Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bankpresident: recessie Duitse economie is onvermijdelijk

Bankpresident: recessie Duitse economie is onvermijdelijk

FRANKFURT (ANP) - Een recessie in Duitsland is "onvermijdelijk" geworden nu het coronavirus zich steeds verder verspreidt. Dat heeft Jens Weidmann, het hoofd van de Duitse centrale bank, gezegd in een interview met de krant Die Welt.

Van een recessie is sprake als een economie in twee achtereenvolgende kwartalen krimpt. Dat het menens is, is overigens ook al bij de Duitse overheid bekend. Berlijn heeft al laten weten nationalisatie van belangrijke bedrijven niet uit te sluiten en wil ook miljardenhulp gaan bieden aan kleine en zelfstandige ondernemers om de crisis te overleven.

Weidmann zei ook dat het deze week door de Europese Centrale Bank (ECB) aangekondigde noodprogramma voor de opkoop van 750 miljard euro aan obligaties, niet betekent dat de schatkist van de centrale bank in Frankfurt nu leeg is. Wel benadrukte de Duitser dat centrale banken slechts ondersteuning kunnen bieden en dat regeringen voorop moeten lopen in de strijd tegen het virus en de economische gevolgen ervan.

Meer uit Financieel

EU-akkoord strengere regels online financiële dienstverlening

BRUSSEL (ANP) - De EU-lidstaten en het Europees Parlement zijn het eens geworden over nieuwe wetgeving die consumenten beter beschermt bij het online of per telefoon afsluiten van financiële contracten, zoals een verzekering of lening. De strengere regels voor banken, verzekeraars, pensioenfondsen en andere financiële dienstverleners moeten consumenten beschermen tegen bijvoorbeeld overhaaste aankopen en onvolledige informatie.

7 minuten geleden
Hoge energiekosten stuwen vraag elektrische apparaten met A-label

ZOETERMEER (ANP) - Consumenten hebben vorig jaar meer geïnvesteerd in de verduurzaming van huishoudelijke apparaten door de stijgende energiekosten. Zo was er afgelopen jaar meer vraag naar A-label elektrische huishoudelijke apparaten en werd er flink geïnvesteerd in inbouwkookplaten, meldt brancheorganisatie APPLiA Nederland op basis van de cijfers over 2022.

10 minuten geleden
Concern achter Guinness en Baileys bezorgd over watertekorten

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Britse drankenconcern Diageo, producent van merken als Johnnie Walker, Smirnoff, Guinness en Baileys, is bezorgd dat klimaatverandering tot watertekorten kan leiden, waardoor de eigen productie gehinderd wordt.

39 minuten geleden
Chipbedrijf Besi onderaan in licht lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging woensdag licht omlaag onder aanvoering van Besi. Beleggers waren niet onder de indruk van de presentatie die het chipbedrijf woensdag hield tijdens zijn investeerdersdag en stuurden het aandeel 6 procent omlaag.

1 uur geleden
Zara-moeder voert winst op door grotere winkels en hogere prijzen

A CORUÑA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het moederbedrijf van kledingketen Zara heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar de winst opgevoerd. Inditex, dat ook achter merken als Bershka, Massimo Dutti en Stradivarius zit, verhoogde de prijzen voor zijn kleding. Maar het Spaanse modeconcern bespaarde ook op de kosten door zich op minder, maar grotere winkels te concentreren. Daardoor gingen de kosten per verkocht kledingstuk omlaag.

2 uur geleden
Uber opent nieuw hoofdkantoor in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Taxi-app Uber heeft woensdag zijn nieuwe hoofdkantoor geopend in het Tripolis Park, in Amsterdam-Zuid. Het Amerikaanse bedrijf heeft daar nu meer dan duizend werknemers en er is ruimte voor nog eens duizend medewerkers in het gebouw.

2 uur geleden
Aandacht voor Chinese export en centrale banken op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de Chinese export, die een scherpe daling liet zien. Ook blijven de markten vooral in de greep van de rentebesluiten van de Amerikaanse en Europese centrale banken, die volgende week op het programma staan.

2 uur geleden