Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Basketballers Bucks beginnen play-offs met nederlaag

Basketballers Bucks beginnen play-offs met nederlaag

MILWAUKEE (ANP) - Voor Milwaukee Bucks zijn de play-offs in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA slecht begonnen. Niet alleen verloor de ploeg thuis met 130-117 van Miami Heat, de Bucks zagen ook sterspeler Giannis Antetokounmpo uitvallen met een rugblessure. Een kneuzing in de onderrug wordt maandag nader onderzocht.

Bij Miami was Jimmy Butler goed voor 35 punten en 11 assists. Bram Adebayo voegde daar 22 punten aan toe voor de ploeg die zich pas twee dagen eerder via een play-in tegen Chicago Bulls had geplaatst voor de play-offs.

Antetokounmpo had last van zijn rug nadat hij in het eerste kwart hard ten val was gekomen. De Griek speelde nog even door, verdween vervolgens naar de kleedkamer om in het tweede kwart nog voor korte tijd terug te keren in het veld. Hij bleef steken op 6 punten en 3 rebounds in 11 minuten. Milwaukee moet afwachten of hij woensdag in Game 2 inzetbaar is.

Los Angeles

In de Western Conference waren er drie duels in de eerste ronde van de play-offs. Daarin verraste Los Angeles Lakers met een zege (112-128) bij Memphis Grizzlies dat als tweede is geplaatst. De Lakers, via een play-in geplaatst voor het vervolg op het reguliere seizoen, hadden met Rui Hachimura hun topschutter met 29 punten. Memphis zag All-Star Ja Morant uitvallen met een handblessure.

Stadgenoot LA Clippers won bij Phoenix Suns: 115-110. Kawhi Leonard was goed voor 38 punten. Denver Nuggets was duidelijk te sterk voor Minnesota Timberwolves: 109-80.

Meer uit Sport

Keniaanse Chebet loopt wereldrecord op 10.000 meter

EUGENE (ANP) - De Keniaanse atlete Beatrice Chebet heeft in Eugene het wereldrecord op de 10.000 meter verbeterd. De 24-jarige concurrente van Sifan Hassan liep een tijd van 28 minuten, 51 seconden en 14 honderdsten, duidelijk sneller dan de vorige toptijd van de Ethiopische Letesenbet Gidey uit 2021 in Hengelo (29.01,03).

2 uur geleden
Beachkoppels Stam/Schoon en Van de Velde/Immers naar halve finale

ESPINHO (ANP) - De Nederlandse beachvolleybalteams Katja Stam/Raïsa Schoon en Steven van de Velde/Matthew Immers hebben de halve finales bereikt van het Pro Tour-toernooi in Espinho in Portugal.

5 uur geleden
Verstappen mist in Monaco voor het eerst dit jaar poleposition

MONACO (ANP) - Formule 1-coureur Max Verstappen heeft voor het eerst dit jaar naast poleposition gegrepen. In de laatste kwalificatiesessie van de Grote Prijs van Monaco kwam de drievoudig wereldkampioen niet verder dan de zesde tijd, waardoor hij zondag op het stratencircuit tot een lastige inhaalrace is veroordeeld. Ferrari-coureur Charles Leclerc was op eigen bodem de snelste en start vanaf poleposition.

6 uur geleden
Oppermachtige Pogacar viert zesde etappezege in Giro d'Italia

BASSANO DEL GRAPPA (ANP) - Tadej Pogacar heeft ook de twintigste en voorlaatste etappe van Giro d'Italia gewonnen. De Sloveense wielrenner kwam als eerste over de finish na een rit van ruim 184 kilometer van Alpago naar Bassano del Grappa, met twee beklimmingen naar de top van de Monte Grappa.

6 uur geleden
Keys laat landgenote Collins kansloos in tennisfinale Straatsburg

STRAATSBURG (ANP) - Madison Keys heeft op overtuigende wijze het WTA-tennistoernooi van Straatsburg op haar naam geschreven. De 29-jarige Amerikaanse liet in de finale haar landgenote Danielle Collins kansloos. Het werd, in een partij die vijf kwartier duurde, 6-1 6-2.

6 uur geleden
Pérez start GP van Monaco in achterhoede na slechte kwalificatie

MONACO (ANP) - De Mexicaan Sergio Pérez is al in het eerste deel van de kwalificatie voor de Grote Prijs van Monaco in de Formule 1 uitgeschakeld. Dat betekent dat de nummer 3 van de WK-stand en teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull zondag de race vanuit de achterhoede moet beginnen. Pérez kwam in de eerste kwalificatiesessie niet verder dan de achttiende tijd (1.12,060).

6 uur geleden
Wielrenster Wiebes wint ook tweede rit van RideLondon Classique

MALDON (ANP) - Wielrenster Lorena Wiebes heeft ook de tweede etappe van de RideLondon Classique gewonnen. Ze was met afstand de snelste in een sprint aan het einde van een rit over ruim 142 kilometer met start en aankomst in Maldon.

7 uur geleden