Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Banken Goldman Sachs en JPMorgan Chase vertrekken uit Rusland

Banken Goldman Sachs en JPMorgan Chase vertrekken uit Rusland

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse banken Goldman Sachs en JPMorgan Chase vertrekken uit Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne en de harde westerse sancties tegen het land. Zij zijn de eerste grote banken op Wall Street die afscheid nemen van de Russische markt wegens het conflict in Oekraïne.

Goldman Sachs gaf bij het besluit aan zich aan regelgevende verplichtingen te houden. Vanwege de economische sancties is het veel moeilijker geworden voor westerse banken om nog zaken te doen met Rusland. De zakenbank heeft overigens maar zeer beperkte activiteiten in Rusland, met een kantoor in Moskou.

JPMorgan Chase, de grootste bank van de Verenigde Staten, verklaarde zijn Russische activiteiten "actief te zullen gaan afbouwen". Ook die bank stelde dat de aanwezigheid in Rusland erg beperkt is.

De Amerikaanse branchegenoot Citigroup heeft gezegd dat de consumentendienstverlening in Rusland op kleinere schaal wordt voortgezet. De bank had eerder al aangekondigd die activiteiten te willen afstoten.

Meer uit Financieel

Shell verkoopt grote olieraffinaderij in Singapore

SINGAPORE (ANP) - Shell verkoopt zijn grote olieraffinaderij en petrochemisch park in Singapore aan een bedrijvenconsortium. De verkoop moet voor het einde van dit jaar worden afgerond. Financiële details worden niet gemeld. Persbureau Bloomberg heeft gezegd dat de waarde van de bezittingen rond de 1 miljard dollar zou liggen.

2 minuten geleden
Moederbedrijf Albert Heijn stijgt op Damrak na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Supermarktconcern Ahold Delhaize behoorde woensdag tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. Het moederbedrijf van Albert Heijn, Delhaize, bol, Etos en Gall & Gall zag de omzet in het eerste kwartaal licht stijgen. De nettowinst nam wel af, mede door hogere kosten in België. Daar verkocht het concern vorig jaar alle eigen Delhaize-filialen aan franchisenemers, wat extra kosten met zich meebracht. De winst viel desondanks hoger uit dan analisten en beleggers hadden verwacht.

10 minuten geleden
Brouwer achter Jupiler en Leffe verdient meer door duurder bier

LEUVEN (ANP) - AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, heeft afgelopen kwartaal meer verdiend aan de verkoop van bier als Hertog Jan, Jupiler, Stella Artois, Leffe, Corona en Budweiser. Dit komt mede door hogere prijzen. Mensen kochten vorig jaar minder bier van de brouwer.

1 uur geleden
Winst moederbedrijf Albert Heijn daalt door reorganisatie België

ZAANDAM (ANP) - Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft in het eerste kwartaal een lagere winst geboekt. Het moederbedrijf van Albert Heijn, bol, Etos en Gall & Gall maakte onder andere meer kosten in België. Daar verkocht Ahold Delhaize vorig jaar alle eigen Delhaize-filialen aan franchisenemers, wat extra kosten met zich meebracht.

1 uur geleden
Aandacht voor cijfers moederbedrijf Albert Heijn op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de resultaten van Ahold Delhaize. Het moederbedrijf van Albert Heijn, Delhaize, bol, Etos en Gall & Gall zag de omzet in het eerste kwartaal licht stijgen tot 21,7 miljard euro. De nettowinst nam wel af tot 513 miljoen euro, van 561 miljoen euro een jaar eerder. Topman Frans Muller sprak van stabiele resultaten, ondanks de aanhoudende uitdagende marktomstandigheden. Het supermarktconcern ligt volgens hem op koers om de doelstelling voor dit jaar te behalen.

1 uur geleden
Kleine stijging autoverkoop BMW, flink meer elektrisch

MÜNCHEN (ANP) - Het Duitse autoconcern BMW heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de wereldwijde verkopen licht zien stijgen. Daarbij deden volledig elektrische auto's het goed. De verkoop van motorfietsen van BMW ging wel omlaag.

1 uur geleden
Toyota somberder over winst na schandaal bij Daihatsu

TOYOTA (ANP) - Autofabrikant Toyota is somberder over zijn winst in het lopende boekjaar. Het Japanse concern kampt met de nasleep van een schandaal bij dochterbedrijf Daihatsu, waar veiligheidstesten jarenlang gemanipuleerd werden. Daardoor moest Toyota ook zijn productiedoelen voor de komende tijd verlagen.

1 uur geleden