Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Barcelona-coach Xavi zou liefst meedoen tegen Real Madrid

Barcelona-coach Xavi zou liefst meedoen tegen Real Madrid

BARCELONA/MADRID (ANP) - FC Barcelona gaat donderdag op bezoek bij Real Madrid voor de eerste van twee duels om een plaats in de finale van de Copa del Rey. Trainer Xavi is na twee nederlagen voorzichtig en schuift Real de favorietenrol toe. Het liefst zou hij zelf nog meedoen. "Ik ga altijd graag naar Bernabéu. Ik hou ervan om er te spelen, hun de bal af te pakken. Ik zou maar wat graag zelf op het middenveld plaatsnemen", vertelde de oud-speler een dag voor het duel.

Maar Xavi (43) is inmiddels trainer en moet nu anderen het werk laten doen. "Nu zeg ik tegen mijn spelers dat ze moeten durven het initiatief te nemen. Omdat ik het zelf niet mag." Barcelona won de laatste 'Clásico', zoals de onderlinge confrontaties door het leven gaan. Dat was in januari in de finale om de Spaanse Supercup, een duel dat in 3-1 eindigde.

Maar de afgelopen week verloor de ploeg van Xavi twee keer: eerst bij Manchester United, wat de uitschakeling in de Europa League betekende, en afgelopen zondag tegen het laag geklasseerde Almería in de competitie. "We moeten de knop omzetten, een andere mentaliteit tonen en deze wedstrijd is daar ideaal voor", meldde Xavi. "Natuurlijk is Real een lastige tegenstander en zijn zij donderdag favoriet. Dat is omdat ze Spaans kampioen en de winnaar van de Champions League zijn. Met die Supercup of het resultaat in die wedstrijd heeft dit duel niets meer te maken. Dit is weer een nieuwe Clásico."

Afwezigen tijdens 'Clásico'

Xavi mist donderdag de geblesseerden Pedri, Ousmane Dembélé en Robert Lewandowski. Zijn collega Carlo Ancelotti zag Real vorige week een spectaculaire 5-2-zege boeken bij Liverpool in de Champions League. Hij mist in ieder geval nog verdediger Ferland Mendy, al nadert de Fransman zijn rentree.

Veel draait bij Real momenteel om Vinícius Jr, de 22-jarige Braziliaan die menig duel beslist. "Ja, we zijn afhankelijk van hem. Dat is alleen maar goed, want hij is momenteel een van de beste spelers ter wereld", zei Ancelotti een dag voor het duel met de rivaal uit Catalonië. "Hij krijgt met Ronald Araújo een pittige tegenstander. Het is een duel om naar uit te kijken. En het moet anders dan in de strijd om de Supercup. Daar maakten we te veel fouten." Ancelotti heeft de Braziliaan Rodrygo weer terug in zijn selectie. Hij miste de derby tegen Atlético Madrid (1-1) van zaterdag.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

4 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

6 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden