Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Barça wil tijdens verbouwing uitwijken naar Stadion Johan Cruijff

Barça wil tijdens verbouwing uitwijken naar Stadion Johan Cruijff

BARCELONA (ANP) - Ondanks de enorme schuldenlast wil het huidige bestuur van FC Barcelona het befaamde stadion Camp Nou gaan renoveren en uitbreiden. De werkzaamheden zouden volgens voorzitter Joan Laporta volgend jaar zomer moeten beginnen. Tot aan de afronding van het ambitieuze project wil Barça het Stadion Johan Cruijff als alternatief onderkomen gaan gebruiken.

Het 'Estadi Johan Cruyff' ligt in de buurt van Camp Nou en biedt plaats aan ongeveer 6000 bezoekers. Op het complex speelt onder meer het tweede team en de vrouwenploeg van Barcelona.

De clubleiding heeft een lening van 1,5 miljard euro nodig om de verbouwing van Camp Nou te financieren. De jaarvergadering van de stemgerechtigde verenigingsleden, die gepland staat voor 17 oktober, moet het project nog goedkeuren.

Volgens Laporta is de renovatie van Camp Nou van fundamenteel belang voor de toekomst van Barcelona. Het bestuur rekent op aanmerkelijk hogere inkomsten uit het stadion, onder meer dankzij een grotere capaciteit. Camp Nou biedt nu nog plaats aan bijna 100.000 toeschouwers en telt na de geplande verbouwing 110.000 zitplaatsen.

Meer uit Voetbal

Ajax verspeelt met tien man 2 punten in strijd om vijfde plek

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft in de strijd om de vijfde plek in de Eredivisie slechte zaken gedaan. De Amsterdammers voorkwamen in eigen stadion kort voor tijd een nederlaag tegen Excelsior: 2-2. Chuba Akpom scoorde in de 89e minuut. Nummer 6 NEC kan Ajax zondag, bij winst op AZ, passeren.

58 minuten geleden
Anderlecht en Club Brugge boeken ruime zeges in play-offs

BRUSSEL (ANP) - Anderlecht heeft in de play-offs om de Belgische landstitel een eenvoudige zege geboekt op Cercle Brugge. De koploper won in het eigen stadion met 3-0 van de nummer laatst in de kampioenspoule.

1 uur geleden
Xavi gaat komend seizoen alsnog door als trainer FC Barcelona

BARCELONA (ANP) - Xavi is ook na dit seizoen nog trainer van FC Barcelona. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de clubleiding en de voormalige middenvelder, meldt persbureau AFP.

1 uur geleden
Paris Saint-Germain heeft Franse titel na zege bijna binnen

LORIENT (ANP) - Paris Saint-Germain heeft de twaalfde landstitel bijna binnen. Het elftal van coach Luis Enrique won met 4-1 bij FC Lorient en vergrootte daarmee de voorsprong op eerste achtervolger AS Monaco tot 14 punten. Als Monaco later op woensdag punten verspeelt tegen Lille, is Paris Saint-Germain al kampioen.

2 uur geleden
FC Twente maakt geen fout en boekt zege op Almere City

Enschede (ANP) - FC Twente heeft anderhalve week voor de belangrijke wedstrijd tegen AZ geen fout gemaakt tegen Almere City. De nummer 3 van de Eredivisie was in het eigen stadion met 3-1 te sterk voor de ploeg van de vertrekkende trainer Alex Pastoor.

3 uur geleden
Van 't Schip geeft tegen Excelsior voorkeur aan Tahirovic

AMSTERDAM (ANP) - Benjamin Tahirovic heeft in de thuiswedstrijd van Ajax tegen Excelsior een basisplaats. De 21-jarige middenvelder krijgt de voorkeur boven Branco van den Boomen, die in het vorige competitieduel met FC Twente (2-1 winst) nog vanaf het begin meedeed.

3 uur geleden
Vitesse wil in Gelredome blijven, maar kan huur niet betalen

ARNHEM (ANP) - Vitesse wil volgend seizoen graag in de Gelredome blijven voetballen, maar ziet daar met de huidige huur van 3 miljoen euro geen mogelijkheid voor. Het ideale scenario is volgens algemeen directeur Edwin Reijntjes dat zowel het stadion als de gedegradeerde club in dezelfde handen komt. "Dan kan je nog eens geld verdienen met deze club", oppert Reijntjes op een persconferentie.

4 uur geleden