Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bank of America, Morgan Stanley stijgen op Wall Street na cijfers

Bank of America, Morgan Stanley stijgen op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Bank of America en Morgan Stanley gingen woensdag vooruit op de beurzen in New York. De twee grote banken kwamen met beter dan verwachte resultaten. De stemming op Wall Street verbeterde na de kwartaalcijfers, nadat de hoofdgraadmeters een dag eerder aanzienlijke verliezen hadden geleden door oplopende rentes.

Hogere rentetarieven zijn over het algemeen ongunstig voor aandelenbeleggingen. De rentes zitten in de lift door de verwachting dat de Federal Reserve de rente gaat verhogen om de hoge inflatie te beteugelen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,5 procent hoger op 35.540 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent tot 4605 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 14.615 punten. De techgraadmeter raakte dinsdag 2,6 procent kwijt.

Bank of America

Bank of America won bijna 4 procent. De bank verstrekte weer meer leningen aan consumenten en bedrijven in het vierde kwartaal. Beleggers zien daarin een signaal dat het vertrouwen in het economische herstel sterk blijft. Concurrent Morgan Stanley steeg ruim 4 procent dankzij sterke inkomsten uit de handel in aandelen. Met obligaties verdiende de bank juist minder.

Ook Procter & Gamble (plus 3 procent) kwam met cijfers. De concurrent van levensmiddelenconcern Unilever boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht en schroefde de omzetverwachting voor het gehele gebroken boekjaar op. UnitedHealth Group won 1,4 procent dankzij beter dan verwachte resultaten van de grote verzekeraar en gezondheidszorgonderneming.

Sony

AT&T en Verizon koersten rond de 0,3 procent lager. De grote Amerikaanse telecombedrijven zullen hun 5G-masten rondom vliegvelden voorlopig nog niet aanzetten om verstoringen van het vliegverkeer te voorkomen. De snelle mobiele verbindingen maken gebruik van frequenties die dicht bij die van sommige vliegtuigapparatuur liggen en dat zou mogelijk tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. Vooral hoogtemeters zouden van slag kunnen raken, wat bij de landing gevaar op zou kunnen leveren.

Sony, dat naast Tokio ook in New York een beursnotering heeft, zette de daling voort met een verlies van 3,2 procent. De Japanse fabrikant van de spelcomputer PlayStation verloor een dag eerder al ruim 7 procent na het nieuws dat concurrent Microsoft (plus 2,1 procent) gamesontwikkelaar Activision Blizzard (plus 0,5 procent) koopt voor 69 miljard dollar.

De euro was 1,1347 dollar waard, tegenover 1,1363 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent in prijs tot 86,16 dollar. Brentolie werd 0,7 procent duurder op 88,17 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Frankrijk dwingt grote voedselproducenten prijzen te verlagen

PARIJS (ANP/RTR) - Enkele grote voedingsconcerns waaronder Unilever gaan in Frankrijk de prijzen van honderden producten verlagen. Dat meldt de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire, die met financiële sancties dreigt mochten de bedrijven daar van afzien.

16 minuten geleden
Mars-reep, Whiskas-voeding en Maggi-blokjes keren terug bij Jumbo

VEGHEL (ANP) - Producten van Mars en Nestlé zoals Mars-repen, Whiskas-dierenvoeding en Maggi-blokjes keren terug in de schappen van supermarktketen Jumbo. Deze producten verdwenen er eerder dit jaar als gevolg van strubbelingen in de prijsonderhandelingen tussen Jumbo en de voedingsmiddelenconcerns. Maar deze week is Jumbo erin geslaagd om tot nieuwe prijsafspraken te komen.

30 minuten geleden
Tesla en GM stijgen op Wall Street na deal over laadpunten

NEW YORK (ANP) - Tesla en General Motors (GM) behoorden vrijdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Eigenaren van een elektrische auto van GM kunnen daardoor vanaf volgend jaar in de Verenigde Staten terecht bij alle laadpunten van concurrent Tesla. Het aandeel GM won 4 procent.

47 minuten geleden
FNV dreigt met staking bij afhandelaar Swissport Cargo op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Vakbond FNV dreigt met stakingen bij vrachtafhandelbedrijf Swissport Cargo op Schiphol. De directie van het bedrijf krijgt van de bond nog tot woensdag halverwege de dag de tijd om in te gaan op eisen voor een nieuwe cao, anders zullen medewerkers hun werk neerleggen.

2 uur geleden
Timmermans doet handreiking om natuurherstelwet te redden

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Frans Timmermans komt de tegenstanders van de natuurherstelwet tegemoet nu het erom spant of die het wel zal halen. Zo wil hij het verbod op verslechtering van de natuur afzwakken. Dat voorschrift is een van de belangrijkste bezwaren van critici als het Nederlandse kabinet, de christendemocraten en sommige liberalen in het Europees Parlement.

3 uur geleden
Chemiebedrijven IMCD en DSM zetten AEX in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging vrijdag licht omlaag door forse koersverliezen van IMCD en DSM-Firmenich. De chemiebedrijven kampten met een winstwaarschuwing van de Britse branchegenoot Croda International, die daarop bijna 14 procent verloor in Londen. IMCD en DSM-Firmenich raakten rond de 6 procent kwijt in Amsterdam.

4 uur geleden
UBS bereikt akkoord over verliesgarantie overname Credit Suisse

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - UBS en de Zwitserse overheid hebben een akkoord bereikt over een dekking van de verliezen die de Zwitserse bank zou kunnen lijden als gevolg van de redding van zijn Credit Suisse. UBS heeft daarmee de laatste grote horde genomen om de historische overname van zijn branchegenoot af te ronden. Door de overname ontstaat een bankkolos die twee keer zo groot is als de gehele Zwitserse economie.

5 uur geleden