Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BAM mag groot appartementen- en hotelcomplex bouwen in Dublin

BAM mag groot appartementen- en hotelcomplex bouwen in Dublin

BUNNIK (ANP) - Bouwconcern BAM heeft een grote klus binnengesleept in Ierland. In de hoofdstad Dublin mag de onderneming een omvangrijk appartementen- en hotelcomplex bouwen. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van meer dan 100 miljoen euro.

Het gaat om 413 appartementen in het hart van de historische wijk Liberties. Aangrenzend verrijst een Premier Inn-hotel met 151 kamers en diverse horecafaciliteiten. Tot het project, dat in 2023 klaar moet zijn, behoren tevens andere voorzieningen, waaronder een fitnessruimte, een bioscoop en winkelruimten op straatniveau, evenals een fietsenstalling en parkeerplaatsen voor auto's in de kelder.

Sinds 2015 wordt de wijk rond Newmarket in Dublin in hoog tempo herontwikkeld, waarbij oude, leegstaande industrieterreinen plaatsmaken voor bijvoorbeeld woningen, studentenhuisvesting en hotels. In de wijk bevindt zich tegenwoordig ook de bij toeristen populaire Dublin Liberties-distilleerderij. En de locatie ligt op loopafstand van het Guinness Storehouse en de twee kathedralen Saint Patrick's en Christ Church.

Meer uit Financieel

Beleggers schrikken van aankondiging luchtvaartmaatschappij SAS

STOCKHOLM (ANP) - De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS was dinsdag een grote verliezer op de Europese beurzen. In Stockholm zakte het aandeel zo'n 8 procent nadat SAS bekendmaakte dat de noodlijdende maatschappij meerdere biedingen van potentiële investeerders in overweging neemt. Analisten vrezen dat beleggers die nu aandelen in het bedrijf bezitten, straks mogelijk de dupe zullen zijn omdat de waarde van hun aandelen bij een deal flink kan verwateren.

9 minuten geleden
Van Rij: aandeleninkopen drogen op als ze worden belast

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Marnix van Rij (Belastingen) denkt niet dat het belasten van aandeleninkopen door beursgenoteerde ondernemingen de staatskas veel zal opleveren. Hij verwacht dat bedrijven andere manieren zullen zoeken om geld terug te geven aan hun aandeelhouders, als het huidige fiscale voordeel op deze vorm komt te vervallen.

49 minuten geleden
FNV: pervers financieel spel over ruggen medewerkers Big Bazar

UTRECHT (ANP) - De eigenaren van Big Bazar en moederbedrijf Mirage Retail Group spelen een pervers financieel spel ten koste van de medewerkers, zegt FNV-bestuurster Linda Vermeulen nadat Big Bazar dinsdag failliet is verklaard. De ongeveer 1300 medewerkers van de koopjesketen zijn daarmee waarschijnlijk hun baan kwijt.

1 uur geleden
Tesla omlaag op Wall Street na nieuws Europese Commissie

NEW YORK (ANP) - Tesla hoorde dinsdag bij de verliezers op de Amerikaanse beurzen. Beleggers verwerkten nieuws dat de Europese Commissie, naast Chinese autofabrikanten, ook wil onderzoeken in hoeverre Tesla en Europese automakers oneerlijke subsidies ontvangen in de elektrische auto-industrie in China.

2 uur geleden
Britse waterbedrijven moeten klanten 114 miljoen pond terugbetalen

LONDEN (ANP/RTR) - Verschillende waterbedrijven in het Verenigd Koninkrijk moeten hun klanten 114 miljoen pond (omgerekend 131 miljoen euro) terugbetalen. De bedrijven uit Engeland en Wales hebben bepaalde doelstellingen niet gehaald, meldt toezichthouder Ofwat dinsdag. De terugbetaling zal met de waterrekeningen van volgend jaar worden verrekend.

3 uur geleden
Touroperator Vacansoleil op rand van faillissement

EINDHOVEN (ANP) - Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden. De aanbieder van campingvakanties heeft uitstel van betaling aangevraagd, wat vaak een voorbode is van faillissement.

3 uur geleden
Prijsstijgingen landbouwproducten in EU zwakken af

LUXEMBURG (ANP) - De prijzen van landbouwproducten in de Europese Unie zijn in het tweede kwartaal van dit jaar veel minder sterk gestegen. De wereldmarkt komt tot bedaren na de scherpe prijsstijgingen van de afgelopen tijd, maakt het Europese statistiekbureau Eurostat op uit de cijfers.

4 uur geleden