Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baanrenster Wild blij met brons: voelt alsof ik gewonnen heb

Baanrenster Wild blij met brons: voelt alsof ik gewonnen heb

IZU (ANP) - Kirsten Wild heeft op haar derde en laatste Olympische Spelen dan toch een medaille veroverd. Het werd brons op het omnium, de meerkamp waarmee het olympisch baantoernooi werd besloten. "Maar het voelt alsof ik heb gewonnen", sprak ze na een wedstrijd waarin ze op de puntenkoers nog van de vijfde naar de derde plaats klom.

Hoewel ze nog wat wedstrijden rijdt, was het winnen van een olympische medaille toch een soort afsluiting. "Ik weet in ieder geval wel dat dit mijn laatste omnium was. Dat gaat me niet nog eens lukken. Het kost me te veel jaren van mijn leven", vertelde de 38-jarige Zwolse, die haar wielerleven verlengde vanwege het uitstel van de Spelen. Dat extra jaar was er een met zorgen. Ze had een rugblessure en kreeg corona. "Maar het is het allemaal waard geweest, kan ik nu zeggen."

Wild begon met de vijfde plaats op scratch, werd tweede in de temporace en vloog er te vroeg uit op de afvalkoers waarbij telkens de laatste renster uit de baan moet. "Dom van mezelf. Normaal is het juist mijn stabiele onderdeel."

Doemdenker

Ze noemde zichzelf een beetje een doemdenker. "Ik dacht dat het over was." Maar begeleiders Adriaan Helmantel en Tim Veldt spraken op haar in. "Ze zeiden: je kunt het, dit is waarvoor je hebt getraind. En ik dacht ook wel: ik ben nog fris en de rest is moe geworden."

Aangemoedigd door de coaches en door collega-renners won ze veel verloren terrein terug. Alleen de Amerikaanse Jennifer Valente en de Japanse wereldkampioene Yumi Kajihara bleven buiten bereik. "We zijn ook een heel hecht team het laatste jaar, daar krijg je veel support van. Alleen daarom al vond ik dat ik niet kon stoppen na het uitstel van de Spelen. Waren ze gecanceld dan was ik gestopt. Maar ik wilde het traject afmaken, met Amy (Pieters) ook. Als ik haar niet had gehad en de koppelkoers die we samen reden, weet ik niet of ik was doorgegaan."

Leeftijd

"Het is de moeite waard geweest, helaas hebben we vrijdag op de koppelkoers niet kunnen laten zien wat we konden. Vandaag lukte dat wel, maar daar heeft Amy niets aan. De Olympische Spelen zijn voor mij het hoogste podium in de sport. Hier telt elke medaille."

Vaak ging het de afgelopen jaren over haar leeftijd, In oktober wordt de Zwolse, achtvoudig wereldkampioen, 39. "Voor mij was het niet zo'n ding. Ik zie het vooral als een hele bak aan ervaring. Die heb ik vandaag ook benut."

Meer uit Sport

Turners bij Spelen in tweede subdivisie, turnsters in derde

LAUSANNE (ANP) - De Nederlandse turners komen bij de Olympische Spelen in Parijs uit in de tweede subdivisie. De ploeg van bondscoach Dirk van Meldert begint op het toestel voltige. Dat blijkt uit de loting die de internationale turnfederatie FIG donderdag heeft vrijgegeven.

3 minuten geleden
Oud-hockeyinternational Fleur van Dooren (35) overleden

ROTTERDAM (ANP) - Voormalig hockeyinternational Fleur van Dooren is op 35-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Hockey Club Rotterdam, waar ze lange tijd speelde. Van Dooren kwam twee keer uit voor Oranje.

45 minuten geleden
Testochtend bij Formule 1 afgebroken om losgeraakt dekseltje

BAHREIN (ANP) - De ochtendsessie op de tweede testdag van de Formule 1 in Bahrein is eerder afgebroken. De reden was een losgeraakt dekseltje voor regenafvoer op de kerbstones.

50 minuten geleden
Tennisser Rune terug bij ex-coach Mouratoglou na breuk met Becker

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - Tennisser Holger Rune is terug bij zijn oud-coach Patrick Mouratoglou nadat eerder deze maand zijn samenwerking met Boris Becker was gestopt. De Deense tennisser werkte sinds oktober vorig jaar samen met Becker, die begin deze maand bekendmaakte de samenwerking te beëindigen. Eerder nam Rune al afscheid van de Zwitserse coach Severin Lüthi, die hem samen met Becker bijstond.

2 uur geleden
Schouten schaatst zaterdag ter afscheid nog één rondje in Thialf

HILVERSUM (ANP) - Irene Schouten schaatst zaterdag ter afscheid nog één rondje in de Friese ijstempel Thialf. Dat zei de drievoudig olympisch kampioene in de talkshow van Humberto Tan. Ze zal niet meedoen aan de NK allround, die daar plaatsvinden.

12 uur geleden
Enkelblessure tennisser Alcaraz valt mee: paar dagen eruit

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Spaanse tennisser Carlos Alcaraz heeft zijn rechterenkel licht verstuikt in het graveltoernooi van Rio de Janeiro. Hij zal er een paar dagen uit liggen, schreef de nummer 2 van de wereld op Instagram. "Tot ziens in Las Vegas en Indian Wells", voegde de 20-jarige speler eraan toe.

14 uur geleden
Griekspoor houdt het in dubbelspel Doha bij één optreden

DOHA (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor heeft zijn optreden in het dubbelspel op het ATP-toernooi van Doha beperkt tot één optreden. De Noord-Hollander had zich op het laatste moment afgemeld voor het enkelspel in Qatar, maar nam met Bart Stevens verrassend wel deel aan het dubbeltoernooi.

14 uur geleden