Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baas AF-KLM pleit voor aanpassen personeelsbestand

Baas AF-KLM pleit voor aanpassen personeelsbestand

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Topman Ben Smith van luchtvaartonderneming Air France-KLM wil de personeelsbezetting aanpassen aan de mindere activiteit als gevolg van de coronacrisis. Smith heeft in juni overleg met Franse vakbonden over de kwestie.

Volgens Smith zal Air France-KLM het hele jaar te maken hebben met een lagere capaciteit. De onderneming heeft een aanvraag ingediend in Parijs om loonverplichtingen langer over te nemen. Ook in Nederland hoopt Air France-KLM op een zo lang mogelijke steun via overheidsregelingen.

Smith verwacht dat Europese grenzen tot het einde van het derde kwartaal gesloten zullen blijven. Tegen het einde van het jaar rekent Smith erop dat 60 procent van de vluchten volgens schema uitgevoerd zullen worden. Het verplichten van mondmaskers voor passagiers noemde hij een stap voorwaarts.

Verder ziet de topman in de toekomst een grotere rol weggelegd voor prijsvechter Transavia op luchthaven Orly nabij Parijs, maar ook qua ontwikkelingen in andere Franse steden. Ook zei Smith dat er voorlopig geen nieuwe vliegtuigbestellingen geplaatst zullen worden. Hij sprak ook zijn vertrouwen uit in de lopende gesprekken met de Nederlandse staat over 2 miljard tot 4 miljard euro aan noodsteun.

Meer uit Financieel

Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

1 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

2 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

2 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

3 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

4 uur geleden
Bedrijvigheid industrie China voor eerst in 6 maanden gegroeid

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie is in september voor het eerst in zes maanden tijd weer gegroeid, wat erop kan duiden dat de economie van China langzaam aan het opkrabbelen is na een periode van zwakte.

5 uur geleden
Duizenden woningen zijn te bezichtigen tijdens Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Woningverkopers openen zaterdag hun deuren voor potentiële kopers tijdens de Open Huizen Dag. Daar komen waarschijnlijk tienduizenden bezoekers op af. Makelaarsorganisatie NVM kan nog niet zeggen hoeveel bezoekers deze editie worden verwacht of hoeveel huizen opengaan. Volgens huizenwebsite Funda doen meer dan 9000 woningen mee. De NVM meldt dat er nog steeds aanmeldingen kunnen binnenkomen.

11 uur geleden