Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baas IOC: vaccin niet verplicht voor olympiërs Tokio

Baas IOC: vaccin niet verplicht voor olympiërs Tokio

TOKIO (ANP) - Sporters die deze zomer meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio, zijn niet verplicht zich te laten inenten tegen het coronavirus. Dat zei voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité tijdens zijn werkbezoek aan de Japanse hoofdstad. "Verplichte vaccinatie is een stap te ver. De sporters zijn vrij om te beslissen daarover."

De IOC-baas noemde verschillende zaken die een rol spelen. "Dit is een kwestie van persoonlijke gezondheid, een kwestie van de gezondheidstoestand van iedere sporter en uiteraard van de beschikbaarheid van een vaccin. We zullen wel een beroep doen op de atleten om zich te laten vaccineren, want het is een uiting van respect naar medesporters en de Japanse organisatie", aldus Bach.

De IOC-baas is op een vierdaags werkbezoek in Tokio, waar de Spelen eigenlijk al afgelopen zomer zouden plaatsvinden. De coronapandemie zorgde voor een uitstel met een jaar. Het IOC, de Japanse regering en de organisatie van Tokio zijn vastberaden het evenement te laten doorgaan en bereiden tal van maatregelen voor om de Spelen veilig voor deelnemers en mogelijk ook toeschouwers te laten verlopen.

De positieve berichten over een snelle komst van een vaccin, alsmede een geslaagde test met een turnwedstrijd in Tokio, sterken Bach in zijn overtuiging. "We zullen alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen nemen, zodat de atleten zich veilig en op hun gemak voelen", zei de Duitser, die maandag al had beloofd dat het IOC er alles aan doet om goedgekeurde vaccins beschikbaar te hebben voor alle deelnemers aan de Spelen.

Meer uit Sport

Tennisster Gauff wint eerste duel als grandslamkampioene

BEIJING (ANP) - De Amerikaanse tennisster Coco Gauff heeft haar eerste wedstrijd als grandslamkampioene gewonnen. De nummer 3 van de wereld was op het WTA-toernooi van Beijing met 7-5 6-3 te sterk voor de Russische Ekaterina Aleksandrova.

3 uur geleden
Sénéchal stapt over naar wielerploeg Arkéa-B&B Hotels

PARIJS (ANP) - Florian Sénéchal komt vanaf volgend jaar uit voor de Franse wielerploeg Arkéa-B&B Hotels. De 30-jarige Fransman is afkomstig van het Belgische Soudal Quick-Step en tekende een contract voor twee jaar bij de ploeg waar B&B Hotels de plaats inneemt van Samsic als mede-hoofdsponsor.

4 uur geleden
Geen veldritten voor wielrenster Vos na operatie

DEN BOSCH (ANP) - Marianne Vos zal de komende winter niet aan de start staan bij veldritten. De 36-jarige veelvoudig wereldkampioene is in augustus geopereerd aan een liesslagader en heeft pas vijf weken later de training hervat. In overleg met haar nieuwe coach Rutger Tijssen heeft Vos besloten te werken aan een goede basis voor het wegseizoen.

6 uur geleden
Tennissers klagen over wekelijks wisselende balsoorten

BEIJING (ANP) - Tennissers klagen over de wekelijks wisselende balsoorten op de ATP Tour. Door op ieder toernooi met andere ballen te spelen, zou de kans op blessures toenemen. Ook de nummer 1 van de wereld, Carlos Alcaraz, deed dit weekend zijn zegje.

8 uur geleden
Williams wint voor derde keer Brits Open snooker

CHELTENHAM (ANP) - Welshman Mark Williams heeft voor de derde keer het Brits Open snooker gewonnen. De drievoudig wereldkampioen was in Cheltenham in de eindstrijd met 10-7 te sterk voor Mark Selby, die één keer vaker de beste van de wereld was.

9 uur geleden
Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

18 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

19 uur geleden