Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Basketballers 3x3 winnen twee keer in Tokio van Aziatische teams

Basketballers 3x3 winnen twee keer in Tokio van Aziatische teams

TOKIO (ANP) - De Nederlandse 3x3 basketballers hebben bij de Olympische Spelen in Tokio twee overwinningen tegen Aziatische landen geboekt. Oranje versloeg eerst Japan met 21-20 en was daarna met 21-18 te sterk voor China.

Met drie overwinningen in vier groepswedstrijden staat de Nederlandse ploeg keurig op de derde plaats, achter het nog ongeslagen Servië en Letland, dat over iets betere doelcijfers beschikt. De nummers 1 en 2 in de poule van acht kwalificeren zich voor de halve finales. De nummers 3 tot en met 6 gaan naar de kwartfinales.

Het duel met Japan ging lange tijd gelijk op. Bij een stand van 20-20 slaagde Oranje erin de winst te pakken. Arvin Slagter besliste de wedstrijd met een vrije worp. Ross Bekkering en Slagter waren beiden goed voor 6 punten. Ook Jessey Voorn (5 punten) en Dimeo van der Horst (4) waren productief. De wedstrijd tegen Japan lag een kwartier stil door een technisch probleem met de tijdwaarneming.

In de wedstrijd tegen China was Van der Horst topscorer met 8 punten, gevolgd door Slagter (6), Voorn (4) en Bekkering (3). Nederland speelt maandag tegen België en Polen.

Meer uit Sport

Norris troeft in Miami Verstappen af en boekt eerste GP-zege

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft de zege in de Grote Prijs van Miami in de Formule 1 aan de Brit Lando Norris moeten laten. De 24-jarige McLaren-coureur heeft na acht tweede en zeven derde plaatsen zijn eerste GP-zege geboekt. Verstappen eindigde in de Red Bull als tweede en Charles Leclerc werd derde in de Ferrari.

1 uur geleden
Tennisser Roeblev wint masterstoernooi van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Andrej Roeblev heeft het masterstoernooi van Madrid gewonnen. De als zevende geplaatste Rus versloeg in de finale van het Spaanse graveltoernooi Félix Auger-Aliassime uit Canada in drie sets: 4-6 7-5 7-5.

3 uur geleden
Uijtdebroeks redt slechte dag voor wielerploeg Visma

SANTUARIO DI OROPA (ANP) - Een dag vol tegenslag in de Giro d'Italia eindigde voor wielerploeg Visma - Lease a Bike toch nog met een huldiging. De Belg Cian Uijtdebroeks mocht de witte trui ophalen na zijn zevende plaats in de tweede etappe. De van Bora-hansgrohe overgekomen klimmer leidt het jongerenklassement.

6 uur geleden
Turnsters sluiten EK af met zevende plek in teamfinale

RIMINI (ANP) - De Nederlandse turnsters hebben de EK in het Italiaanse Rimini afgesloten met een zevende plek in de teamfinale. Elze Geurts, Vera van Pol, Lieke Wevers, Tisha Volleman en Floor Slooff kwamen tot 149,563 punten.

7 uur geleden
Vollering geeft eindzege Vuelta extra glans met tweede ritzege

VALDESQUÍ (ANP) - Demi Vollering heeft de Vuelta Femenina, de Ronde van Spanje voor vrouwen, in stijl gewonnen. De renster van wielerploeg SD Worx-Protime zegevierde in de achtste en laatste etappe. Die eindigde met een klim naar Valdesquí. Het was haar tweede ritzege.

10 uur geleden
Golfer Luiten eindigt als dertiende in China

SHENZHEN (ANP) - Golfer Joost Luiten heeft een natte editie van de China Open met de gedeelde dertiende plaats afgesloten. Hij finishte in 206 slagen, na een laatste ronde van zeventig slagen.

14 uur geleden
Bol en Klaver met gemengde estafetteploeg naar Spelen

NASSAU (ANP) - De Nederlandse gemengde estafetteploeg voor de 4x400 meter heeft zich voor de Olympische Spelen geplaatst. Isayah Boers, Lieke Klaver, Isaya Klein Ikkink en Femke Bol liepen tijdens de World Relays op de Bahama's de snelste tijd (3.12,16) in hun serie en plaatsten zich zo voor de finale.

15 uur geleden