. De Knicks kwamen niet in actie, maar profiteerden van de 102-94 nederlaag van Boston Celtics bij Cleveland Cavaliers.

Atlanta kwalificeerde zich voor de eerste keer sinds 2017 voor de play-offs. Trae Young was de uitblinker bij de Hawks met 33 punten, 9 assists en 8 rebounds. In het verliezende kamp was Russell Westbrook goed voor 34 punten en 15 assists.

Los Angeles Lakers, nog niet zeker van de play-offs, versloeg nipt Houston Rockets met 124-122. Bij de titelverdediger ontbrak opnieuw LeBron James; de sterspeler sukkelt met zijn rechterenkel.

Meer uit Sport

Hülkenberg aan einde van jaar weg bij Formule 1-team Haas

BERLIJN (ANP/DPA) - Nico Hülkenberg vertrekt na dit jaar bij het Formule 1-team van Haas. De 36-jarige Duitse coureur maakt de overstap naar Sauber, dat vanaf 2026 wordt overgenomen door Audi.

48 minuten geleden
Jokic leidt titelverdediger Nuggets naar zege op Lakers in NBA

LOS ANGELES (ANP) - Nikola Jokic heeft de basketballers van Denver Nuggets dicht bij een plek in de halve finales van de play-offs van de Western Conference NBA gebracht. De Serviër had met 24 punten, 15 rebounds en 9 assists een groot aandeel in een zege op Los Angeles Lakers (105-112).

4 uur geleden
Van Gerwen strandt in halve finale Premier League in Liverpool

LIVERPOOL (ANL) - Darter Michael van Gerwen is in de dertiende ronde van de Premier League gestrand in de halve finales. De 35-jarige Brabander verloor op zijn verjaardag in Liverpool met 6-2 van Rob Cross.

12 uur geleden
Formule E-auto trekt in 2025 sneller op dan Formule 1-wagen

MONACO (ANP) - De elektrische sportwagen die in 2025 in de Formule E zal rijden, trekt sneller op dan een Formule 1-auto. De Gen3 Evo-auto gaat in 1,86 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur en dat is 30 procent sneller dan de huidige Formule 1-auto, meldde Formule E-baas Jeff Dodds.

14 uur geleden
Atlete Bol loopt vlak voor Spelen in Diamond League Londen

LONDEN (ANP) - Atlete Femke Bol loopt op 20 juli, zes dagen voor aanvang van de Olympische Spelen in Parijs, een 400 meter horden op de meeting uit de Diamond League in Londen. De 24-jarige wereldkampioene liep vorig jaar in Londen haar Europees record van 51,45 seconden. De Amersfoortse is sinds augustus 2021 ongeslagen op de 400 meter horden in de Diamond League; ze won negentien races op rij.

15 uur geleden
Topontwerper Newey verlaat kampioensteam Red Bull

MILTON KEYNES (ANP/RTR) - Topontwerper Adrian Newey heeft besloten het Formule 1-team van Red Bull te verlaten. Dat meldden onder meer de BBC en diverse goed ingevoerde autosportmedia.

16 uur geleden
Nadal eenvoudig naar tweede ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Darwin Blanch: 6-1 6-0.

16 uur geleden