Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Banken gaven al 105.000 bedrijven lucht in crisistijd

Banken gaven al 105.000 bedrijven lucht in crisistijd

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse banken hebben inmiddels zo'n 105.000 bedrijven bijgestaan in crisistijd, bovenop de maatregelen die door de overheid zijn genomen om de impact van het rondwarende virus het hoofd te bieden. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is met de hulp aan ondernemers tot nu toe 5,4 miljard euro gemoeid.

Aan de meeste bedrijven die zich bij de banken meldden, werd op grote schaal uitstel van betalingsverplichtingen verleend. Meer dan 99.000 bedrijven kregen een betaalpauze van een half jaar. Daarmee is volgens de banken 2,4 miljard euro gemoeid.

Verder konden ondernemers ook voor meer kredietruimte aankloppen bij de banken. Via de verruimde regeling voor mkb-kredieten zijn afgelopen week tot 1000 ondernemingen voorzien van extra krediet, die onder normale omstandigheden niet via de banken gefinancierd zouden kunnen worden. De NVB verwacht de komende tijd dat het aantal aanvragen met duizenden zal oplopen.

Betaalpauze

Ook voor de regeling Garantie Ondernemingsfinanciering (GO-C) voor het mkb en grootbedrijf staan ondernemers in de rij. Met die regeling kunnen bedrijven een lening van de bank krijgen tot maximaal 150 miljoen euro per onderneming, waarvoor de overheid voor 80 of 90 procent garant staat.

Verder meldt de NVB dat ook zo'n 14.000 consumenten bij banken een betaalpauze hebben geregeld voor de aflossing van hun hypotheek. In de meeste gevallen gaat het om uitstel van verplichtingen van een tot en met drie maanden.

Met nog eens 3500 huishoudens is een betaalregeling getroffen op een ander soort lening. De NVB benadrukt dat banken voor particuliere klanten meer kunnen doen. Daarvoor zouden particulieren met kredietverstrekkers in overleg moeten gaan.

Meer uit Financieel

Duurzame bedrijven pleiten voor meer subsidie voor warmtenetten

UTRECHT (ANP) - Om het gebruik van stadswarmte op korte termijn voor huishoudens aantrekkelijker te maken, is er meer subsidie nodig om burgers tegemoet te komen bij aansluiting op een collectief warmtenet. Dat stelt de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), een organisatie waarbij veel duurzame bedrijven zijn aangesloten, na een nieuwe studie naar de voordelen van warmtenetten.

12 minuten geleden
Aandeel Ryanair omlaag op beurs in rustige pinkstersessie

DUBLIN (ANP) - Ryanair was op tweede pinksterdag een van de verliezers op de beurs in Dublin. Beleggers zetten het aandeel in de vroege handel ruim 1 procent lager, ondanks dat de maatschappij afgelopen boekjaar een recordwinst boekte en de passagiersaantallen flink zag stijgen. Verder lijkt het een rustige beursdag te gaan worden.

2 uur geleden
Aandacht beleggers naar Ryanair, Iran en grondstoffen

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG/BELGA) - De aandacht van beleggers gaat op tweede pinksterdag vooral naar de cijfers van Ryanair. Op de Amsterdamse beurs, waar maandag gewoon wordt gehandeld, zal ook de situatie in het Midden-Oosten in de gaten gehouden worden nadat de Iraanse president Ebrahim Raisi omkwam bij een helikoptercrash.

3 uur geleden
Recordwinst Ryanair ondanks vertraging levering nieuwe Boeings

DUBLIN (ANP/RTR) - Ryanair heeft afgelopen boekjaar 184 miljoen passagiers vervoerd, bijna een kwart meer dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. De Ierse budgetmaatschappij zette daarbij een recordwinst in de boeken, ondanks vertragingen bij de levering van nieuwe vliegtuigen door fabrikant Boeing.

3 uur geleden
ByteDance wil vaart achter rechtszaak tegen Amerikaanse ban TikTok

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De populaire video-app TikTok en het Chinese moederbedrijf ByteDance willen vaart maken in hun juridische strijd ter voorkoming van een dreigende ban in de Verenigde Staten. Advocaten van de bedrijven hebben daarom voor het weekend een verzoek ingediend om hun proces tegen de Amerikaanse overheid te bespoedigen.

19 uur geleden
Beursweek begint rustig, beleggers kijken uit naar Fed en Nvidia

DEN HAAG (ANP) - Beleggers maken zich op voor een rustig begin van de nieuwe beursweek. De Amsterdamse beurs is maandag open, maar veel Nederlandse bedrijven zijn op tweede pinksterdag gesloten. Laadpalenbedrijf Alfen uit Almere komt na de slotbel op maandag met een kwartaalbericht. De Federal Reserve publiceert woensdag notulen van de laatste beleidsvergadering. Dan komt ook maker van AI-chips Nvidia met cijfers.

19 uur geleden
Tientallen Fiats in beslag genomen om sticker met Italiaanse vlag

LIVORNO (ANP/BLOOMBERG) - Italiaanse autoriteiten hebben tientallen Fiat Topolino's in beslag genomen omdat op de wagens een Italiaans vlaggetje is geplakt, maar de auto's zijn in werkelijkheid in Marokko in elkaar gezet. De voertuigen werden geblokkeerd in de haven van Livorno om vermeende schendingen van de zogenaamde 'Made in Italy'-wet, die moederbedrijf Stellantis al dwong zijn sportwagen Alfa Romeo Milano om te dopen tot Junior.

20 uur geleden