Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baas Duitse centrale bank: bankenonrust onvergelijkbaar met 2008

Baas Duitse centrale bank: bankenonrust onvergelijkbaar met 2008

EDINBURGH (ANP/BLOOMBERG) - De onrust rond de bankensector van de afgelopen weken is niet te vergelijken met 2008, toen een wereldwijde financiële crisis uitbrak. Dat zei de baas van de Duitse centrale bank Joachim Nagel, die verwees naar de nieuwe regels waar banken aan moeten voldoen voor hun stabiliteit. Hij deed zijn uitspraken op dezelfde dag dat Deutsche Bank hard onderuit ging op de aandelenbeurs.

"We zijn voorbereid voor het geval er iets gebeurt, maar we vinden dat de situatie nu anders is dan in 2008", zei de Bundesbank-president in een toespraak in het Schotse Edinburgh. In dezelfde speech verwees hij naar de bankencrises in de VS en Zwitserland als twee gebeurtenissen met elk hun eigenaardigheden. "Ik heb gezien dat deze gebeurtenissen worden opgelost door de verantwoordelijke instanties."

Een van de grootste banken van Duitsland, Deutsche Bank, verloor vrijdagmiddag zo'n 13 procent aan beurswaarde. Tegelijkertijd werd het op financiële markten veel duurder om je in te dekken tegen wanbetaling door Deutsche Bank, wat erop wijst dat beleggers grotere risico's zien bij Deutsche Bank. Andere Europese banken gingen ook mee omlaag op de aandelenbeurzen.

"Na dit soort gebeurtenissen zijn financiële markten altijd erg onzeker en in de weken daarna kunnen er hobbels op de weg liggen. Dus het verrast me niet dat de markten wat beweeglijker zijn dan twee weken geleden", zei Nagel over de bredere onrust op de beurzen.

Meer uit Financieel

CNV pleit voor meer zorgtijd en kortere werkweek

UTRECHT (ANP) - Werkenden moeten meer recht krijgen op tijd voor mantelzorg, kinderen of vrijwilligerswerk. Dat meldt vakbond CNV in zijn nieuwe visie die vrijdag wordt gepresenteerd op het openingscongres ter ere van de fusie van alle CNV-bonden. Het recht op meer zorgtijd past volgens de vakbond in het pleidooi om een 30-urige werkweek in te voeren.

45 minuten geleden
Nederlandse export stijgt voor het eerst in bijna jaar tijd

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse goederenexport is in april met 2,3 procent gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is de eerste groei in bijna een jaar tijd. Vooral de uitvoer van chemische producten, voedings- en genotmiddelen en machines was hoger dan een jaar eerder.

1 uur geleden
Recyclingindustrie raakt Nederlands hergebruikt plastic niet kwijt

DEN BOSCH (ANP) - Recycling levert steeds minder op. Nederlandse recyclebedrijven raken hun hergebruikte plastic niet kwijt. Nieuwe regels uit Europa komen mogelijk te laat, waarschuwt de Vereniging Afvalbedrijven (VA) in het vrijdag gepubliceerde jaarbericht.

1 uur geleden
Circa 10.000 lege lachgascilinders ontploft bij afvalinstallaties

DEN BOSCH (ANP) - Vorig jaar zijn zo'n 10.000 lege lachgascilinders in afvalverwerkingsinstallaties ontploft. Volgens de afvalbranche is het een "wonder" dat hierdoor tot dusver geen doden zijn gevallen. De afvalbedrijven willen dat het statiegeld op lege cilinders zo snel mogelijk terugkeert.

1 uur geleden
Aandeelhouders Tesla akkoord met megabeloning voor topman Musk

AUSTIN (ANP) - Een meerderheid van de aandeelhouders van Tesla heeft ingestemd met de megabeloning ter waarde van 56 miljard dollar voor topman Elon Musk. Het gaat om de hoogste bonus ooit voor een bestuurder van een Amerikaans bedrijf.

7 uur geleden
ABN AMRO: consumptie en overheidsuitgaven stuwen groei economie

AMSTERDAM (ANP) - Uitgaven van de overheid en consumptie door huishoudens zijn de motoren achter de geleidelijke groei van de economie, zegt ABN AMRO. Hoewel de economie in het eerste kwartaal is gekrompen, verwacht de bank voor heel dit jaar wel groei.

7 uur geleden
Techbedrijven gewild op aandelenbeurzen in New York

NEW YORK (ANP) - Aandelen van technologiebedrijven zijn overwegend hoger geëindigd op de beurzen in New York. Beleggers verwerkten nieuwe gegeven over de producentenprijzen in de Verenigde Staten die voor optimisme over afzwakkende inflatie zorgden. Chipbedrijf Broadcom was een opvallende stijger, met een winst van ruim 12 procent.

9 uur geleden