Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bank of England wil obligatieverkoop niet nog verder uitstellen

Bank of England wil obligatieverkoop niet nog verder uitstellen

LONDEN (ANP/RTR) - De Bank of England zal de geplande verkoop van miljarden ponden aan Britse staatsobligaties niet verder uitstellen. Een bericht van zakenkrant Financial Times dat dit mogelijk het geval zou zijn werd dinsdag door de Britse centrale bank tegengesproken.

Volgens het bericht van de krant zou uitstel hebben kunnen helpen bij het zorgen voor meer stabiliteit op de obligatiemarkten, na de onrust die was ontstaan door de mislukte begrotingsplannen van de nieuwe premier Liz Truss. Nadat een woordvoerder van de Bank of England de conclusies van het artikel "onnauwkeurig" noemde was dit direct te merken op de obligatiemarkten. De rente op staatspapier veerde meteen op.

De nieuwe Britse minister van Financiën Jeremy Hunt draaide maandag al bijna alle belastingverlagingen, die door zijn voorganger Kwasi Kwarteng en Truss waren gepresenteerd, terug. De belastingverlagingen, die waren bedoeld om de economische groei aan te jagen, zorgden eerder voor grote onrust op de financiële markten.

Rente

De Bank of England is juist bezig om het steunbeleid dat in maart 2020 werd ingevoerd om de Britse economie door de coronacrisis te loodsen, af te bouwen. De centrale bank heeft inmiddels de rente in het Verenigd Koninkrijk al een aantal keren flink verhoogd in de strijd tegen de hoge inflatie.

Ook zou de centrale bank gaan beginnen met de afbouw van zijn portefeuille van staatsobligaties, die tijdens de pandemie werden opgekocht. De start van de verkoop van deze staatsobligaties, met een totale omvang van 838 miljard pond (zo'n 964 miljard euro) zou op 6 oktober beginnen, maar werd al uitgesteld vanwege de onrust over de begrotingsplannen van de nieuwe regering. Het is nu de bedoeling dat deze verkoop voor het eind van de maand alsnog plaatsvindt.

Meer uit Financieel

Topman ABN: intrekken taks aandeleninkoop zou goed signaal zijn

AMSTERDAM (ANP) - Het zou een "goed signaal voor ondernemend Nederland" zijn als de Nederlandse belasting op aandeleninkoop wordt ingetrokken door het nieuwe kabinet. Dat zegt topman Robert Swaak van ABN AMRO naar aanleiding van een eerder Bloomberg-artikel waarin wordt gesteld dat de formatiepartijen in Den Haag aan die stap denken.

1 uur geleden
ABN AMRO zakt in licht hogere AEX na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO behoorde woensdag tot de dalers in de AEX-index op het Damrak. De bank wist de nettowinst in het afgelopen kwartaal flink op te voeren. De rente-inkomsten daalden daarbij minder hard dan gevreesd. Later dit jaar gaat de Europese Centrale Bank (ECB) waarschijnlijk de rentes verlagen, wat de situatie voor banken zou kunnen veranderen. Het aandeel werd 6 procent lager gezet.

1 uur geleden
Concerten Taylor Swift geven economie VK boost van bijna miljard

LONDEN (ANP) - De concerten van Taylor Swift geven de economie in het Verenigd Koninkrijk naar verwachting een boost van bijna een miljard pond. Dat stelt de Britse bank Barclays, die een schatting maakte van de inkomsten die de Amerikaanse zangeres aan de andere kant van de Noordzee zal genereren.

1 uur geleden
Modebedrijf Burberry ziet verkoop kelderen, vooral in China en VS

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Britse modebedrijf Burberry heeft het vorige kwartaal flink minder kleding verkocht. Met name in China en de Verenigde Staten was er minder vraag naar de trenchcoats en kleding voorzien van het kenmerkende Burberry-ruitmotief.

1 uur geleden
Nederlandse economie onverwacht gekrompen in eerste kwartaal

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar onverwacht gekrompen. Volgens een voorlopige raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek ging het om een krimp van 0,1 procent vergeleken met het voorgaande kwartaal, waarin de economie nog uit een recessie kwam.

1 uur geleden
Aandacht voor cijfers ABN AMRO en inflatie VS op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de resultaten van ABN AMRO. De bank wist de nettowinst in het afgelopen kwartaal flink op te voeren. De rente-inkomsten daalden minder hard dan gevreesd. Volgens topman Robert Swaak laat dat de Nederlandse economie, waar de bank sterk op leunt, nog altijd veerkracht zien.

2 uur geleden
Huurcommissie ziet flinke toename aantal servicekostenzaken

DEN HAAG (ANP) - De Huurcommissie ontving vorig jaar veel meer klachten over de servicekosten die huurders bovenop hun kale huur moesten betalen. Dat blijkt uit het jaarrapport over 2023 dat de geschillenbeslechter woensdag heeft gepresenteerd. De huurders kregen in de meeste gevallen gelijk van de Huurcommissie. Daardoor daalden hun servicekosten gemiddeld met 660 euro per jaar.

2 uur geleden