Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Barbie trekt een miljoen bezoekers in Nederland

Barbie trekt een miljoen bezoekers in Nederland

UTRECHT (ANP) - Barbie blijft een hit in de Nederlandse bioscopen. De film heeft sinds de release op 19 juli een miljoen bezoekers getrokken, laat filmstudio Warner Bros. maandag weten. De miljoenste bezoeker werd maandag in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht verrast met een paar Barbie-cadeautjes.

Barbie bracht in Nederland tot nu toe 11 miljoen euro op. De film passeerde zondag internationaal de grens van een miljard dollar. Regisseur Greta Gerwig is de eerste vrouw die dat is gelukt.

Hoofdpersonage Barbie, gespeeld door Margot Robbie, komt er in de film achter dat er naast haar Barbie-land een échte wereld is waar vrouwen en mannen niet gelijk zijn. De rol van haar 'vriendje' Ken wordt gespeeld door Ryan Gosling.

Meer uit Binnenland

13.700 jongeren ondanks leerplicht thuis, stijging van een derde

DEN HAAG (ANP) - De groep jongeren die ondanks een leerplicht thuiszit, is in een jaar tijd met een derde gegroeid tot afgerond 13.700 in het schooljaar 2022-2023. Dat meldt demissionair onderwijsminister Mariëlle Paul in een Kamerbrief. Dat komt onder andere doordat het gemeenten niet lukt om onderwijs te regelen voor kinderen van asielzoekers.

26 minuten geleden
Onduidelijk of UvA-gebouwen maandag weer opengaan

AMSTERDAM (ANP) - Het is nog onduidelijk of de gebouwen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) maandag weer opengaan. Woensdag liet de universiteit weten dat alle UvA-gebouwen in elk geval tot maandag dicht blijven. Wat er daarna gebeurt, hangt van de omstandigheden af, legt een woordvoerder van de UvA vrijdag uit.

1 uur geleden
Besluit ingrijpen ME 'niet lichtzinnig' genomen, zegt Halsema

AMSTERDAM (ANP) - Het besluit om de mobiele eenheid in te laten grijpen bij protesten is niet "lichtzinnig" genomen, schrijft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema in een brief aan de gemeenteraad.

2 uur geleden
Nog geen mannen opgepakt die slaags raakten met UvA-betogers

AMSTERDAM (ANP) - De circa tien mannen die maandagavond in gevecht raakten met de pro-Palestijnse betogers bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zijn nog niet aangehouden. De politie laat weten dat het onderzoek naar deze groep nog loopt.

2 uur geleden
Terugplaatsen kleine Joodse monumentjes Dordrecht duurt maanden

DORDRECHT (ANP) - Het terugplaatsen van drie verdwenen Stolpersteine in Dordrecht gaat waarschijnlijk een paar maanden duren. Dat verwacht de werkgroep Stolpersteine Dordrecht. De stenen moeten besteld worden en de namen van de mensen worden met de hand op de nieuwe stenen gezet. Dat kost tijd, zo verklaart de werkgroep.

2 uur geleden
Formerende partijen hinten op onderhandelingen in het weekend

DEN HAAG (ANP) - Het is goed mogelijk dat de formatiegesprekken dit weekend door zullen gaan, laten de onderhandelende partijen doorschemeren. "Het zou moeten kunnen", zegt VVD-leider Dilan Yeşilgöz op de vraag of ze er vrijdag uit gaan komen. "Maar misschien hebben we er nog een paar dagen voor nodig."

2 uur geleden
NPO 3FM lobbyt met vliegtuigjes in Polen en VK voor Joost Klein

DEN HAAG (ANP) - Radiozender NPO 3FM heeft vliegtuigjes boven Polen, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk laten vliegen die de tekst " achter zich aan trokken. Ook reed er door Malmö een wagen door de stad met daarop dezelfde tekst. De beelden werden op sociale media gedeeld. Ook Joost Klein zelf deelde de beelden op Instagram.

3 uur geleden