Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Basketballer Butler houdt Miami Heat in de race voor NBA-finale

Basketballer Butler houdt Miami Heat in de race voor NBA-finale

BOSTON (ANP) - Basketballer Jimmy Butler heeft Miami Heat weer naast Boston Celtics gebracht in de finale van het oosten in de NBA. Butler maakte maar liefst 47 punten en dwong daarmee in de play-offs een beslissende, zevende wedstrijd af voor de Heat in de best-of-sevenserie. Zondagavond valt de beslissing in Miami.

Miami Heat had in de serie twee keer een voorsprong uit handen gegeven (1-0 en 2-1) en stond op de rand van uitschakeling na verlies van de vijfde wedstrijd. In de TD Garden van Boston trok de ploeg uit Florida de stand echter weer gelijk, vooral dankzij de uitblinkende Butler. Miami Heat won vrijdagavond met 111-103.

"Jimmy toonde zijn winnaarsmentaliteit", zei coach Erik Spoelstra. "En met die mentaliteit kunnen we niet verliezen." De 32-jarige Butler had in de vorige drie duels met Boston Celtics in totaal slechts 27 punten gemaakt. "Ik heb mijn team een tijdje in de steek gelaten en dat wilde ik niet nogmaals doen", zei de Amerikaan. "We weten wat we kunnen. We weten ook dat we de volgende wedstrijd in eigen huis gaan winnen."

Game 7

De winnaar van 'Game 7' plaatst zich voor de grote NBA-finale, waarin Golden State Warriors de tegenstander is. De Warriors pakten de titel in het westen door Dallas Mavericks met 4-1 te verslaan en staan voor de zesde keer in acht jaar in de finale.

Enkele spelers van de Warriors zeiden te rekenen op een finale tegen Boston Celtics. "Dat was precies de motivatie die wij nodig hadden", aldus Bam Adebayo van Miami Heat. "Iedereen had ons al afgeschreven en dacht dat deze serie voorbij was. Nou, niet dus."

Miami Heat werd in 2006, 2012 en 2013 kampioen van de NBA. In 2020 verloor de ploeg van Spoelstra de finale tegen Los Angeles Lakers. Boston Celtics haalde in 2008 de laatste van zeventien NBA-titels binnen. Sindsdien lukte het de Celtics alleen in 2010 nog een keer om de finale te halen.

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

7 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

7 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

8 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

9 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

10 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

10 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

10 uur geleden