Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baas Deutsche Bank: Duitsland goed voorbereid op gascrisis

Baas Deutsche Bank: Duitsland goed voorbereid op gascrisis

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Duitsland is enorm veerkrachtig en meer dan voldoende in staat om weerstand te bieden aan de impact van het wegvallen van aardgas uit Rusland. Dat heeft Christian Sewing, de topman van Deutsche Bank, gezegd in een interview met zakenkrant Frankfurter Allgemeine.

"Ongeacht hoe erg het wordt", Duitsland kan de economische gevolgen prima aan, zei Sewing. Duitsland heeft de grootste economie van de eurozone. Het volledig wegvallen van aardgas uit Rusland zou volgens hem een recessie in kunnen leiden.

Sewing waarschuwde in de krant voor de potentiële gevolgen van de stijgende kosten voor huishoudens en zei dat "de grootste last voor mensen nog moet komen". Daarbij waarschuwde hij voor het verder oplopen van de Duitse inflatie. Die zou boven de 10 procent uit kunnen komen als Rusland de gasleveringen aan Duitsland stopzet. De Duitse inflatie is al opgelopen naar 8,5 procent deze maand. "Als de maandelijkse uitgaven hoger zijn dan de inkomsten, zullen consumenten minder kopen en zal de stemming in het land verslechteren", aldus de topman.

"Maar de economische veerkracht van ons land is zo groot, dat moeten we niet bagatelliseren", zei de banktopman tegen de krant. Ook het weerstandsvermogen van de financiële sector, "waarvoor de banken samen verantwoordelijk zijn", is volgens Sewing groot. "Ik ben ervan overtuigd dat de Duitse economie dit overleeft als we samenwerken."

Meer uit Financieel

ASR eindigt als dagwinnaar op Damrak na woekerpolisdeal

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR is donderdag bovenaan de AEX-index geëindigd. Beleggers reageerden verheugd op de schikking die is getroffen in het langslepende woekerpolisdossier. ASR trekt nu zo'n 250 miljoen euro uit voor een nieuwe vergoeding voor klanten met een woekerpolis of mensen die ooit zo'n beleggingsverzekering hebben gehad. Het aandeel steeg 13 procent.

5 minuten geleden
Grootaandeelhouder overtuigd dat Philips problemen te boven komt

TURIJN (ANP/BLOOMBERG) - Exor, de grootaandeelhouder van Philips, is ervan overtuigd dat het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf in staat is om alle kwesties rond de veiligheid van zijn apparaten achter zich te laten. Het Italiaanse investeringsbedrijf van de zakenfamilie Agnelli heeft er ook vertrouwen in dat de problemen bij Philips kunnen worden opgelost, liet topman John Elkann donderdag weten op een persconferentie in Turijn.

53 minuten geleden
Huishoudens gaan per maand 7 euro meer betalen voor energietransport

DEN HAAG (ANP) - Huishoudens gaan volgend jaar circa 7 euro per maand meer betalen voor het transporteren van energie naar hun huis. Dat zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in hun definitieve vaststelling van de tarieven voor netbeheerders voor 2024. De prijsstijging komt door grote investeringen die netbeheerders moeten doen om de netten gereed te maken voor de energietransitie en door hoge energieprijzen.

1 uur geleden
Bende stal voor miljoenen aan metalen van koperproducent Aurubis

HAMBURG (ANP/DPA) - Een bende dieven heeft voor miljoenen aan kostbare metalen gestolen van de Duitse koperproducent Aurubis. Dat hebben aanklagers donderdag bekendgemaakt in het kader van een rechtszaak tegen de vijf verdachten.

1 uur geleden
Bloomberg: olielanden OPEC zijn het eens over productieverlaging

WENEN (ANP) - De leden van oliekartel OPEC en bondgenoten zoals Rusland zijn het eens geworden om de olieproductie met 1 miljoen vaten per dag extra te beperken, meldt persbureau Bloomberg op basis van bij de onderhandelingen betrokken afgevaardigden. Op deze manier hopen de olielanden de olieprijzen te kunnen stutten, iets wat ook weer gevolgen kan hebben voor de prijzen aan de pomp in Nederland.

1 uur geleden
Softwaremaker Salesforce stijgt flink op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Salesforce behoorde donderdag tot de grote stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse softwareconcern presteerde afgelopen kwartaal beter dan beleggers en analisten hadden verwacht. Ook de vooruitzichten voor het huidige kwartaal en de rest van het jaar vielen in de smaak. Het aandeel, dat deel uitmaakt van de Dow-Jonesindex, werd beloond met een koerswinst van 8,7 procent.

2 uur geleden
Microsoft gaat miljarden investeren in Britse AI-infrastructuur

REDMOND (ANP) - Microsoft gaat de komende drie jaar 2,5 miljard pond (bijna 3 miljard euro) investeren in de infrastructuur rondom kunstmatige intelligentie (AI) binnen het Verenigd Koninkrijk. Daarmee wil het softwareconcern de omvang van de datacenters in Engeland verdubbelen, meer dan een miljoen mensen trainen om aan het werk te gaan in de AI-economie en de veiligheid van en het onderzoek naar AI ondersteunen.

2 uur geleden