Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bank of America, Morgan Stanley stijgen op Wall Street na cijfers

Bank of America, Morgan Stanley stijgen op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Bank of America en Morgan Stanley gingen woensdag vooruit op de beurzen in New York. De twee grote banken kwamen met beter dan verwachte resultaten. De stemming op Wall Street verbeterde na de kwartaalcijfers, nadat de hoofdgraadmeters een dag eerder aanzienlijke verliezen hadden geleden door oplopende rentes.

Hogere rentetarieven zijn over het algemeen ongunstig voor aandelenbeleggingen. De rentes zitten in de lift door de verwachting dat de Federal Reserve de rente gaat verhogen om de hoge inflatie te beteugelen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,5 procent hoger op 35.540 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent tot 4605 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 14.615 punten. De techgraadmeter raakte dinsdag 2,6 procent kwijt.

Bank of America

Bank of America won bijna 4 procent. De bank verstrekte weer meer leningen aan consumenten en bedrijven in het vierde kwartaal. Beleggers zien daarin een signaal dat het vertrouwen in het economische herstel sterk blijft. Concurrent Morgan Stanley steeg ruim 4 procent dankzij sterke inkomsten uit de handel in aandelen. Met obligaties verdiende de bank juist minder.

Ook Procter & Gamble (plus 3 procent) kwam met cijfers. De concurrent van levensmiddelenconcern Unilever boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht en schroefde de omzetverwachting voor het gehele gebroken boekjaar op. UnitedHealth Group won 1,4 procent dankzij beter dan verwachte resultaten van de grote verzekeraar en gezondheidszorgonderneming.

Sony

AT&T en Verizon koersten rond de 0,3 procent lager. De grote Amerikaanse telecombedrijven zullen hun 5G-masten rondom vliegvelden voorlopig nog niet aanzetten om verstoringen van het vliegverkeer te voorkomen. De snelle mobiele verbindingen maken gebruik van frequenties die dicht bij die van sommige vliegtuigapparatuur liggen en dat zou mogelijk tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. Vooral hoogtemeters zouden van slag kunnen raken, wat bij de landing gevaar op zou kunnen leveren.

Sony, dat naast Tokio ook in New York een beursnotering heeft, zette de daling voort met een verlies van 3,2 procent. De Japanse fabrikant van de spelcomputer PlayStation verloor een dag eerder al ruim 7 procent na het nieuws dat concurrent Microsoft (plus 2,1 procent) gamesontwikkelaar Activision Blizzard (plus 0,5 procent) koopt voor 69 miljard dollar.

De euro was 1,1347 dollar waard, tegenover 1,1363 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent in prijs tot 86,16 dollar. Brentolie werd 0,7 procent duurder op 88,17 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Schiphol: geen problemen door drukte

SCHIPHOL (ANP) - Luchthaven Schiphol heeft zaterdag geen problemen door drukte met reizigers. Dat laat een woordvoerder van Schiphol weten. Hij stelt dat het druk is met passagiers, maar dat alles goed verloopt. "Er is geen situatie waar we niet mee om kunnen gaan."

2 uur geleden
Fokker: geen commentaar op schorsing werknemers Helmond

HELMOND (ANP) - Fokker wil geen inhoudelijk commentaar geven op een bericht in het Eindhovens Dagblad over de schorsing van 37 werknemers bij de vestiging in Helmond. Volgens de krant moeten die worden doorgelicht door de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Het zou gaan om mensen met een niet-Nederlandse nationaliteit die werkzaamheden uitvoeren voor landingsgestellen van de marinehelikopter NH90.

4 uur geleden
ECB-president Lagarde: crypto's hebben geen waarde

AMSTERDAM (ANP) - Cryptomunten hebben geen onderliggende waarde en beleggers in digitale munten kunnen hun inleg volledig verliezen. Dat zegt president Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB). Lagarde is zondag te zien in het tv-programma College Tour.

5 uur geleden
Moody's verlaagt oordeel over kredietwaardigheid Oekraïne

LONDEN (ANP/AFP/RTR) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van Oekraïne opnieuw verlaagd. Moody's maakt zich steeds meer zorgen of het land wel aan zijn schuldverplichtingen kan voldoen vanwege de Russische invasie. In maart verlaagde het bureau de rating van Oekraïne ook al.

6 uur geleden
Gazprom draait gaskraan naar Finland dicht

HELSINKI (ANP/RTR) - Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom is zaterdag zoals verwacht gestopt met het leveren van aardgas aan Finland. Dat meldt de Finse beheerder van het gasnetwerk. Gasum, een groothandelaar in gas van de Finse overheid, levert vanaf nu gas uit andere landen via een pijpleiding die Finland met Estland verbindt.

8 uur geleden
Historische reeks Dow-Jonesindex in New York, Deere hard omlaag

NEW YORK (ANP) - De Dow-Jonesindex is op de aandelenbeurs in New York voor de achtste week op rij met verlies gesloten. Daarmee is sprake van een historische verliesreeks. De laatste keer dat de leidende graadmeter zo'n lange periode op rij met verlies sloot, was krap honderd jaar geleden. Beleggers lijken vooral bezorgd over de hoge inflatie. Dat merkte ook producent van landbouwmachines Deere dat vrijdag in New York een van de grotere verliezers was.

17 uur geleden
FNV: voorjaarsplannen eerste stap naar gelijke lastenverdeling

DEN HAAG (ANP) - De plannen van het kabinet om winsten en vermogens wat zwaarder te belasten is een "logische eerste stap" om tot een eerlijkere verdeling van de welvaart en de lasten te komen. Dat zegt vakbond FNV in een reactie op de voorjaarsnota. FNV-voorzitter Tuur Elzinga spreekt van kruimels die worden uitgedeeld. "Zeker met de hoge inflatie en sterk stijgende uitgaven zoals de energierekeningen en de dagelijkse boodschappen, betekenen de huidige plannen alsnog achteruitgang voor vele Nederlanders", zegt hij.

17 uur geleden