Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baltische staten en Bulgarije zetten Russische diplomaten uit

Baltische staten en Bulgarije zetten Russische diplomaten uit

SOFIA (ANP/RTR) - De Baltische staten en Bulgarije wijzen in totaal twintig Russische diplomaten uit vanwege de oorlog in Oekraïne. Bulgarije heeft tien diplomaten aangemerkt als persona non grata, terwijl Litouwen vier diplomaten uitwijst en Estland en Letland elk drie.

De Russische diplomaten in Bulgarije hebben 72 uur de tijd gekregen om het land te verlaten vanwege activiteiten die in strijd zijn met hun diplomatieke status. Letland meldt precies dezelfde reden en zegt daarbij ook rekening te houden met de Russische agressie in Oekraïne.

Estland zegt over de diplomaten dat ze "direct en actief de veiligheid van Estland ondermijnden en propaganda verspreidden die de militaire actie van Rusland rechtvaardigde". Litouwen laat weten solidair te willen zijn met Oekraïne. De Baltische landen hebben hun actie gecoördineerd.

Eerder deze week besloot Slowakije al drie Russische diplomaten uit te wijzen. Rusland zei toen te zullen reageren op de "ongerechtvaardigde" stap. Er zal ook een reactie komen op de "vijandige" uitzetting van de diplomaten uit Bulgarije, zo heeft de Russische ambassade in Sofia gezegd.

Meer uit Buitenland

Prinses Catherine met zus en dochter op Wimbledon

LONDEN (ANP) - De Britse prinses Catherine is zondagmiddag samen met haar zus Pippa en dochter Charlotte naar Wimbledon gekomen. Eerder was al aangekondigd dat de prinses van Wales de finale van het mannenenkelspel zou bijwonen.

16 minuten geleden
Secret Service ontkent afwijzing verzoek extra beveiliging Trump

WASHINGTON (ANP) - De Secret Service ontkent dat een recent verzoek om de beveiliging rondom oud-president Donald Trump op te schroeven, is afgewezen. Deze Amerikaanse veiligheidsdienst is verantwoordelijk voor de bescherming van hoogstaande politieke figuren.

54 minuten geleden
Actrice Shannen Doherty overleden op 53-jarige leeftijd

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Shannen Doherty is zaterdag overleden op 53-jarige leeftijd. Dat meldt Leslie Sloane, de publicist van de actrice zondag aan het Amerikaanse tijdschrift People. Doherty leed al jaren aan kanker.

58 minuten geleden
Belgische premier De Croo noemt aanslag op Trump 'onaanvaardbaar'

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump "schokkeert" en is "onaanvaardbaar", zegt de Belgische premier Alexander De Croo zondag in een verklaring tegen Belgische media.

1 uur geleden
Trump kijkt uit naar toespraak op Republikeinse conventie

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump zegt uit te kijken naar zijn toespraak in Wisconsin, waar vanaf maandag de Republikeinse conventie wordt gehouden. "Het is nu belangrijker dan ooit dat we verenigd blijven en ons ware karakter als Amerikanen tonen, sterk en vastberaden", aldus Trump in een bericht op Truth Social.

1 uur geleden
Campagne van Trump schroeft beveiliging op na moordaanslag

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het campagneteam van Donald Trump gaat de beveiliging op de campagnekantoren opschroeven na de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president. Dit is bekendgemaakt in een memo aan de medewerkers, schrijft de nieuwssite Politico. De memo is gericht aan medewerkers in Washington en West Palm Beach in Florida.

1 uur geleden
Medeleven uit Spanje voor slachtoffers aanslag op Trump

MADRID (ANP) - De Spaanse premier Pedro Sánchez en het koningspaar hebben hun medeleven uitgesproken na de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. "Geweld en haat horen niet thuis in een democratie", benadrukt Sánchez op X. De premier wenst Trump en de twee andere gewonden een spoedig herstel toe. Ook condoleert hij de familie van de doodgeschoten toeschouwer.

2 uur geleden