Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Basic-Fit weet na heropening meer abonnees te binden

Basic-Fit weet na heropening meer abonnees te binden

HOOFDDORP (ANP) - Basic-Fit heeft na de heropening van de sportscholen meer abonnees weten te binden. De meeste fitnessclubs van het bedrijf bleven het grootste deel van het afgelopen kwartaal nog gedwongen dicht om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

De 211 sportscholen van Basic-Fit in Nederland konden vanaf 19 mei de deuren weer openen. De 640 clubs in Frankrijk en België zijn vanaf 9 juni weer toegankelijk voor sporters. Sinds de heropening is het aantal abonnees met bijna 15 procent gestegen naar ruim 2 miljoen. "Hieruit blijkt dat fitness echt een behoefte vervult. Mensen staan ​​te popelen om weer actief te worden en aan hun gezondheid en fitheid te werken", zegt topman René Moos.

Het is een lichtpunt voor Basic-Fit, dat het zwaar heeft tijdens de coronacrisis. Over het eerste halfjaar van 2021 boekte Basic-Fit een omzet van 53 miljoen euro, tegen 182,5 miljoen euro een jaar eerder. In het eerste kwartaal van dit jaar boekte het bedrijf bijna geen omzet, doordat zowat alle clubs die hele periode gesloten bleven. Onder de streep resulteerde dat in het eerste halfjaar in een nettoverlies van 126 miljoen euro, tegen een verlies van 52 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Extra financiering

Basic-Fit haalde het afgelopen kwartaal meer dan een half miljard euro aan extra financiering op, onder meer om de verdere groei van de onderneming te bekostigen. Het bedrijf wil dit jaar meer dan honderd nieuwe fitnessclubs openen, naar een totaal van boven de duizend. In 2022 wil de onderneming sneller groeien naar een totaal van 1250 sportscholen.

Basic-Fit is behalve in Nederland, België en Frankrijk ook actief in Spanje en Luxemburg.

Meer uit Financieel

McKinsey schikt voor 230 miljoen dollar om opiatencrisis VS

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Adviesbureau McKinsey heeft een schikking getroffen ter waarde van 230 miljoen dollar (ongeveer 218 miljoen euro) met honderden lokale overheden en schooldistricten in de Verenigde Staten. Het bureau adviseerde farmaceutische bedrijven die mede verantwoordelijk worden gehouden voor de enorme hoeveelheid Amerikanen die verslaafd zijn geraakt aan opiaten.

1 uur geleden
Meer Oekraïense vluchtelingen aan het werk, helft heeft nu baan

DEN HAAG (ANP) - Het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat in Nederland een betaalde baan heeft gevonden is opnieuw toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) had de helft van hen, in de leeftijd van 15 tot 65 jaar, op 1 mei werk. Een half jaar eerder was dat nog 44 procent.

6 uur geleden
ING: meeste woningzoekers willen alleen een energiezuinig huis

AMSTERDAM (ANP) - De meeste woningzoekers kijken alleen nog naar energiezuinige woningen met een hoog energielabel, meldt ING na onderzoek door marktvorser DVJ Insights. De onderzoekers hebben ruim 1100 mensen ondervraagd die binnen twee jaar een huis willen kopen of al een koopwoning bezitten. Sommige ondervraagden willen volgens de bank alleen een woning met label A of hoger.

6 uur geleden
Meer Oekraïense vluchtelingen aan het werk, helft heeft nu baan

DEN HAAG (ANP) - Het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat in Nederland een betaalde baan heeft gevonden is opnieuw toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) had de helft van hen, in de leeftijd van 15 tot 65 jaar, op 1 mei werk. Een half jaar eerder was dat nog 44 procent.

7 uur geleden
Krant: bedrijf achter ChatGPT mogelijk al 90 miljard dollar waard

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, praat met investeerders over een mogelijke aandelenverkoop waarbij de start-up zou worden gewaardeerd op 80 miljard tot 90 miljard dollar. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Een dergelijk prijskaartje zou betekenen dat OpenAI inmiddels bijna drie keer zo veel waard is als bij een instapmoment van investeerders eerder dit jaar. Ook zou de op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) pionierende onderneming daarmee een van de hoogst gewaardeerde start-ups ter wereld worden.

8 uur geleden
Rentevrees Wall Street raakt beurswaarde Apple en Amazon

NEW YORK (ANP) - Grote techbedrijven als Apple, Microsoft, Amazon en Google-moeder Alphabet hebben dinsdag duidelijk aan beurswaarde ingeleverd op Wall Street. Amerikaanse beleggers maken zich namelijk zorgen over het door de Federal Reserve geschetste vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk langer hoog blijft dan eerder aangenomen.

9 uur geleden
Claimorganisatie: mokerslag voor NN in woekerpoliszaak

DEN HAAG (ANP) - Nationale-Nederlanden (NN) heeft in het verleden bij mensen met een beleggingsverzekering kosten ingehouden die niet met de klant overeengekomen waren. Tot die conclusie is het gerechtshof in Den Haag gekomen, dat daarmee volgens claimorganisatie Woekerpolis.nl een "mokerslag" uitdeelt aan de verzekeraar.

9 uur geleden