Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Banken: brexitdeal opstap naar afspraken over financiële sector

Banken: brexitdeal opstap naar afspraken over financiële sector

AMSTERDAM (ANP) - Het nu bereikte handelsakkoord is goed voor het vertrouwen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, constateert voorzitter Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Dat is hard nodig, want de beide partijen moeten volgens hem nog "verdere afspraken" maken over financiële dienstverlening en data.

De brexit betekent dat Britse dienstverleners, ondanks het nu gesloten verdrag, niet meer automatisch toegang hebben tot de markt in de overgebleven 27 EU-lidstaten. Dat betekent ook dat spelers in de omvangrijke Londense financiële sector geen automatisch 'paspoort' hebben om in de Europese interne markt te opereren.

De afspraken die al wel gemaakt zijn, voorzien erin dat beide zijden onafhankelijk van elkaar besluiten of de regels goed genoeg aansluiten. In dat geval kan er worden gekozen voor zogenoemde equivalentie-maatregelen. Dat houdt in dat de EU of het Verenigd Koninkrijk dan kan besluiten om de financiële sector van de ander als gelijkwaardig te zien en volledige toegang te geven tot de eigen markt.

Het Verenigd Koninkrijk heeft al aangegeven dat te willen doen, maar de Europese Commissie heeft die stap nog niet gezet. Die beslissingen vallen buiten de afspraken in het kader van het nu bereikte handelsakkoord.

Meer uit Financieel

Singapore Airlines kan claims van "acht cijfers" tegemoetzien

SINGAPORE (ANP/BLOOMBERG) - Singapore Airlines moet volgens schadedeskundigen vrezen voor forse schadeclaims van passagiers die deze week gewond raakten toen een toestel van de luchtvaartmaatschappij door hevige turbulentie werd getroffen. Vrijdag lagen nog 48 mensen in drie ziekenhuizen in Bangkok.

39 minuten geleden
Tuinder hoeft geen belasting te betalen over gratis lunch

DEN HAAG (ANP) - Tuinbouwbedrijf Koppert Cress hoeft geen belasting te betalen over de gratis, gezonde lunches die het personeel heeft gekregen. Dat heeft de Hoge Raad beslist in een geschil tussen de Westlandse teler van kiemplanten en andere eetbare bloemen en planten en de Belastingdienst.

41 minuten geleden
Advocaat: misstanden bezorgers PostNL even groot als in België

DEN HAAG (ANP) - De misstanden waarvoor tegen PostNL in België een boete van ruim 24 miljoen euro is geëist, zijn in Nederland even ernstig. Dat heeft de advocaat van de Belangenvereniging voor Pakketdistributie (BVPD) gezegd in een rechtszaak tegen PostNL.

50 minuten geleden
Anti-Israëlboycot begint grote Amerikaanse bedrijven pijn te doen

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Grote Amerikaanse bedrijven, zoals McDonald's, KFC, Pepsi en Coca-Cola ondervinden steeds meer de gevolgen van de oorlog in Gaza. Mensen in het Midden-Oosten, Azië en sommige delen van Europa boycotten hun producten vanwege vermeende banden met Israël.

1 uur geleden
Noors staatsfonds berispt ExxonMobil om aanklagen klimaatbelegger

OSLO (ANP) - Het Noorse staatsinvesteringsfonds keert zich tegen het bestuur van ExxonMobil door de rechtszaak die het olie- en gasconcern voert tegen groene aandeelhouders. Met die rechtszaak ondermijnt het Amerikaanse concern de aandeelhoudersrechten, stelt het fonds. Daarom stemt de belegger op de aanstaande aandeelhoudersvergadering tegen de herbenoeming van bestuurslid Joseph L. Hooley.

2 uur geleden
KPN: L-mobi-klanten hebben een maand tijd voor houden 06-nummer

ROTTERDAM (ANP) - Klanten van L-mobi hebben nog een maand de tijd om van provider te veranderen zodat ze hun 06-nummer kunnen behouden, meldt een woordvoerder van KPN. Donderdag werd bekend dat KPN de netwerklevering aan L-mobi stopt, omdat de virtuele provider volgens de zegsman structureel zijn rekeningen niet betaalt.

3 uur geleden
Tesla lijkt doel van 20 miljoen auto's per jaar te laten varen

AUSTIN (ANP/DPA) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla lijkt het streven om jaarlijks 20 miljoen elektrische auto's te produceren op te geven. In het nieuwste 'impactrapport' van het bedrijf dat donderdag is uitgebracht, is de doelstelling nergens meer te vinden.

3 uur geleden