Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Badloe voor medalrace al vrijwel zeker van olympische titel

Badloe voor medalrace al vrijwel zeker van olympische titel

ENOSHIMA (ANP) - Windsurfer Kiran Badloe is al voor de afsluitende medalrace van zaterdag vrijwel zeker van de olympische titel in de RS:X-klasse. Op de vierde wedstrijddag voor de kust van Enoshima behaalde de Nederlander in de laatste drie reguliere races twee zeges en een vijfde plek.

In het klassement na twaalf races staat Badloe bovenaan, met 19 punten voorsprong op de nummer 2, de Fransman Thomas Goyard (33-52). In de medalrace hoeft de Nederlander alleen maar de finish te halen en hij moet ervoor zorgen niet gediskwalificeerd te worden om zijn voormalige trainingsgenoot Dorian van Rijsselberghe op te volgen als olympisch kampioen. Van Rijsselberghe was zowel in Londen (2012) als in Rio (2016) ook voor de medalrace al nagenoeg zeker van het goud.

In de medalrace met tien deelnemers en dubbele punten kan Goyard maximaal 2 punten pakken. Badloe krijgt er 20 punten bij als hij als laatste finisht. De 26-jarige windsurfer, de wereldkampioen van de afgelopen drie jaar, is zonder diskwalificatie dus niet meer te achterhalen.

Diskwalificatie

Badloe won vijf van de twaalf reguliere races. Hij werd maandag in de vijfde wedstrijd gediskwalificeerd, omdat hij zijn Italiaanse tegenstander Mattia Camboni niet genoeg ruimte zou hebben gegeven bij een bovenboei. Het betekende het zogeheten schrapresultaat voor de windsurfer, die verder steevast voorin voer. Een zevende plaats op de openingsdag is zijn slechtste resultaat.

Badloe won de onderlinge strijd met Van Rijsselberghe om het olympische startbewijs voor Tokio. De twee vrienden, die samen trainden onder leiding van coach Aaron McIntosh, hadden hun eigen selectieprocedure opgezet. Degene die op de WK's van 2018, 2019 en 2020 het beste zou presteren, zou het ticket krijgen. Badloe won die 'broederstrijd'. Van Rijsselberghe (32) besloot na het door Badloe gewonnen WK van 2020 direct z'n carrière te beëindigen.

Meer uit Sport

KNSB: marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond

UTRECHT (ANP) - Schaatsbond KNSB verwacht dat als de vorst aanhoudt een marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond mogelijk is. Natuurijscoördinator Geert-Jan Muskens acht de kans echter groter op zondag. "Als er heel goede vorst is, ook overdag, dan zou de marathon zaterdagavond kunnen", zegt Muskens. Hij schat die kans op 25 procent. "De kans op een marathon op zondagochtend is 50 procent."

1 uur geleden
Organisatie Tour onthult meer etappeplaatsen voor 2025

LILLE (ANP) - De organisatie van de Ronde van Frankrijk heeft meer etappeplaatsen voor 2025 prijsgegeven. Eerder was al bekendgemaakt dat de Tour in dat jaar start in Lille. De eerste etappe finisht in juli na 185 kilometer ook in de Franse stad.

2 uur geleden
Mondiale badmintonbond schort lidmaatschap Rusland op

LAUSANNE (ANP/RTR) - De internationale badmintonbond (BWF) heeft het lidmaatschap van de nationale badmintonfederatie van Rusland (NBFR) opgeschort. Daartoe is besloten nadat bleek dat de Russische bond de lidmaatschapsvoorwaarden had overtreden, zo meldt de BWF op de website.

2 uur geleden
Zieke zwemmer Peaty niet in actie in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Britse zwemmer Adam Peaty komt toch niet in actie bij de Rotterdam Qualification Meet. De wereldrecordhouder op de 50 en 100 meter schoolslag is ziek.

3 uur geleden
Nog te weinig vorst in Winterswijk voor marathon op natuurijs

WINTERSWIJK (ANP) - Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

5 uur geleden
Basketballers Orlando Magic boeken achtste zege op rij in NBA

WASHINGTON (ANP/RTR) - De basketballers van Orlando Magic hebben de achtste zege op rij in de Amerikaanse competitie NBA behaald. De ploeg won met 139-120 van Washington Wizards. Franz Wagner was de grote man bij de Magic. De Duitser maakte 31 punten. Bij de Wizards was Kyle Kuzma topscorer met 24 punten.

7 uur geleden
Arsenal-coach Arteta onder de indruk van eigen ploeg na CL-zege

LONDEN (ANP/AFP) - Arsenal-trainer Mikel Arteta was onder de indruk van de prestatie van zijn ploeg na de 6-0-zege op RC Lens in de Champions League. De Engelse formatie verzekerde zich met de overwinning van de groepswinst in de poule van PSV. "We hebben het op een prachtige manier gedaan", zei de coach na afloop.

14 uur geleden