Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Banken: overheid moet met duidelijk beleid energietransitie komen

Banken: overheid moet met duidelijk beleid energietransitie komen

AMSTERDAM (ANP) - De overheid moet met duidelijk beleid komen over de energietransitie zodat "banken, bedrijven en consumenten beter weten wanneer welke stappen gezet moeten worden", stelt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in een reactie op het nieuwe klimaatrapport van VN-panel IPCC. Ook willen de banken dat er "robuuste data" over de CO2-uitstoot komen zodat ze gerichter kunnen inspelen op waar die aangepakt moet worden.

Het is door het nieuwe klimaatrapport duidelijk geworden dat een verdere versnelling van de energietransitie noodzakelijk is. Banken willen daarbij helpen, stelt de organisatie. NVB-voorzitter Medy van der Laan hoopt dat het nieuwe rapport een impuls geeft om extra stappen te zetten. "Banken willen graag samen met overheden, bedrijven en consumenten kijken op welke manier de verschillende plannen verder kunnen worden aangescherpt, waarbij we moeten zorgen dat het ook draagbaar is voor iedereen."

Van der Laan hoopt dat in de aanloop naar de klimaattop in Glasgow later dit jaar een beeld ontstaat van "wat er nodig is om de opwarming te temperen". De bankenvereniging benadrukt dat de Nederlandse banken zich hebben verbonden aan de klimaatdoelen van het kabinet. Zo financieren zij naar eigen zeggen de energietransitie en willen ze CO2-uitstoot van hun investeringen de komende jaren omlaag brengen.

Meer uit Financieel

Steeds meer 15- en 16-jarigen aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 15- en 16-jarigen zijn de afgelopen jaren gaan werken. Bijna een derde van de werkenden ging aan de slag als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa.

4 uur geleden
Steeds meer 15- en 16-jarigen aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 15- en 16-jarigen zijn de afgelopen jaren gaan werken. Bijna een derde van de werkenden ging aan de slag als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa.

4 uur geleden
Vakbond ziet zo'n 60 werknemers Aviko staken om cao-conflict

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV bestempelt de stakingen bij Aviko in Lomm en Steenderen als een succes. Volgens vakbondsbestuurder Robert Wonnink deden in totaal zestig tot zeventig werknemers van de aardappelspecialist mee aan de acties. De actie in Lomm is zondagochtend beëindigd, die in Steenderen duurt tot zondag 23.00 uur, zegt een woordvoerder van Aviko.

12 uur geleden
Week na beursrecords gaat aandacht belegger uit naar inflatie

AMSTERDAM (ANP) - De komende beursweek maakt duidelijk of de recordreeks op de internationale aandelenmarkten een vervolg krijgt. In New York bereikten de Dow-Jonesindex en S&P 500 afgelopen week hun hoogste niveau ooit, onder andere dankzij beter dan verwachte cijfers van chipbedrijf Nvidia. Nu gaat de aandacht uit naar de kwartaalresultaten van een aantal grote bedrijven, maar ook nieuwe inflatiecijfers kunnen het gemoed van beleggers beïnvloeden.

12 uur geleden
WTO richt miljoenenfonds op om vrouwelijke ondernemers te steunen

GENÈVE (ANP/AFP) - De Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft een fonds opgericht voor hulp aan vrouwelijke ondernemers in armere landen bij het digitaliseren van hun bedrijf. Voor het initiatief is 50 miljoen dollar beschikbaar.

14 uur geleden
Britse premier pleit voor afpakken bevroren Russische tegoeden

LONDEN (ANP/RTR/DPA) - Westerse landen moeten meer durf tonen in de economische strijd tegen Rusland en bijvoorbeeld bevroren tegoeden afpakken. Dat stelt de Britse premier Rishi Sunak in een opiniestuk in de Sunday Times.

15 uur geleden
Vakbond pleit voor dialoog over uitbreiding Duitse Tesla-fabriek

BERLIJN (ANP) - Tesla en inwoners van het Duitse plaatsje Grünheide moeten met elkaar in gesprek over de uitbreiding van een fabriek van de elektrische-autoproducent. Dat zegt de machtige vakbond voor metaalwerkers IG Metall nadat inwoners van de gemeente bij Berlijn tegen de uitbouw van de fabriek hadden gestemd. De vakbond zelf is voorstander van uitbreiding en hoopt dat Tesla zorgen van omwonenden weg kan nemen.

17 uur geleden