Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Basketbalcompetitie NBA stelt duels uit na boycot

Basketbalcompetitie NBA stelt duels uit na boycot

ORLANDO (ANP/RTR) - Na de boycot van de basketballers van Milwaukee Bucks om hun vijfde duel in de play-offs te spelen, heeft de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA besloten de twee andere wedstrijden van woensdag uit te stellen.

De drie duels Milwaukee Bucks - Orlando Magic, Houston Rockets - Oklahoma City Thunder en Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers zijn uitgesteld, laat de NBA in een verklaring weten.

"De NBA en de NBA spelersorganisatie hebben aangekondigd dat in reactie op het besluit van de Milwaukee Bucks om niet te spelen in wedstrijd 5 tegen Orlando Magic, alle drie de wedstrijden zijn uitgesteld", meldt de basketbalorganisatie.

De boycot van de spelers van Milwaukee is een reactie op het incident waarin politieagenten de zwarte man James Blake in de rug schoten. Na dat incident zijn er in de stad sinds zondag protesten en ongeregeldheden uitgebroken, waarbij in de nacht van dinsdag op woensdag twee doden vielen.

Sterspeler LeBron James van de LA Lakers uitte ook boosheid via Twitter en riep om verandering. "Fuck this man!!!! Wij willen verandering. Zijn het zat", schreef hij.

Meer uit Sport

Boksfederatie IBA haalt fel uit naar IOC en stuurt waarschuwing

LAUSANNE (ANP) - De internationale boksfederatie IBA heeft de plannen van het Internationaal Olympisch Comité om de erkenning van de internationale boksfederatie IBA in te trekken fel veroordeeld. De boksbond noemt die "weerzinwekkend" en "puur politiek". Ook waarschuwt de boksbond andere sportbonden dat hen eenzelfde behandeling kan wachten.

2 uur geleden
Basketballers Denver Nuggets weer op voorsprong in NBA-finale

MIAMI (ANP) - De basketballers van Denver Nuggets hebben weer de leiding genomen in de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De ploeg won de derde wedstrijd tegen Miami Heat met 109-94. De stand in de best-of-seven series is nu 2-1 in het voordeel van de Nuggets.

6 uur geleden
Wielrenner Eekhoff wint proloog van ZLM Tour

HEINKENSZAND (ANP) - Wielrenner Nils Eekhoff heeft de proloog van ZLM Tour gewonnen. De Nederlandse renner van Team DSM was de snelste op een parcours over 6,6 kilometer in het Zeeuwse Heinkenszand.

17 uur geleden
Hockeyers verslaan India in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben India verslagen in de Pro League. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee zegevierde met 4-1 in Eindhoven.

17 uur geleden
Tennisser Zverev naar halve finale op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft zich op het toernooi van Roland Garros geschaard bij de laatste vier. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Argentijn Tomás Martín Etcheverry. Daarvoor had hij vier sets nodig, 6-4 3-6 6-3 6-4.

19 uur geleden
Hockeysters verslaan ook China in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeysters hebben ook de vijfde wedstrijd in de Pro League gewonnen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass was in Eindhoven te sterk voor China (4-0).

19 uur geleden
Bestuurder Van der Vorst blij met actie IOC tegen boksfederatie

LAUSANNE (ANP) - De Nederlandse boksofficial Boris van der Vorst juicht de maatregel van het Internationaal Olympisch Comité om de erkenning van de internationale boksfederatie IBA in te trekken toe. "Dit geeft duidelijkheid en is de eerste stap in het proces", aldus Van der Vorst, die inmiddels al een andere boksbond (World Boxing) heeft opgezet. "We hebben hard gewerkt aan een levensvatbaar alternatief. We zijn klaar om het gesprek met het IOC aan te gaan."

20 uur geleden