Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Banken in belangstelling bij opening Wall Street

Banken in belangstelling bij opening Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten aan een nieuwe handelssessie begonnen. Beleggers op Wall Street kregen een grote hoeveelheid bedrijfscijfers te verwerken, waaronder die van financiële concerns als Bank of America, Citigroup en Wells Fargo.

De winsten van die banken stegen sterk. Grote sommen geld die eerder apart werden gezet om de coronacrisis op te kunnen vangen, werden weer vrijgegeven waardoor het nettoresultaat bij Bank of America bijna verdriedubbelde. De baten vielen echter tegen ten opzichte van de algehele verwachtingen, waardoor het aandeel 1,8 procent verloor.

Citigoup (plus 2,3 procent) kon met miljarden dollars aan vrijgegeven voorzieningen een daling van de inkomsten uit creditcardleningen en handelsdiensten goedmaken, waardoor de winst sterk steeg. Wells Fargo, de grootste hypotheekverstrekker in de Verenigde Staten, zakte 0,1 procent na de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Vermogensbeheerder BlackRock ging 2,9 procent omlaag na bekendmaking van resultaten.

Dow-Jonesindex

De Dow-Jonesindex klom in de eerste handelsminuten 0,4 procent tot 35.039 punten. De breed samengestelde S&P 500 won 0,5 procent tot 4392 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 14.790 punten.

Een nieuwe verklaring van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, werkte ook in op het gemoed. De Amerikaanse economie is nog niet zo ver hersteld van de coronapandemie dat de tijd rijp is om maandelijks minder obligaties op te kopen, zo schreef hij voorafgaand aan een hoorzitting voor Congresleden. De stimuleringsmaatregel is bedoeld om de economie te stimuleren.

Een ander bedrijf dat veel aandacht kreeg was Delta Air Lines. De luchtvaartmaatschappij meldde bij haar kwartaalcijfers weer evenveel vluchten binnen de VS uit te voeren voor vakanties dan in 2019. Zakenreizen en internationale vluchten bleven door de coronacrisis nog wel achter, waardoor de omzet uit ticketverkoop de helft lager was dan voor de pandemie uitbrak. Het aandeel won 0,6 procent.

Meer uit Financieel

Huren corporatiewoningen stijgen gemiddeld 2,4 procent

DEN HAAG (ANP) - Huurders van corporatiewoningen betalen na 1 juli gemiddeld 2,4 procent meer huur, berekende de koepelorganisatie voor woningcorporaties Aedes. Ongeveer 600.000 huurders krijgen een eenmalige korting omdat hun huren relatief hoog zijn en hun inkomens laag.

22 minuten geleden
NN Group en Aegon in kopgroep AEX, Besi opnieuw bij dalers

AMSTERDAM (ANP) - De verzekeraars NN Group en Aegon behoorden donderdag tot de winnaars op de Amsterdamse beurs. Een positief analistenrapport van investeringsbank RBC, waarin de twee bedrijven als favorieten in de Benelux werden bestempeld, wakkerde de kooplust bij beleggers aan. Chipbedrijf Besi ging daarentegen opnieuw omlaag na de forse koersval een dag eerder.

53 minuten geleden
Consumenten klagen bij EU over cryptoreclames op sociale media

BRUSSEL (ANP/RTR) - Socialemediaplatformen als Instagram, YouTube, TikTok en Twitter kunnen mogelijk te maken krijgen met strengere regelgeving voor advertentie over cryptovaluta. De Europese consumentengroep BEUC heeft namelijk een klacht ingediend bij de Europese Commissie en de consumentenautoriteiten over de misleidende promotie van digitale munten als bitcoin en ether op de onlineplatformen.

1 uur geleden
Ondernemingsraad wacht met kort geding na toezegging Nedcar

BORN (ANP) - De ondernemingsraad (or) van Nedcar heeft een aangekondigd kort geding tegen eigenaar VDL van de autofabriek in Born in de pauzestand gezet. Dat gebeurde nadat VDL inzage had beloofd in door de or gevraagde stukken, zij het onder strenge voorwaarden.

1 uur geleden
Ruim half miljoen euro boete voor aandelenbroker BinckBank

AMSTERDAM (ANP) - Aandelenbroker BinckBank heeft een boete van 530.000 euro gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het platform, dat inmiddels onderdeel is van het Deense Saxo Bank en ook die naam gebruikt, deed jarenlang niet genoeg om te bepalen of klanten wel genoeg kennis hadden om in geavanceerde financiële producten te handelen.

1 uur geleden
Herziene cijfers Eurostat: economie eurozone in recessie

LUXEMBURG (ANP) - De economie van de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar onverwacht in een recessie beland. Volgens herziene cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat kromp de economie van het eurogebied met 0,1 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Ook wordt nu een krimp van 0,1 procent voor het vierde kwartaal van 2022 gemeld door het statistiekbureau.

2 uur geleden
Inspectie treedt met boete op tegen bagageafhandelaars Schiphol

DEN HAAG (ANP) - Zes bagageafhandelingsbedrijven op Schiphol krijgen een boete van de Arbeidsinspectie als zij niet voldoen aan de eisen om het personeel te ontlasten, bijvoorbeeld door de inzet van tilhulpen. De inspectie stelde de bedrijven een last onder dwangsom in het vooruitzicht. Als zij niets doen gaat die dwangsom over vijftien dagen in. De boetes verschillen per bedrijf, de hoogste is 65.000 euro per maand.

2 uur geleden