Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aziatische beurzen winnen terrein, Nikkei gesloten

Aziatische beurzen winnen terrein, Nikkei gesloten

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in de Aziatische regio wonnen maandag overwegend terrein na een kwakkelend begin van de handelsdag. Beleggers verwerkten een reeks macro-economische cijfers uit China en trokken zich op aan het nieuwe slotrecord van de Dow-Jonesindex op Wall Street, dat volgde op het beter dan verwachte Amerikaanse banenrapport. De handel verliep verder relatief rustig aangezien de belangrijke financiële markt in Tokio gesloten bleef vanwege een vrije dag in Japan.

De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 1,2 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong steeg 0,8 procent. Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de producentenprijzen in juli verder zijn gestegen met 9 procent, tegen een plus van 8,8 procent een maand eerder. De prijzen die producenten voor hun goederen rekenen gaan omhoog door de hogere grondstofprijzen en leveringsproblemen. De consumentenprijzen namen daarentegen in een trager tempo toe en stegen met 1 procent, ten opzichte van 1,1 procent in juni. De afname werd vooral veroorzaakt door dalende voedselprijzen.

Afgelopen weekeinde bleek al dat de export van goederen vanuit China in juli op jaarbasis minder hard is gegroeid dan in voorgaande maanden. Dit komt onder meer door de opkomst van de Delta-variant van het coronavirus. Uitbraken in Aziatische landen als Vietnam zorgen voor problemen in de leveringsketens van Chinese bedrijven. Ook had China zelf last van lokale corona-uitbraken. Door de zware regenval die leidde tot overstromingen in China werd het vervoer van producten en grondstoffen ook moeilijker en duurder.

Meer uit Financieel

Techrally komt tot bedaren op New Yorkse aandelenbeurzen

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme over kunstmatige intelligentie op de beurzen in New York is vrijdag iets ingezakt. Bedrijven in de techsector lieten eerder deze week flinke koerswinsten zien, maar nu doen beleggers voorzichtiger aan.

3 uur geleden
FNV'ers stemmen voor actie bij Arriva in Twente om pauzeconflict

UTRECHT (ANP) - FNV-leden die bij streekvervoerder Arriva in Twente werken, hebben gestemd voor actievoeren. Ze vinden dat het vervoersbedrijf eerdere afspraken over rust- en pauzetijden niet goed nakomt, waardoor buschauffeurs in de regio onder grote druk zouden werken. Door te dreigen met stakingen hopen ze Arriva tot concessies te dwingen.

3 uur geleden
Jeff Bezos investeert in bedrijf achter mensachtige AI-robot

SUNNYVALE (ANP) - Amazon-oprichter Jeff Bezos investeert tientallen miljoenen in een bedrijf dat mensachtige robots ontwikkelt die met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) taken van ons moeten overnemen. Volgens persbureau Bloomberg, dat zich op ingewijden baseert, doet ook chipbedrijf Nvidia mee aan een nieuwe kapitaalinjectie in de start-up Figure AI.

4 uur geleden
Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

ORANJESTAD (ANP) - Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas heeft ten noordoosten van Aruba drie mogelijke gasvelden gevonden. De Arubaanse minister van Energie, Glenbert Croes, bevestigde vrijdag dat hij daarover is ingelicht. Een van de mogelijke gasvelden heeft de potentie heel groot te zijn, zei Croes.

6 uur geleden
Bosch schrapt 3500 banen bij divisie voor huishoudelijke apparaten

MÜNCHEN (AFN/DPA) - Het Duitse technologieconcern Bosch is van plan de komende drie jaar 3500 banen te schrappen bij zijn divisie voor huishoudelijke apparaten. Met die ingreep wil het bedrijf de kosten omlaag krijgen en de organisatie vereenvoudigen, laat een woordvoerster weten.

6 uur geleden
Chipbedrijven eindigen onderaan op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag lager gesloten, met chipbedrijven bij de sterkste dalers. Toeleverancier voor de chipindustrie Besi eindigde onderaan bij de hoofdfondsen. Ook ASML en ASMI daalden na een week waarin enthousiasme over kunstmatige intelligentie en de chipsector eerder juist voor flinke koerswinsten zorgden.

7 uur geleden
Duitsland mag vergroening ArcelorMittal met 1,3 miljard steunen

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Commissie vindt het goed dat Duitsland 1,3 miljard euro steekt in een plan van staalconcern ArcelorMittal om een deel van de staalproductie in dat land te verduurzamen. In Nederland wil Tata Steel ook graag financiële hulp van de overheid voor de vergroening van zijn hoogovencomplex bij IJmuiden, maar onderhandelingen hierover lopen nog.

7 uur geleden