Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bank of England laat rente toch onveranderd ondanks hoge inflatie

Bank of England laat rente toch onveranderd ondanks hoge inflatie

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse centrale bank laat de rente onveranderd ondanks de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk. Op de financiële markten werd juist rekening gehouden met een renteverhoging van de Bank of England (BoE). Volgens de bank zijn de economische verwachtingen verslechterd.

De Britse rente blijft op het historisch lage niveau van 0,1 procent en ook de omvang van het opkoopprogramma van de BoE wordt niet gewijzigd. Veel economen verwachtten dat de BoE de rente zou gaan verhogen om de hoge inflatie tegen te gaan. Het zou de eerste renteverhoging door een internationaal belangrijke centrale bank sinds het begin van de coronacrisis zijn geweest.

De BoE stelde zijn verwachting voor de economische groei in het Verenigd Koninkrijk voor dit jaar iets naar beneden bij, tot 7 procent. Voor volgend jaar wordt nu op een groei gerekend met 5 procent, van een eerder voorspelde 6 procent. De Britse economie heeft te kampen met de wereldwijde leveringsproblemen. De inflatie zou volgens de bank in april volgend jaar kunnen stijgen naar 5 procent, mede aangejaagd door de hoge energieprijzen.

De bank gaf wel aan dat de rente "over de komende maanden" verhoogd kan gaan worden om zo de oplopende inflatie in de op vier na grootste economie van de wereld tegen te gaan. De BoE merkte verder op dat er nog grote onzekerheden zijn over de Britse arbeidsmarkt nu steunmaatregelen voor bedrijven zijn afgebouwd. Daarbij betaalde de overheid een groot deel van de loonkosten van werknemers om te voorkomen dat die zouden worden ontslagen.

Meer uit Financieel

GameStop onderuit op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - GameStop was maandag een opvallende daler op Wall Street na een voor beleggers teleurstellende aandeelhoudersvergadering. Dit kwam vooral doordat de verkoper van videogames geen duidelijkheid bood over de toekomstplannen van het bedrijf tijdens de bijeenkomst die slechts een half uur duurde. Aandelen GameStop sloten de handel met een koersverlies van ruim 12 procent.

4 uur geleden
Russische miljardair klaagt UBS aan om antiwitwasrapporten

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De Russische miljardair Alisher Oesmanov heeft een Duitse dochteronderneming van bankconcern UBS aangeklaagd omdat antiwitwasrapporten volgens hem een illegaal strafrechtelijk onderzoek tegen hem hebben aangewakkerd. Zijn advocaten stellen dat de rapporten van de bank, ingediend van 2018 tot 2022, ten onrechte wijzen op mogelijke verdachte financiële transacties.

6 uur geleden
Softwarebedrijf Adobe voor rechter om te moeilijk opzeggen

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse toezichthouder FTC daagt softwarebedrijf Adobe voor de rechter om de onduidelijke en hoge annuleringskosten voor diensten van de onderneming, zoals Photoshop. Gebruikers die in het eerste jaar willen opzeggen zijn hier volgens de waakhond soms honderden euro's aan kwijt, terwijl dit bij vergelijkbare bedrijven niets kost.

7 uur geleden
ING voert hogere AEX-index aan na strategie-update

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben ING maandag beloond voor de strategie-update van de bank, voorafgaand aan zijn investeerdersdag in Londen. Het aandeel won 2,9 procent, het meeste van alle fondsen in de AEX-index. De hoofdgraadmeter op het Damrak kreeg er 0,5 procent bij tot 923,12 punten, waarmee het verlies van 0,6 procent van vrijdag bijna helemaal werd goedgemaakt.

8 uur geleden
Winkelketens volgen AH nog niet met extra veiligheidsmaatregelen

DEN HAAG (ANP) - Grote winkelketens komen nog niet met aanvullende veiligheidsmaatregelen in navolging van Albert Heijn. Die supermarktketen kondigde maandag aan dat medewerkers geen naamplaatje meer hoeven te dragen, extra training krijgen over hoe ze klanten kunnen aanspreken op ongewenst gedrag en dat de regels in de supermarkten zijn uitgebreid.

8 uur geleden
Tegenslag BioNTech: FDA stopt kankeronderzoek om zorgen

MAINZ (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse biotechnologieconcern BioNTech is op een flinke tegenvaller gestuit met een onderzoek naar zijn experimentele behandeling van borst- en longkanker. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft MediLink, de Chinese partner van BioNTech, geïnformeerd dat het onderzoek moet stoppen om veiligheidszorgen.

9 uur geleden
Wall Street begint terughoudend aan kortere handelsweek

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine koersuitslagen begonnen. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de Amerikaanse winkelverkopen, die dinsdag op het programma staan. Die cijfers geven mogelijk meer inzicht in de kooplust van de Amerikaanse consument. Afgelopen vrijdag bleek nog dat het consumentenvertrouwen in de grootste economie ter wereld onverwacht is gedaald, door zorgen bij huishoudens over de inflatie en koopkracht.

10 uur geleden