Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baas Spotify: staan niet achter uitspraken van Rogan in podcast

Baas Spotify: staan niet achter uitspraken van Rogan in podcast

STOCKHOLM (ANP) - Spotify-oprichter Daniel Ek heeft zijn werknemers verteld dat zijn bedrijf niet achter elke uitspraak staat die de Amerikaanse comedian Joe Rogan in zijn podcast The Joe Rogan Experience doet. "Dat is absoluut niet het geval", aldus Ek in een verklaring. De muziekstreaminggigant ligt momenteel onder vuur omdat Rogan in zijn podcast regelmatig onwaarheden over het coronavirus en vaccinaties zou verspreiden.

De podcast van Rogan is exclusief op Spotify te beluisteren en trekt gemiddeld 11 miljoen luisteraars per aflevering, waarmee het wereldwijd de best beluisterde podcast is. In zijn verklaring vertelt Ek zijn werknemers dat exclusieve deals zoals die met Rogan van cruciaal belang zijn voor de bedrijfsvoering.

Hij vindt de podcast "soms aanstootgevend", maar benadrukt dat hij Spotify niet als "uitgever" beschouwt als het gaat om de inhoud. "Ik begrijp dat het makkelijk is om te concluderen dat Spotify achter alle uitspraken en meningen staat die in de podcast worden verteld, maar dat is absoluut niet zo", aldus Ek.

Eerder kondigde Spotify aan luisteraars van podcasts over Covid-19 te gaan "begeleiden naar meer informatie" over de pandemie. De streamingdienst zal daartoe een speciale Covid-19-hub creëren die wordt toegevoegd aan elke podcast die een discussie over het virus bevat. Luisteraars worden dan doorverwezen naar "met data gestaafde feiten, zoals gedeeld door wetenschappers, artsen, academici en gezondheidsautoriteiten over de hele wereld, evenals links naar betrouwbare bronnen".

Meer uit Buitenland

Ook Colombia verbreekt betrekkingen met Israël om Gaza

BOGOTA (ANP/RTR) - Colombia verbreekt de diplomatieke betrekkingen met Israël. Dat maakte president Gustavo Petro bekend nadat hij eerder al felle kritiek had geuit op premier Benjamin Netanyahu.

41 minuten geleden
Gewonde agenten door explosief bij 1 mei-demonstratie in Parijs

PARIJS (ANP/AFP) - Bij een 1 mei-demonstratie in Parijs zijn zeven agenten gewond geraakt door een explosief, melden de nieuwszender BFM TV en de krant Le Monde. Ze zijn volgens de politie naar het ziekenhuis gebracht. Ook vijf andere agenten moesten met verwondingen naar het ziekenhuis.

2 uur geleden
300 aanhoudingen bij pro-Palestijns protest op universiteit VS

NEW YORK (ANP/RTR) - Bij een pro-Palestijns protest op de Amerikaanse Columbia University zijn dinsdagavond ongeveer driehonderd mensen gearresteerd. Honderden agenten gingen de universiteitsgebouwen in het hart van New York binnen om een einde te maken aan een bezetting.

2 uur geleden
Dodental van overstromingen in Kenia loopt op, toeristen gestrand

NAIROBI (ANP/RTR) - De grote overstromingen in Kenia hebben inmiddels zeker 181 mensen het leven gekost. Huizen, wegen en bruggen zijn ingestort en groepen toeristen zitten vast door de zware regenval in het Oost-Afrikaanse land.

3 uur geleden
Stemming dreigt in parlement VS over afzetting voorzitter Johnson

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse Republikeinse afgevaardigde Marjorie Taylor Greene heeft een motie aangekondigd om de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden af te zetten. Ze zei dat haar partijgenoot Mike Johnson herhaaldelijk heeft laten zien dat hij ongeschikt is voor de topfunctie.

3 uur geleden
Blinken dringt bij Netanyahu aan op meer noodhulp voor Gaza

JERUZALEM (ANP/RTR/AFP) - De Verenigde Staten vinden dat Israël meer noodhulp moet toelaten in de Gazastrook. De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken drong er bij de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ook nogmaals op aan om Rafah niet binnen te vallen.

4 uur geleden
Abdullah naar VS en Italië om te praten over bestand in Gaza

AMMAN (ANP) - De Jordaanse koning Abdullah vertrekt naar de Verenigde Staten en later ook Italië om daar verder te praten over een "onmiddellijk en duurzaam staakt-het-vuren" in de Gazastrook. Dat meldt staatspersbureau Petra woensdag. Een dag eerder nog sprak Abdullah in hoofdstad Amman met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken over de spanningen in het Midden-Oosten.

4 uur geleden