Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baggeraar Boskalis positiever gestemd over winst in 2022

Baggeraar Boskalis positiever gestemd over winst in 2022

PAPENDRECHT (ANP) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis is positiever gestemd over de winstgevendheid dit jaar, na een naar eigen zeggen goed verlopen eerste kwartaal. Het bedrijf verhoogt zijn verwachting voor het bedrijfsresultaat voor 2022. De verwachting is dat het resultaat van 462 miljoen euro dat vorig jaar werd behaald wordt overtroffen. Eerder ging Boskalis uit van een vergelijkbare winst.

De beursgenoteerde onderneming uit Papendrecht wijst onder meer op de goedgevulde orderportefeuille van bijna 5,5 miljard euro. Volgens het bedrijf nam de omzet in het eerste kwartaal sterk toe vergeleken met een jaar eerder, zonder concrete cijfers te melden. De bezetting van de grote schepen was goed, aldus Boskalis. Het bedrijf is bezig met verschillende baggerprojecten in de wereld en doet veel werk voor offshore windenergie. Ook is Boskalis actief met sleepdiensten en het bergen van schepen.

Boskalis stelt dat het marktbeeld er voor de korte en middellange termijn gunstig uitziet, al kunnen ontwikkelingen zoals de oorlog in Oekraïne daar invloed op hebben. Overigens heeft Boskalis vrijwel geen activiteiten in die regio.

Overname

In maart werd nog bekend dat investeerder HAL Boskalis geheel wil overnemen. HAL is inmiddels al meerderheidsaandeelhouder met een belang van meer dan 50 procent in het bedrijf. Boskalis stelt dat er nog wordt gesproken met HAL over overeenstemming over het overnamebod.

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vindt dat het hoog tijd wordt dat Boskalis zich uitlaat over het overnamebod van 32,50 euro per aandeel. Boskalis houdt donderdag zijn aandeelhoudersvergadering.

Meer uit Financieel

Topman IEA: economie China belangrijkste factor voor olieprijs

PARIJS (ANP) - Oliekartel OPEC+ probeert met productieverlagingen de olieprijzen te stuwen, maar de economie van China is de belangrijkste factor voor de ontwikkelingen op de oliemarkt. Dat zei directeur Fatih Birol van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) tegen persbureau Bloomberg. China is namelijk 's werelds grootste olie-importeur en de vraag uit dat land heeft grote invloed op de oliemarkt.

30 minuten geleden
Privacytoezichthouder bezorgd om ChatGPT, vraagt opheldering

DEN HAAG (ANP) - De makers van chatbot ChatGPT moeten duidelijkheid geven over de manier waarop de technologie is ontwikkeld. De Autoriteit Persoonsgegevens, de toezichthouder voor privacy, maakt zich zorgen en wil daarom opheldering van ontwikkelaar OpenAI. De waakhond "wil onder meer weten hoe OpenAI omgaat met persoonsgegevens bij het trainen van het onderliggende systeem".

1 uur geleden
Personeel drietal industriële bakkers staakt om cao-conflict

UTRECHT (ANP) - Het personeel van drie industriële bakkerijen staakt vanaf donderdagochtend 48 uur lang. Dat hebben vakbonden FNV en CNV aangekondigd nadat de werkgevers in de bakkersbranche een ultimatum om met een beter loonbod te komen hadden laten verlopen.

1 uur geleden
Groene reclamecampagne Shell verboden in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (BLOOMBERG) - De Britse reclametoezichthouder heeft de advertenties van enkele grote olieproducenten waaronder Shell bestempeld als greenwashing, wat betekent dat deze bedrijven zich duurzamer voordoen dan ze zijn. De reclames van Shell, het Spaanse Repsol en het Maleisische Petronas waarin de oliemaatschappijen hun investeringen in hernieuwbare energie aanprijzen zonder vermelding van de omvang van hun andere vervuilende activiteiten, zijn dan ook verboden in het Verenigd Koninkrijk.

1 uur geleden
Zorgen bij DNB-baas na forse loonsverhogingen in sommige branches

DEN HAAG (ANP) - President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) maakt zich zorgen naar aanleiding van de hoge loonsverhogingen van 10 procent of meer die vakbonden en werkgevers recentelijk in sommige branches hebben afgesproken. Daardoor kan het moeilijker worden om een einde te maken aan de flinke prijsverhogingen van de laatste tijd, gaf Knot aan in een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer.

2 uur geleden
Turkse lira keldert na stoppen steun centrale bank na verkiezingen

ANKARA (ANP) - De Turkse lira is woensdag stevig onderuit gegaan. Ten opzichte van de euro werd de Turkse munt zo'n 7 procent minder waard. De afgelopen tijd steunden de Turkse overheid via de centrale bank de munt met veel aankopen in de aanloop naar de presidentsverkiezingen. Nu president Recep Tayyip Erdogan is herkozen, is daarmee gestopt en laat de centrale bank de munt verder in waarde kelderen.

2 uur geleden
Vakbond: beveiligers Heathrow gaan in zomer 31 dagen staken

LONDEN (ANP) - Beveiligers op de grote Londense luchthaven Heathrow gaan gedurende de drukke zomerperiode 31 dagen staken om de eisen voor loonsverhogingen kracht bij te zetten. Dat heeft de vakbond Unite bekendgemaakt. Volgens Unite zullen meer dan 2000 beveiligers meedoen aan die stakingen. De eerste stakingsdag staat gepland voor zaterdag 24 juni.

2 uur geleden