Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Basketballer LeBron James in voorlopige olympische selectie

Basketballer LeBron James in voorlopige olympische selectie

COLORADO SPRINGS (ANP) - Basketballer LeBron James maakt deel uit van de voorlopige olympische selectie van de Verenigde Staten. De NBA-ster zou daarmee komende zomer in Tokio voor de vierde keer op het evenement kunnen uitkomen en voor de derde keer goud kunnen winnen. Eerder deed hij dat in 2008 (Peking) en 2012 (Londen).

De voorlopige selectie bestaat uit 44 spelers, onder wie negen van het 'gouden' team van Rio de Janeiro in 2016. De 35-jarige James nam in 2004 in Athene voor de eerste keer deel aan de Olympische Spelen. De Amerikanen kwamen toen verrassenderwijs niet verder dan brons. Pas eind vorig jaar had James laten doorschemeren eventueel voor de vierde keer aan de Spelen te willen deelnemen.

Tot de voorlopige groep behoren onder anderen Stephen Curry, Kevin Durant, James Harden, Kyrie Irving, Kawhi Leonard, Chris Paul en Russell Westbrook. Begin juni wordt de definitieve selectie, bestaand uit twaalf spelers, bekend.

Uitzonderlijke talenten

"De betrokkenheid, het verlangen en de opwinding om op de Olympische Spelen uit te komen is bij al deze atleten overweldigend", zegt Jerry Colangelo, directeur van het overkoepelende USA Basketball. "Al deze spelers zijn uitzonderlijke talenten die hun waarde vele malen hebben bewezen. Om uit deze groep de twaalf beste te kiezen is een enorme uitdaging, zo niet bijna onmogelijk."

Gregg Popovich, in het dagelijks leven coach van San Antonio Spurs, treedt op als bondscoach.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Tennisster Osaka: in 2021 allemaal sterker dan ooit naar Spelen

TOKIO (ANP) - De Japanse tennisster Naomi Osaka heeft een paar dagen nodig gehad om haar gevoelens over het uitstellen van de Olympische Spelen op een rijtje te krijgen. De 22-jarige Osaka uitte die gevoelens zaterdag in een bericht op Twitter.

2 uur geleden
Scherpe kritiek op IOC-voorzitter Bach uit eigen land

WALLGAU (ANP/DPA) - Voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft vanuit eigen land scherpe kritiek gekregen. De Duitse Magdalena Neuner, met twaalf wereldtitels de meest succesvolle biatlete ooit, snapt niet waarom Bach zo lang bleef roepen dat de Olympische Spelen van Tokio ondanks de coronacrisis 'gewoon' komende zomer zouden worden gehouden.

6 uur geleden
Wielrenners Lotto Soudal leveren deel salaris in

BRUSSEL (ANP) - De wielrenners van het UCI WorldTeam Lotto Soudal leveren een deel van hun salaris in. Dit om de Belgische ploeg de kans te geven de crisis als gevolg van de uitbraak van het coronavirus financieel te doorstaan. Het gaat om 27 renners en ze doen dit tot er weer gekoerst wordt.

18 uur geleden
WADA-baas: anti-dopingbeleid slaapt ook nu niet

MONTREAL (ANP/RTR) - In scherpe bewoordingen heeft Witold Banka, de baas van de mondiale antidopingorganisatie WADA, kwaadwillende sporters gewaarschuwd: denk niet dat je nu kunt profiteren van de huidige crisis in de wereld vanwege het coronavirus. "Als je een bedrieger bent, zul je ook in deze tijden gepakt worden. Ga daar maar vanuit. We zullen je ontmaskeren en uit de sport gooien. Want dan ben je geen atleet", betoogde de Poolse oud-atleet.

18 uur geleden
Voormalig schaatscoach Schotting overleden

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse oud-schaatscoach Peter Schotting, voormalig trainer van onder anderen de legendarische Amerikaan Eric Heiden, is overleden. Dat meldt de website sportgeschiedenis.nl. Schotting werd 76 jaar.

19 uur geleden
Formule 1 biedt technische hulp aan in strijd tegen virus

LONDEN (ANP) - Zes renstallen uit de Formule 1, die al dan niet geheel in Engeland zijn gevestigd, hebben in de strijd tegen het coronavirus technische hulp aangeboden. Ze doen dit na een oproep van de Engelse premier Boris Johnson. Onder de teams bevindt zich Red Bull, waarvoor Max Verstappen rijdt.

20 uur geleden
Olympische kampioenen Silnov en Antjoetsj aangeklaagd

MONTE CARLO (ANP/DPA) - Twee olympische atletiekkampioenen uit Rusland zijn aangeklaagd wegens doping. Het gaat om hoogspringer Andrei Silnov en hordeloopster Natalja Antjoetsj. Silnov won olympisch goud bij Peking 2008 en Antjoetsj zegevierde bij Londen 2012 op de 400 meter horden.

23 uur geleden