Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Barcelona laat punten liggen tegen Cadíz: 1-1

Barcelona laat punten liggen tegen Cadíz: 1-1

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft zondag niet optimaal kunnen profiteren van de nederlaag van koploper Atlético Madrid een dag eerder. De ploeg van trainer Ronald Koeman verzuimde tegen Cádiz de vele kansen te benutten en scoorde alleen voor rust via een door Lionel Messi benutte strafschop. De slordigheid in de afwerking brak de thuisploeg in de slotfase op. Clément Lenglet veroorzaakte een strafschop waardoor Álex een minuut voor het einde van de officiële speeltijd voor de 1-1 kon zorgen.

Daardoor liep Barcelona slechts een puntje in op Atlético en bedraagt het verschil nog altijd 8 punten.

Voor Messi was het zondag zijn 506e competitie-optreden voor Barcelona, waarmee hij voormalig recordhouder Xavi (505) passeerde. De Argentijn miste eerst nog een kans, net als Antoine Griezmann, maar mocht zijn record in de 33e minuut alsnog opluisteren met een doelpunt. Messi schoot raak vanaf de strafschopstip nadat Pedri door twee Cádiz-verdedigers onreglementair was afgestopt.

Geen excuses

Barcelona kreeg veel kansen en scoorde ook. Maar doelpunten van Frenkie de Jong en Pedri werden afgekeurd wegens buitenspel. Lenglet raakte kort voor tijd bij een poging de bal weg te werken Rubén Sobrino. De toegekende strafschop werd benut door Álex, die daarmee de achtste competitiezege op rij voor de ploeg van Koeman voorkwam.

"Er zijn geen excuses, dit kunnen we ons echt niet meer permitteren", mopperde linksback Jordi Alba na een week waarin ook met liefst 4-1 werd verloren van Paris Saint-Germain in de Champions League. "We wisten dat zij voornamelijk zouden verdedigen, maar wij zijn Barcelona en dan zijn smoesjes ongepast. We hadden een unieke kans om in te lopen op Atlético. Daar hebben we geen gebruik van gemaakt."

Barcelona heeft nu 47 punten uit 23 duels. Real Madrid staat tweede met 52 punten uit 24 wedstrijden.

Meer uit Voetbal

Spaanse voetbalbond kiest Rocha als opvolger voorzitter Rubiales

MADRID (ANP/AFP) - De Spaanse voetbalbond heeft Pedro Rocha benoemd als nieuwe voorzitter. Hij is de opvolger van de in ongenade gevallen Luis Rubiales, die in september opstapte na de ophef die ontstond om de kus die hij na de door Spanje gewonnen WK-finale gaf aan speelster Jenni Hermoso.

15 minuten geleden
Klopp is lovend over zijn mogelijke opvolger Slot bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Jürgen Klopp heeft zich positief uitgelaten over zijn mogelijke opvolger Arne Slot bij Liverpool. "Als hij het wordt, dan vind ik dat een fijn idee", zei hij op een persconferentie voor het uitduel van zaterdag met West Ham United in de Premier League. "Hij laat Feyenoord mooi voetballen en het schijnt een aardige man te zijn. Ik speel geen rol in de zoektocht naar mijn opvolger, maar het klinkt allemaal heel goed. Als hij het wordt, dan heeft hij de beste baan bij de mooiste club van de wereld."

26 minuten geleden
Voetbalvedette Marta staat voor afscheid bij Braziliaanse ploeg

RIO DE JANEIRO (ANP/DPA) - De Braziliaanse voetbalster Marta wil dit jaar afscheid nemen van haar nationale ploeg. De 38-jarige aanvalster zou het liefst na de Olympische Spelen in Parijs afzwaaien, maar Marta moet nog even afwachten of ze geselecteerd wordt. "Als ik naar de Spelen ga, dan zal ik van ieder moment genieten", weet ze. "Maar of ik nu naar de Spelen ga of niet, dit is mijn laatste jaar bij de nationale ploeg."

49 minuten geleden
Van Egmond stopt als scheidsrechterscoördinator bij KNVB

ZEIST (ANP) - Dick van Egmond stopt na dit seizoen als coördinator scheidsrechterszaken van de KNVB. De 62-jarige oud-arbiter doet door gezondheidsredenen een stapje terug, meldt de voetbalbond.

1 uur geleden
KNVB schorst Ajacied Bergwijn na rode kaart één wedstrijd

ZEIST (ANP) - Ajax-aanvaller Steven Bergwijn is door de KNVB voor één wedstrijd geschorst. De aanvoerder krijgt de straf voor zijn directe rode kaart in het thuisduel van woensdag met Excelsior.

1 uur geleden
Technisch manager Bosvelt langer bij Go Ahead Eagles

DEVENTER (ANP) - Paul Bosvelt heeft zijn contract bij Go Ahead Eagles verlengd. De technisch manager is nu toe medio 2027 verbonden aan de club uit Deventer.

3 uur geleden
Ajax kijkt weer vooruit na terugkeer van geschorste Kroes

AMSTERDAM (ANP) - Ajax richt het vizier op de toekomst na de terugkeer van Alex Kroes als technisch directeur. De club zoekt een algemeen directeur, drie commissarissen en een trainer die een stem krijgt bij het formeren van een selectie die de club weer richting de nationale top moet brengen.

3 uur geleden