Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Basisscholen maken Nederlandse 'We are the world' voor Oekraïne

Basisscholen maken Nederlandse 'We are the world' voor Oekraïne

HEILOO (ANP) - Een groot aantal Nederlandse basisscholen gaat op woensdag 16 maart op het schoolplein een Nederlandse variant op het bekende nummer We are the world van USA for Africa zingen. Het initiatief komt van docent Jiska Noortman van een basisschool in Heiloo. Zij heeft donderdag de website Wijstaanhiersterk.nl online gezet, waar scholen de tekst en de muziek van het lied Wij staan hier sterk kunnen downloaden.

Volgens Noortman is dit binnen een halve dag al honderden keren gebeurd. Het is de bedoeling dat komende woensdag om 11.55 uur zo veel mogelijk kinderen op schoolpleinen in Nederland gaan meezingen. Het miniconcert kan dan gekoppeld worden aan een geldinzameling voor Giro555, voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. De initiatiefnemers hebben gekozen voor dit tijdstip, vijf voor twaalf, om "de ernst van de situatie in Oekraïne aan te geven".

Hoe de basisscholen geld voor Giro555 ophalen met de actie mogen zij zelf verzinnen. "Dit kan bijvoorbeeld door met de pet rond te gaan of door donaties van ouders, opa’s, oma’s en buren", zo staat uitgelegd op de website. "Vervolgens maken scholen het opgehaalde bedrag zelf over naar Giro555."

We are the world van Michael Jackson, Lionel Richie en Quincy Jones is een lied dat in 1985 werd uitgebracht om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de hongersnood in Ethiopië. Aan de uitvoering verleenden tientallen wereldberoemde zangers hun medewerking. Het nummer stond wekenlang op de eerste plek van de hitlijsten.

Meer uit Binnenland

Burgemeester Halsema wil dat clubs en KNVB maatregelen treffen

AMSTERDAM (ANP) - Het is hoog tijd dat de KNVB en voetbalclubs maatregelen treffen. Dat vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Ze reageert zondagavond laat op de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA.

1 uur geleden
Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond (NPB) roepen op tot maatregelen na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA. Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

5 uur geleden
Drie aanhoudingen na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA zondagmiddag na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zijn drie mensen aangehouden. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

5 uur geleden
Politie: orde is hersteld rond Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zondagmiddag zijn ongeregeldheden uitgebroken en zijn aanhangers van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnengedrongen. De politie meldt dat inmiddels "de orde is hersteld".

7 uur geleden
Politie zet traangas in bij ongeregeldheden rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zondag traangas gebruikt om supporters die zich rond de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben verzameld uiteen te drijven. Na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord verzamelden aanhangers van Ajax zich bij de hoofdingang. Ze riepen leuzen aan het adres van het bestuur en eisten het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

8 uur geleden
ME grijpt in buiten ArenA na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Nadat de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord definitief werd gestaakt, heeft de Mobiele Eenheid zondagmiddag ingegrepen. Buiten de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hadden teleurgestelde supporters zich verzameld bij de hoofdingang. Ze riepen onder meer leuzen als "Kankerbestuur" en "Wij willen Ajax zien". Ook werd om het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat gevraagd.

8 uur geleden
Man (73) en vrouw (71) in Amsterdam zwaargewond door mishandeling

AMSTERDAM (ANP) - Een 73-jarige man en een 71-jarige vrouw uit Amsterdam zijn zaterdagavond zwaargewond op straat gevonden. Een 44-jarige buurman is opgepakt en wordt ervan verdacht het stel zwaar te hebben mishandeld in de Geertruida van Lierstraat in Amsterdam Nieuw-West. Ook wordt hij verdacht van poging tot doodslag.

10 uur geleden