Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Basisscholen maken matig gebruik van coronazelftesten'

'Basisscholen maken matig gebruik van coronazelftesten'

UTRECHT (ANP) - Op 40 procent van de basisscholen maakt niet al het personeel gebruik van de coronazelftesten die het ministerie van Onderwijs opstuurde. Dat komt naar voren uit een peiling die de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder bijna 700 basisschoolleiders deed.

De zelftesten zijn bedoeld als voorzorgsmaatregel voor de docenten. Het personeel van 32 procent van de scholen gebruikt de zelftesten. Een op de vier ondervraagde scholen zegt tevreden te zijn over de coronazelftesten. Ruim 40 procent zegt niets te merken van het effect van de zelftests.

"De hoop was dat de tests wat druk bij schoolleiders zou wegnemen", zegt AVS-voorzitter Petra van Haren "Maar het effect is beperkt. De huidige tests zijn alleen preventief. Daarnaast worden alleen leraren getest, het zegt niets over de mate waarin leerlingen besmet kunnen zijn."

Vorige week had de helft van de basisscholen nog geen test ontvangen, door een leveringsfout bij het ministerie. Inmiddels heeft 93 procent van de scholen de testen ontvangen. In Nederland zijn ongeveer 6700 basisscholen.

Meer uit Binnenland

Twee explosies in een weekend bij woning in Almere

ALMERE (ANP) - Bij een woning in Almere zijn zowel vrijdag- als zaterdagnacht explosies geweest. Het gaat om een huis aan de Odeonstraat in de Filmwijk, meldt de politie.

39 minuten geleden
KLM schrapt vlucht naar Tel Aviv

SCHIPHOL (ANP/RTR) - KLM heeft de vlucht die zondag gepland stond van Schiphol naar de Israëlische stad Tel Aviv geannuleerd. In de nacht van zaterdag op zondag vuurde Iran tientallen drones af op Israël, waarvan het merendeel werd onderschept.

57 minuten geleden
Zondagochtend extra journaal om aanval op Israël

HILVERSUM (ANP) - De NOS komt zondagochtend met een extra journaal naar aanleiding van de Iraanse aanval op Israël. De extra uitzending is om 09.00 uur op NPO 1. Het programma Bij Van Duin op de Achterbank, van Omroep MAX, komt hierdoor te vervallen, meldt de NPO.

3 uur geleden
VVD verwacht na aanval Iran op Israël einde aan discussie F-35

DEN HAAG (ANP) - De VVD gaat ervan uit dat na de aanval van Iran op Israël de discussie ophoudt over de noodzaak van het leveren van F-35- en reserveonderdelen aan Israël. Dat schrijft buitenlandwoordvoerder Ruben Brekelmans van de VVD op X.

9 uur geleden
Israël gaat angstige uren tegemoet, zegt CIDI-directeur

DEN HAAG (ANP) - Directeur Naomi Mestrum vreest dat Israël angstige uren tegemoet gaat, nadat bekend is geworden dat Iran een aanval met drones en raketten is begonnen op Israël. "We hebben met afschuw kennis genomen van het bericht. De komende uren zal meer duidelijk worden over de impact van de aanval", aldus Mestrum.

10 uur geleden
Buitenlandse Zaken roept reizigers Israël op alert te zijn

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept Nederlanders in Israël op de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen. Toeristen die met een georganiseerde reis in Israël zijn, wordt op het hart gedrukt contact te houden met de reisorganisatie. Nederlanders die dringend hulp nodig hebben, moeten de ambassade bellen, schrijft het ministerie op X.

10 uur geleden
Rutte: Nederland veroordeelt aanval Iran op Israël

DEN HAAG (ANP) - Nederland veroordeelt de aanvallen van Iran op Israël "ten zeerste", zegt premier Mark Rutte. "Verdere escalatie dient te worden voorkomen", schrijft hij op X. Rutte noemt de situatie in het Midden-Oosten "zeer zorgwekkend".

10 uur geleden