Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Banenrapport ADP en cijfers dienstensector centraal op beurzen

Banenrapport ADP en cijfers dienstensector centraal op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Op de Europese aandelenbeurzen gaat de aandacht woensdag vooral uit naar het banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Uit de cijfers, die vooruitlopen op het officiële banencijfer van de Amerikaanse overheid van vrijdag, kan meer duidelijk worden over de staat van de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten. Ook staan er cijfers over de bedrijvigheid van de Europese dienstensector op het programma. In deze sector vallen onder andere de reisbranche en de horeca die op slot zitten vanwege de lockdowns in veel landen.

De Amsterdamse AEX-index lijkt op basis van de openingsindicatoren hoger te beginnen aan de nieuwe handelsdag. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters naar verwachting in het groen openen. De Aziatische markten toonden woensdag herstel, na de verliesbeurt een dag eerder. Vooral de Chinese beursgraadmeters gingen flink vooruit, ondanks een vertraging van de groei van de dienstensector in het land tot het laagste niveau in tien maanden.

In Duitsland overlegt bondskanselier Angela Merkel woensdagmiddag met de zestien Duitse deelstaatpremiers over hoe het verder moet met de coronamaatregelen. Volgens Duitse media wil Merkel de lockdown verlengen tot 28 maart, ondanks een grote maatschappelijke roep om versoepelingen. In het land werden afgelopen etmaal ruim 9000 nieuwe besmettingen vastgesteld, tegen bijna 4000 nieuwe gevallen op dinsdag.

Italië

Italië verlengt het reisverbod tussen de twintig regio's met een maand tot na Pasen. Ook andere coronamaatregelen blijven zeker tot 6 april gelden, dus tot na het begin van wat normaal het eerste grote reisseizoen is. Verder moeten alle scholen dicht in de gebieden met het hoogste risico. Minister Roberto Speranza van Volksgezondheid wees op de noodzaak de maatregelen te handhaven door de oprukkende Britse virusvariant.

In de chipsector is de Amerikaanse chipmaker Intel in een rechtszaak in Texas veroordeeld tot het betalen van 2,2 miljard dollar aan schadevergoedingen wegens het schenden van patenten. Het geld gaat naar het relatief onbekende bedrijf VLSI, dat de patenten eerder kocht van de Nederlandse chipmaker NXP en Intel aanklaagde. Een advocaat van Intel stelde tijdens de rechtszaak dat een groot deel van de schadevergoeding naar NXP gaat.

De euro was 1,2082 dollar waard, tegenover 1,2077 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,6 procent tot 60,09 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent meer op 63,13 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Belastingzorgen voor beleggers zetten beurzen New York lager

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben donderdag een tik gekregen van nieuws over mogelijke belastingverhogingen voor rijke particulieren. De Amerikaanse president Joe Biden zou het toptarief voor de belastingen op vermogenswinsten bijna willen verdubbelen. Dat betekent onder andere dat beleggers meer aan de fiscus moeten afdragen over de winsten die ze boeken met de verkoop van aandelen.

3 uur geleden
New York klaagt Shell aan om 'misleidende' reclames over klimaat

NEW YORK (ANP) - New York klaagt Shell aan wegens advertenties waarmee het olie- en gasconcern het inwoners van de Amerikaanse metropool zou hebben misleid. Doordat Shell zijn brandstoffen als "schoner" en "groener" aanprees, liet het bedrijf volgens het stadsbestuur na consumenten eerlijk te informeren over de vervuiling die zijn brandstoffen veroorzaakt. De stad sleept om dezelfde reden ook branchegenoten BP en ExxonMobil voor de rechter.

3 uur geleden
'Biden wil belasting op vermogenswinst verdubbelen voor rijken'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden wil rijke particulieren fiks meer belasting laten betalen over de winsten die ze uit hun vermogen halen. Ingewijden melden aan persbureau Bloomberg dat hij het federale toptarief voor vermogenswinstbelasting bijna wil verdubbelen.

4 uur geleden
EU-bank geeft 3,4 miljard euro uit voor verduurzaming

LUXEMBURG (ANP) - De Europese Investeringsbank (EIB) steekt 3,4 miljard euro in de verduurzaming van economieën en het herstel van de coronacrisis. Het geld gaat onder andere naar nieuwe windmolenparken en zonne-energieprojecten. Ook is er geld voor treinen die op waterstof door Groningen en Friesland zullen rijden.

5 uur geleden
‘Tesla’s zijn te manipuleren en rijden dan zonder bestuurder’

PALO ALTO (ANP/BLOOMBERG) - Tesla's kunnen dusdanig gemanipuleerd worden dat er zonder bestuurder met de auto's gereden kan worden via de autopilootfunctie. Dat meldt de Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Reports. Afgelopen weekend vond een fatale crash in Texas plaats met een Tesla. Daarbij zat volgens de politie niemand achter het stuur.

6 uur geleden
Gehavende fitnessketen Basic-Fit geeft nieuwe aandelen uit

AMSTERDAM (ANP) - Fitnessketen Basic-Fit wil geld ophalen door 6 miljoen nieuwe aandelen uit te geven. Door lockdowns kwam er in het eerste kwartaal van 2021 nog amper geld binnen. Banken willen hun krediet aan de uitbater van sportscholen verhogen, maar doen dat alleen als de aandelenuitgifte een succes wordt.

7 uur geleden
Techbedrijven nemen AEX op sleeptouw

AMSTERDAM (ANP) - Techbedrijven hadden donderdag de wind mee op de Amsterdamse beurs. Onder meer chipmachinemaker ASML, dat verschillende adviesverhogingen kreeg van analisten stond in de kopgroep. Beleggers verwerkten verder het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) en een trits aan bedrijfscijfers.

7 uur geleden