Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baanrenster Van de Wouw pakt bij EK brons op keirin

Baanrenster Van de Wouw pakt bij EK brons op keirin

APELDOORN (ANP) - Hetty van de Wouw heeft bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn het brons gepakt op de keirin. De 25-jarige baanrenster uit Kaatsheuvel moest in de finale alleen titelverdedigster Lea Sophie Friedrich uit Duitsland (goud) en de Britse Emma Finucane (zilver) voorlaten.

Bij keirin sprinten zes rensters in vier rondes om de winst, nadat ze eerst op gang zijn geschoten achter een motor. Van de Wouw eindigde vorig jaar op de WK in Glasgow al als vierde.

Ook daarom gaf het brons, hoewel er volgens de Brabantse meer in had gezeten, genoegdoening. "Ik had 'op zes' geloot en moest dus van achteruit komen. Dat is niet ideaal. Vertrek je als tweede dan heb je minder gedoe voor je", vertelde ze nadat ze de bronzen plak had ontvangen.

Veel gedoe

Van de Wouw had in de sterk bezette finale 'veel gedoe' voor zich. "Ik moest er omheen. Dat kost zo veel meer energie. Dus ik kan wel leven met brons."

Ze keek terug op een naar eigen zeggen goed toernooi. "Ik had wel het gevoel dat ik 'under control' ben. Het is superfijn dat je weet dat een trainingsperiode heeft gewerkt. Het is best spannend als je na de WK van afgelopen zomer zo'n lange tijd geen wedstrijden hebt gereden. Je gaat twijfelen: hoe goed zal ik zijn?"

Niet echt tevreden

Goed genoeg voor brons op de teamsprint op de openingsdag. Al waren Van de Wouw, Kyra Lamberink en Steffie van der Peet toen niet echt tevreden. "Weer derde, daar baalden we een beetje van. Ik reed zelf wel een pr. Ik kon best tevreden zijn, maar je bent een team." Op de sprint vloog ze er in de kwartfinales uit tegen Friedrich, die het zilver pakte en zondag dus het goud op de keirin. "Ik zat er redelijk dichtbij, daar leer ik weer dingen die ik meeneem. Ik vlak de sprint zeker niet uit. Ik kan op elk onderdeel meedoen met de top."

Van der Peet moest op de keirin na haar vierde plaats in een van de halve finales rijden om de plaatsen 7 tot en met 12. Ze zette de sprint vroeg in, maar strandde op de elfde plaats.

Meer uit Sport

Alpine stelt nieuwe technische baas aan na ondermaatse resultaten

PARIJS (ANP) - Het Formule 1-team Alpine heeft een technisch directeur aangesteld in de hoop snel wat vooruitgang te boeken. De Fransman David Sanchez krijgt de technische leiding over de fabriek van de renstal in het Engelse Enstone.

20 minuten geleden
TT van Assen verlengt contract met MotoGP tot en met 2031

ASSEN (ANP) - De TT van Assen heeft het contract met de MotoGP met vijf jaar verlengd. Het circuit in Drenthe is nu tot en met 2031 verzekerd van de koningsklasse van de motorsport dankzij een nieuwe overeenkomst met rechtenhouder Dorna.

1 uur geleden
Handbalkeepster Lieder stopt per direct bij Oranje

OUDERKERK AAN DE AMSTEL (ANP) - Tess Lieder heeft per direct afscheid genomen als handbalinternational. De handbalkeepster werd in 2019 wereldkampioen met de Nederlandse handbalsters.

1 uur geleden
Wielrenner Sagan maakt na hartproblemen rentree in Hongarije

KARCAG (ANP/Belga) - Drievoudig wereldkampioen wielrennen Peter Sagan maakt na zijn hartproblemen een rentree in een wegkoers. De Slowaak start volgende week in de Ronde van Hongarije, meldde zijn team Pierre Baguette Cycling.

2 uur geleden
Schumacher voorziet leegloop Red Bull na vertrek Newey

BERLIJN (ANP/DPA) - Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher verwacht dat meer personeel zal vertrekken bij Red Bull nadat het Formule 1-team heeft aangekondigd dat topontwerper Adrian Newey begin 2025 opstapt. "Ik denk dat dit het begin is van een nieuw tijdperk voor Red Bull. Hij zal niet de laatste zijn die vertrekt", zei de 48-jarige broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher tegen persbureau dpa.

3 uur geleden
Basketballers Boston Celtics naar tweede ronde play-offs

BOSTON (ANP/RTR) - De basketballers van de Boston Celtics hebben de tweede ronde van de play-offs in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA bereikt. In eigen huis versloegen ze Miami Heat met 118-84 en beslisten zo de onderlinge strijd in de play-offs van de Eastern Conference met 4-1.

6 uur geleden
Zevenvoudig wereldkampioen O'Sullivan uitgeschakeld op WK snooker

SHEFFIELD (ANP) - Het wereldkampioenschap snooker gaat verder zonder Ronnie O'Sullivan. De zevenvoudig wereldkampioen uit Engeland was in Sheffield niet opgewassen tegen zijn landgenoot Stuart Bingham (10-13).

14 uur geleden